E-Ticaret

Bir Ödeme Sistemi iyzico

2012 yılında İstanbul’da kurulan iyzico en basit tabiri ile bir web hizmetidir. Verimlilik ve hız esas alınarak hazırlanmış olan bu hizmet Tahsin Isın ve Barbaros Özbugutu tarafından kurulmuştur. Bu platformun kuruluş amacı farklı sahalarda faaliyet gösteren e ticaret şirketlerine kolay ve güvenilir ödeme sistemi oluşturmaktır. Kelime anlamı olarak bakıldığında iyzico, Easy Check Out kelimesinin Türkçe okunuşa uyarlanmış ve kısaltılmış halidir.

İnternet üzerinden yaptığınız işlemlerde sıklıkla ödeme sorunlarıyla karşılaşabilirsiniz. Ancak iyzico manasından da anlayacağınız üzere ödeme yöntemlerini daha kolay hale getirecek bir platform olarak tasarlanmıştır. Bankacılık Düzenleme Ve Denetleme Kurulu ile PCI – DSS lisanslarının sahibi olan bu sistem finans teknolojileri şirketi olarak da ifade edilir.

Biyesel ve kurumsal

“iyzico” Ne İşe Yarar

Ödeme sistemi olarak bilinen iyzico kolay bir sisteme sahiptir. Bu sistem, kendim için ve işim için olmak üzere iki ana başlığa ayrılır. Kendim için olan kısımda güvenli alışveriş yapabilir, yapılan alışverişin ardından haftanın 7 günü 24 saat boyunca destek alabilir ve tüm alışveriş süreçlerini yönetebilirsiniz. İşim için iyzico ise web sitesinden, link ile ya da pazar yeriniz için ödeme almaya yardımcı olur.

iyzico platformunu kullanabilmek için tek yapmanız gereken sisteme kaydolmak ve ödeme almak amacıyla gerekli olan kodu sisteme ilave etmektir. Tamamen ücretsiz olan bu kayıt için kurulum ücreti ya da abonelik ücreti gibi ödemeler alınması söz konusu değildir.

“iyzico” İçin Nasıl Başvuru Yapılır

iyzico kullanımı için üyelik oluşturmanız gerekir. Bunun için siteye giriş yapıp kayıt ol sekmesine tıkladıktan sonra şirketiniz olup olmamasına göre bireysel ya da kurumsal hesap oluşturabilirsiniz. Oluşturacağınız hesaplarda adı, soyadı, e posta adresi, telefon numarası ve şifre bilgilerine ihtiyaç duyulur. iyzico üyelikte hesap oluşturup gerekli bilgileri tamamladıktan sonra sözleşme onaylayarak ödeme almaya başlayabilirsiniz.

“iyzico” Başvurusunda Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yapacağınız iyzico başvurusu kısa süre içerisinde ve kolayca sonuçlansın istiyorsanız web siteniz kullanıma hazır olmalıdır. Sitenin ödeme kısmında SSL sertifikası bulunması gerekir. Alışveriş sepeti, iletişim bilgileri, satışa sunulanlarla ilgili gerekli tüm detaylar ve fiyat bilgisini girmelisiniz. Özellikle ödeme kısmına gelindiğinde sitenizde mutlaka Vısa ve Mastercard logoları yer almalıdır. Bunlara ek olarak web sitenizin içerisinde mesafeli satış sözleşmesi, gizlilik politikası, teslimat politikası, iade-iptal politikası, dava/yargı yeri ve genel işlem şartları gibi bilgiler bulundurmalısınız.

Sepete ekle

“iyzico” Hangi Özelliklere Sahiptir

iyzico özellikleri kendim için ve işim için olarak farklılık gösterir. Kendim için iyzico özelliklerine baktığınızda bu platform sizin için internet alışverişlerini daha güvenli hale getirir. iyzico uygulaması ile farklı sitelerden yapılan alışverişleri, bu alışverişlere ait kargonun nerede olduğunu ve siparişle ilgili aklınıza takılan pek çok sorunun yanıtını kolayca görebilirsiniz. Alışverişe dair tüm süreçlerinizle ilgilenen iyzico çok sayıda alışveriş sitesiyle anlaşmalıdır ve ihtiyaç duyduğunuz her anda size destek sağlayabilir. Bu sitelerden yapacağınız alışverişlerde ödeme kısmında her seferinde kredi kartı bilgilerini girmek yerine bilgilerinizi iyzico üzerine kayıt ederek alışverişleri daha kolay hale getirebilirsiniz.

“iyzico” Fiyatlandırma Sistemi

iyzico fiyatlandırma sistemi kendi içerisinde komisyon oranı ve işlem ücreti olarak ikiye ayrılır. Ücretler web siteniz üzerinden yapacağınız başarılı işlemler için uygulanır. Buna göre belirlenen komisyon oranı %3,69 iken alınan işlem ücreti ise 0,25 TL olarak ifade edilir. Fiyatların içerisine BSMV eklenmiş olup iyzico kullanımı için ödeyeceğiniz herhangi bir başlangıç ücreti yoktur. Bunun haricinde ödeyeceğiniz sabit bir ücret de bulunmamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X