E-Ticaret

Amazon Türkiye’de Satış Yapmanız İçin 10 Neden

Elektronik ticarete ilk adımınızı atmak istiyorsunuz ya da zaten bu işin içindesiniz ama sanal mağazanızın hak ettiği ilgiyi göremediğini, bu yüzden potansiyel pek çok müşteriyi kaçırdığınızı düşünüyor olabilirsiniz. E-ticaret son yıllarda hızla artış göstermektedir ve sanal mağaza sayısındaki büyüme hız kesmeden yükselmektedir. Hal böyle olunca aynı ürünü satan onlarca sanal mağaza müşterilerin beğenisi için sıralanmış durumda. Bu durumun önüne geçmek için fiyatlarınızı düşürebilir, web site tasarımınızı yenileyebilir, yüklenme hızını arttırabilir ve aramalarda en üst sonuçlarda yer almak için SEO stratejisi uygulayabilirsiniz. Fakat bütün bunları rakiplerinizin de bir kısmının yapmayı planladığını göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Bir çözüm yolu da büyük alışveriş sitelerinin bünyesine katılmak olabilir. Türkiye’de çok fazla olmasa da böyle siteler varlıklarını sürdürmektedir. Fakat Amazon Türkiye’nin açılması oyunu tamamen değiştirdi. Rakiplerinden tamamen farklı bir konumda olan Amazon Türkiye dünyanın birçok yerinde faaliyet gösteriyor ve milyonlarca kullanıcıyı alışverişlerinden memnun bırakıyor. Az bilinen bir gerçek olsa da Amazon Türkiye müşterilerine sunduğu imkânlar kadar satıcıları için de ayrıcalıklar yaratıyor. Gelin bu ayrıcalıklar neler, Amazon Türkiye’de satış yapmak size neler kazandırır birlikte bakalım.

  1. Amazon güvencesi

Her ne kadar güvenilir bir alışveriş sitesi yaratmış olursanız olun bunu potansiyel müşterilerinize kanıtlamanız için önce onların sitenizi kullanması gerekmektedir. Satışlarınızı Amazon Türkiye üzerinden yaparsanız siteniz çok daha fazla güvenilir gözükecektir.

  1. Daha fazla müşteriye ulaşma şansı

Sanal mağazanızın daha fazla müşteriye ulaşması için site tasarımınızı yenileyebilir, SEO stratejileri uygulayabilir ve görsel optimizasyonu yapabilirsiniz. Fakat günümüzde bu bile yeterli olmayabilir. Amazon Türkiye sayesinde aramalarda rakiplerinizin arasında kaybolmaktan kurtulmuş olursunuz.

  1. Müşterilerin güven içinde alışveriş yapması

Online alışverişler ve sanal mağazalar gün geçtikçe artıyor fakat ülkemizde pek çok insan hala internet alışverişlerinden korkuyor ve kredi kartı bilgilerini kullanmak istemiyor. Özellikle de nispeten daha küçük ve az bilinen sanal mağazalar hakkında müşteri yorumları da bulunamadığı için çekinceye sebep olabiliyor. Büyük alışveriş sitelerini tercih etmeleri bu yüzden olan müşteriler çıkacak herhangi bir sorunda her zaman iletişime geçebilecekleri bir müşteri hizmetleri hattının olduğunu biliyorlar. Böylece sizin sitenizden haberi olsa da alışveriş yapmayacak olan müşterileri tarafınıza çekebiliyorsunuz.

  1. Ödemeler 14 günlük periyotlarla yapılır

Amazon Türkiye gibi başka alışveriş siteleri satıcı kısmındaki avantajlar konusunda Amazon’un çok gerisinde kalmaktadırlar. Satış işlemleri ana sitenin üzerinden gerçekleştiği için satıcı kazandığı parayı belli periyotlarla alır. Bu kimi sitelerde bir ayı, kimilerinde daha fazla süre almaktadır. Amazon Türkiye’de ödemeler iki haftada bir yapılır, böylece satıcılar kazançlarına hızlı bir şekilde kavuşmuş olurlar. Ödeme günleri belli olduğu için gecikme gibi sorunlarla karşılaşma durumunuz olmaz.

  1. Ürünlerini kolayca yükleyebilirsin

Amazon Türkiye sitesinde satmak istediğiniz ürünleri tek tek yükleyebilirsin. Fakat ürünlerinin sayısı tek tek yüklenmeyecek kadar fazlaysa bu işlem gereksiz uzun ve can sıkıcı olacaktır. Amazon Türkiye satıcıların kolaylığı için ürünlerin toplu yüklenme özelliğini getirdi. Pek çok ürünü aynı anda yükleyerek zaman kaybını minimuma indirebilirsiniz.

  1. Listeleme ücreti yoktur

Büyük alışveriş siteleri bünyelerindeki küçük satıcılardan her ürün başına bir listeleme ücreti alırlar. Ürünü satmasanız dahi bu ücreti vermek zorundasınızdır. Amazon Türkiye listeleme ücreti almıyor, böylece dilediğiniz kadar ürünü masraf olmadan siteye yükleyebiliyorsunuz.

  1. 7/24 online satıcı desteği

Amazon Türkiye tahmin edildiği gibi üstün nitelikli müşteri hizmetleri anlayışına sahip. Fakat Amazon’da bu destek sadece müşterilerle kalmıyor, bünyesindeki satıcılar için de 7/24 online satıcı desteği sunuyor. Site veya müşterileriniz ile ilgili problemleri günün her saati online satıcı desteği sayesinde çözüme ulaştırabilirsiniz.

  1. Siparişlerinizle ilgili rapor ve bilgilere istediğin zaman ulaşma şansı

Satışlarının nasıl gittiğine dair ayrıntılı bir rapor isterseniz buna her zaman ulaşma şansınız var. Bu rapor ve bilgiler sayesinde müşterilerin eğilimlerini keşfedip satışlarınızı arttıracak yöntemler deneyebilirsiniz.

  1. Dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı önlem

Amazon Türkiye müşterilerine olduğu kadar satıcılarına da dolandırıcılık ve sahteciliğe karşı koruma sağlar. Satış işlemlerinizi güven içinde yapabilirsiniz.

  1.  Erken kayıtla 99TL yerine ücretsiz kayıt fırsatı

Bütün bu nedenler çok çekici geldiyse hatırlatmakta fayda var. Eğer Amazon Türkiye’ye hemen kayıt olursanız 99TL olan kayıt ücretini ödemek zorunda değilsiniz. Kesinlikle kaçırılmayacak bir fırsat.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X