Dijital Pazarlama

E-ticaret Devi Amazon Artık Türkiye’de!

Dünyanın en büyük e-ticaret sitesi olan Amazon, 19 Eylül 2018 Çarşamba günü itibariyle Türkiye pazarına giriş yaptı.  Piyasa değeri yaklaşık 1 trilyona ulaşan Amazon, www.amazon.com.tr internet adresi ile Türkiye’deki kullanıcılarına erişim imkanı sağlıyor. Çok sayıda yerli işletmenin ürünlerini de yelpazesine ekleyen Amazon, elektronik, ev dekorasyonu, spor, kitap,  outdoor, bebek ürünleri  gibi kategorileri içeren 15 kategori üzerinden satışa başladı.

Amazon’un hedefleri arasında internet mağazalarına kısa sürede yeni kategoriler ve ürünler eklemenin yanı sıra hızlı teslim ve kolay kargo da var. Hedeflerini bir açılış mesajı ile duyuran Amazon yeni kullanıcılarına kısa süreliğine  aylık 99 TL yerine 0 TL hizmet bedeli fırsatı ile ücretsiz kullanım imkanı sunuyor. Amazon’un 0 TL kampanyasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Amazon’un E-ticaret Devi Olmasını Sağlayan Avantajları Nelerdir?

Amazon’un Türkiye’de hizmet verecek olmasının online alışveriş kullanıcıları açısından bir çok avantajı bulunmaktadır. Bulunduğu her lokasyonda liderliği hedeflemiş olan Amazon’un, Türkiye dışında vermiş olduğu hizmetlerde lider konuma gelmesini sağlayan en önemli etmenlerini uygun fiyat, hızlı ve sorunsuz teslimat, geniş ürün yelpazesi ve yüksek müşteri memnuniyeti olarak sıralayabiliriz.

Amazon Türkiye Üzerinden Nasıl Satış Yaparım? Adım Adım Hesap Açma Rehberi:

1) https://services.amazon.com.tr/ adresinden Amazon Servisleri sayfasına giriş yaptıktan sonra ‘Hesap Aç’ butonuna tıklayınız.

2)Karşınıza çıkan kayıt sayfasında isim, e-posta ve şifre bilgilerinizi kaydedin.

3)Daha sonra ‘İşletme Bilgisi’ sayfasına yönlendirileceksiniz. Bu sayfada bulunan:

  • Kayıtlı işlemenizin adresi,
  • İşletmenize ait bir telefon numarası,
  • İşletmenizin vergi numarası,
  • İşletmenizin hangi vergi dairesinde kayıtlı olduğu ve
  • İşletmenize ait Mersis numarası (Tacirlerin Mersis No girmesi zorunludur) bilgilerini girin.

İşletme Bilgisi sayfasındaki işlemleri tamamladıktan sonra sırasıyla

  • Kişisel Bilgilerinizi,
  • Ödeme Bilgilerinizi ve
  • Mağaza Adı Bilginizi tamamlayarak, Amazon temsilcilerinin sizle iletişime geçip tarafınızı yönlendirmesini beklemelisiniz.

E-ticaret Sektörüne Girmek İsteyenler İçin Başlangıç Tüyoları

Kobisi Kullanıcısıyım, İnternet Mağazamı Amazon Türkiye ile Entegre Edebilir Miyim?

Elbette! N11, Gitigidiyor, Hepsi Burada gibi birçok platforma entegrasyon imkanı sunan ve bu platformlar için stok takibi hizmeti veren Kobisi, çok yakında Kobisi mağazalarına Amazon Türkiye için de entegrasyon  hizmeti sağlıyor olacak.

Kobisi kullanıcıları Amazon- Kobisi entegrasyonu ile ürünlerini  hızlıca Amazon Türkiye üzerinden satışa sunabilirler. Size sağlayacağımız Api entegrasyonu ile ürünlerinizi Amazon Türkiye üzerinden açmış  olduğunuz mağazanıza aktarabilir, ilgili kategoriler ile eşleştirme yaparak ürünlerinizi satışa sunabilirsiniz. Ayrıca Kobisi altyapısının sağlamış olduğu entegrasyon hizmeti sayesinde stok  takibi ve ürün güncelleme işlemlerini de kolaylıkla  yapabilirsiniz.

Kobisi’nin sağladığı Amazon Türkiye ve diğer tüm perakende e-ticaret sitelerine (N11, gittigidiyor, Hepsi Burada vb. )  entegrasyon hizmeti hakkında bilgi almak için bizimle kobisiekip@imovasyon.com adresinden iletişime geçebilirsiniz. Satış rakamlarınızı artıracak bu fırsatı kaçırmayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X