E-Ticaret

‘Black Friday’ den ‘Efsane Cuma’ ya: Satışlarınızı Artırmaya Hazır Mısınız?

Amerika’da noel alışverişini temsilen ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Black Friday yani Türkçe’de yaygın kullanımıyla Kara Cuma, Türkiye’deki pek çok e-ticaret sitesini de etkisi altına almış durumdadır.

Peki, Black Friday Nedir?

Her ne kadar Türkçe tercümesi Kara Cuma olsa da ‘Black Friday’ pazarlama dünyasında daha çok ‘Efsane Cuma’ ‘Süper Cuma’ ve ‘Muhteşem Cuma’ gibi isimlerle anılıyor. İnternet kullanımının üst düzeyde olduğu günümüzde Black Friday süresince düzenlenen kampanyalar fiziksel mağazalardan daha çok e-ticaret alanında hizmet veren siteler için çok büyük bir avantaj ve satış stratejisi olarak kullanılmaya başlandı.

Bu tür süreli kampanya dönemleri hızlı erişim, kolay kullanım ve zamandan tasarruf gibi avantajları bünyesinde bulunduran e-ticaret platformunda yer alan firmalar için yeni müşterilere ulaşabilmek ve marka bilinirliğini artırmak için mutlaka kullanılması gereken pazarlama stratejilerinden birisidir.

Bir Pazarlama Stratejisi “Muhteşem Cuma”

Trendyol, N11, Gittigidiyor, Amazon gibi birçok geniş müşteri kitlesine sahip pazar yerlerinin tüketiciler tarafından yoğun ilgi gören Black Friday alışveriş furyasına ilgisi büyük oldu. Çok çeşitli ve büyük kampanyalar düzenleyerek tüketicilerin ilgisini toplayan firmalar ülke genelinde ‘Muhteşem Cuma’ akımının yayılmasında önemli bir rol oynamış durumdadır. Reklam ve pazarlama için yüksek bütçeler ayıran ve birçok sosyal medya kanalında reklam veren firmalar hemen hemen her kesimden tüketicinin ilgisini çekerek bu büyük alışveriş festivaline katılmasını sağladı.

Kobisi ile Kampanyalardan Haberdar Olun

Sosyal veya geleneksel medya kanalları ile Black Friday indirim kampanyalarını ilgili kitlelere ulaştırmanın yanı sıra Kobisi panel üzerinden dilerseniz pop-up kullanarak veya slider ve banner alanlarına kampanya görselleri ekleyerek yapacağınız indirimleri kullanıcılarınıza duyurabilirsiniz. Sitenize üye olan kullanıcılarınıza mail yoluyla duyuru yaparak aksiyon almalarını sağlayabilir ve alışveriş yapmaya teşvik edebilirsiniz. Bu noktada yürüteceğiniz reklam kampanyaları ve sitenizde kullanacağınız görseller gibi hazırlamış olduğunuz içeriklerin tüketicileri alışverişe davet edecek çekicilikte olmasına yani merak uyandırıcı özelliğinin olmasına özen göstermelisiniz.

Ayrıca Kobisi müşterilerine ‘Efsane Cuma’ döneminde kullanılabilecek çeşitli kampanya imkânları sunmaktadır. Sitenizde uygulayacağınız indirim kodlarını tüm ürünlere, belirli markalara, belirli kategorilere veya ürüne özel olarak tanımlayabilirsiniz. Böylece müşterilerinize indirim döneminde birçok fırsat sunabilirsiniz. Stoklarını bitirmek istediğiniz ürünlerde daha yüksek tutarda indirim imkânı sağlayabilir böylece hem sitenizin satış rakamlarını yükseltebilir hem de yeni sezonda satışa sunmak istediğiniz ürünler için depolama alanı açmış olursunuz. Bu nedenle kampanya döneminde hangi ürünlere hangi miktarlarda indirim yapacağınızı önceden belirlemeli ve stok durumunuzu kontrol edip

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X