E-Ticaret Girişimciliği
E-Ticaret

E-Ticaret Girişimcilerinin 5 Ayırt Edici Özelliği

E-ticaret girişimcileri, pazarda büyük bir pay oranına sahip olan e ticaret pastasından pay almayı hedefler. Türkiye’de 30 milyar TL civarında olan e-ticaret pazarı, büyük bir gelişim göstermektedir. Piyasada başarılı olabilmek ve iyi bir e-ticaret sitesi kurabilmek için gelişen yeni trendlere sürekli ayak uydurmak gerekiyor. E-ticaret sitesi kurmak için öncelikle sağlam ve uygun çözümler sunan e-ticaret paketleri satın alarak gerekli altyapıyı oluşturmanız gereklidir. Gerekli altyapıyı sunduktan sonra reklam, pazarlama, tanıtım ve sosyal medyanın gücünü kullanarak satışlarınızı arttırmak için çalışmalar yapabilirsiniz. E-ticaret dünyasında rekabet çok yoğun ve alternatifler çok fazladır. Bu piyasada başarılı olmak çok fazla dikkat ve özen gerektirir. Peki bir e-ticaret girişimcisinde olan hangi özellikler başarılı olmanızı sağlar?

Müşteriye Özel Hizmetler Sunmak

Öncelikle e-ticarette de hayatta olduğu gibi fark yaratmak gerekir. Markanızın fark yaratabilmesi için ise kesinlikle kreatif bir fikir üzerinden ilerlemelisiniz. Modern dünyada müşteriler, kendilerine özel hizmet sunan ve kendisini ayrıcalıklı hissettirecek ürünlere yöneliyor. Kullanıcı deneyimi bu yüzden son yıllarda çok fazla kullanılmaya başladı. Örneğin sabun üreten ve internetten satan bir e-ticaret sitesi sahibi iseniz sabunları farklı ve özel ambalajlar ile müşteriye gönderdiğinizde bu jestin karşılığını emin olun ki alacaksınız. Bunun dışında sadık müşterilerinize onlara özel sabun kalıpları hazırlayarak şık bir paket ile gönderebilirsiniz. Böylece müşterileriniz memnuniyetlerini sosyal medyada ve kişiler arasında mutlaka paylaşacaklardır.

 E-Ticaret SEO

SEO Uyumlu İçerikler Hazırlamak

Arama motorlarında e-ticaret sitenizin üst sıralarda yer alması için mutlaka SEO uyumlu içerikler ve tanıtım metinleri hazırlamalısınız. Her ürün, ürün grubu, kategori ve alt kategoriler için SEO uyumlu ürün tanıtım yazıları hazırlayarak arama motorlarında ilk sıralarda yer alabilirsiniz. Burada önemli olan müşterileriniz gibi düşünerek onların neler arayacağını iyi bilmenizdir. Doğru bir hedef, kitle analizi ve müşteri profili analizi ile başarılı olabilirsiniz. Bunun yanı sıra e-ticaret sitesi için mutlaka bir blog açın ve müşterilerinizle organik bağ kurmayı hedefleyin. Burada da SEO uyumlu içerikler üreterek müşterilerinizi ürünleriniz hakkında geniş bir şekilde bilgilendirin.

Reklam ve Pazarlama Stratejileri Belirlemek

E-ticaret girişimcisi başarılı olmak istiyorsa mutlaka çok sağlam reklam ve pazarlama stratejileri belirlemelidir. Belli aralıklar ile hedef kitlenize yönelik reklam kampanyaları, indirimler ve promosyon kampanyaları gerçekleştirerek potansiyel müşterilerinizi müşterilere, müşterilerinizi ise sadık müşterilere dönüştürebilirsiniz. Bu stratejileri belirlerken sosyal medyanın etkin kullanılması da önem arz eder. Sosyal medya hesaplarından müşterileriniz için düzenleyeceğiniz mini yarışmalar, yönelteceğiniz sorular onlarla interaktif bir ilişki içine girmenizi sağlayacaktır. Unutmayın ki sosyal medyanın gücü bugün kitleleri hareketlendirebilecek ölçüde büyüktür.

Kullanıcı Deneyimine Uygun Web Site Tasarımı ve Güvenli Alışveriş Hizmetleri Sunmak

Sade bir arayüz ve kullanışlı bir web sitesi tasarımı yapmak müşteriler açısından oldukça avantajlı bir durum olacaktır. Kullanıcılar, sitedeki karışık menülerden, sürekli çıkan pop up reklamlarından ve aradıklarını kolay bir şekilde bulamamalarından ötürü web sitenizi terk edebilir ve geri dönmeyebilir. Bunun yanı sıra hala birçok insan online alışverişi güvenli bulmuyor. Kredi kartı ve kişisel bilgilerin farklı amaçlar ile kullanılabileceğinden şüphe eden kullanıcılar için güvenlik büyük bir önem arz ediyor. Kullanıcıların sizin e-ticaret sitenize güven duyabilmeleri için 3D Secure ve SSL sertifikaları ile güvenli e-ticaret olanağı sunmalısınız.

 E-Ticaret Ödeme Yöntemleri

Ödeme Seçeneklerini Çoğaltmak

Birçok kullanıcının müşteriye dönüşmemesinin temel sebeplerinden biri, bir tek ödeme seçeneği sunulmasıdır.  Yetersiz ödeme sistemleri müşterileri kaybetmenize neden olabilir. Kredi kartı, bankamatik kartı, farklı bankaların sanal POS sistemlerinin e-ticaret sitenize entegre edilmesi gerekir. Ödeme sisteminin sade ve kolay bir şekilde tasarlanması büyük bir anlam ifade eder. Müşteriler için kolay ve hızlı alışveriş sloganı her zaman temel düsturunuz olmalıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X