e ticaret satış grafik
E-Ticaret

E-Ticaret Satışlarını Arttırmak için 5 Adım

E-ticaretin bir pazarlama yolu olması, küçük işletmelerin 7/24 dünyaya açılabilmesi ile ticaret sektöründe devrim etkisi yarattı. E ticaret satış işlemlerinin yaygınlaşması, çevrimiçi pazarlamacıların rahatça insanlara ulaşması demektir. Çevrimiçi satış yapmanın birden fazla kolay yolu var. Hem yeni başlayan hem de var olan mağazalar, e ticaret satış oranlarını kolayca arttırabilir. E-ticaret, her geçen gün değiştiği ve geliştiği için e-ticaret satış yöntemleri de aynı şekilde gelişiyor. Ancak yine de,  e ticaret satış oranlarınızı arttırmanın başlıca bir kaç adımı var.

1) Olumlu Bir İlk İzlenim Yaratın

Unutmamak gerekir ki, ilk izlenimi düzeltmek için ikinci bir şansınız yoktur. Özellikle de e-ticaret sektörüne kullanıcıların güveni tam oturmamışken. İster yeni bir e-ticaret sitesine başlıyor olun, isterseniz de mevcut mağazanız olsun, iki türlü de kaliteli bir tasarıma ihtiyacınız var. Kolay gezinme ve rahat kullanış ile müşterilerinizin sitenizde vakit geçirmesini ve keyif almasını sağlamalısınız. Profesyonel görüntünüzü korumak için de ürünlerinizin yalnızca yüksek kaliteli fotoğraflarını kullanmayı unutmayın.

 

e ticaret satış için ilk izlenim

2) Alış-Veriş Yaptırmaya Teşvik Edin

Web sitesinde gezinme kolaylığı çok önemlidir. Müşterilerinizin istedikleri ürünleri (ve isteme potansiyeli olan ürünleri) bulmaları ne kadar karmaşık olursa, satın alma işlemi yapmadan web sitenizden ayrılma ihtimali de o kadar yüksektir. Müşterilerinizin ürünlerinizde nasıl gezineceğini düşünün ve ürünlerinizi buna göre düzenleyin.

Ürün ile uyumlu ek aksesuarlar, paket promosyonlar, “kolye-küpe gibi genellikle birlikte alınan ürünler” kullanarak müşteriyi satın almaya teşvik etmeyi unutmayın. Özellikle bu kampanyalar, keyfi ve boş zamanlarda bakılan ürünler için mağazaya önemli bir gelir kaynağı olabilir. Paketler üzerinde indirim yaparak, müşteriye çok uygun bir fırsat sunulduğunu düşündüren teklifler kullanabilirsiniz.

Ödeme sürecini olabildiğince basit tutmaya çalışın. E ticaret satış oranlarını düşüren, terk edilen veya yarım kalan alış-veriş sepetlerinin sayısını azaltmak istiyorsanız, çok fazla ve gereksiz bilgi isteyen ödeme sürecinden kaçının.

3) Müşteri Hizmetlerinden Memnun Olmalarını Sağlayın

İyi bir müşteri hizmeti oluşturmak, e ticaret satış oranınızı arttırmak açısından hayati önem taşıyor. Siparişleri hızlı bir şekilde işleme koymanın yanı sıra, müşterilerin sorularına cevap alabilmesi için kolay bir iletişim hattı oluşturun. İletişim kurulduğunda, müşterilerinize hızlıca iyi düşünülmüş, ayrıntılı ve rahatlatıcı cevaplar verin. Müşteri soru sorduğunda sorusunun ulaştığını ve en yakın zamanda cevaplanacağını ileten bir mail gönderebilirsiniz. Müşterilere daha samimi cevap verilirse, çevrimiçi alışveriş yapan kişiler için “daha önce görülmemiş” bir e-ticaret sitesi gibi görünürsünüz.

4) Kişisel Bir Dokunuş Ekleyin

E-ticaretin önemli avantajlarından biri de otomasyon faktörüdür. Siparişleri web üzerinden satın alma işlemi büyük ölçüde zaman ve para tasarrufu sağlayabilir. Bununla birlikte, müşterileriniz ile mağazanız arasında daha fazla bağ kurulması için mağazanıza kişisellik katabilirsiniz. Sevkiyat kutusuna elle yazılmış bir not gibi basit farklılıklar, yüksek miktarda zaman ve para harcaması yapmadan müşterilerinizle kişisel bir bağ kurabilir.

e ticaret için sosyal medya

5) Sosyal Medyanızı Aktif Kullanın

Sosyal medya ağlarını e-ticaret siteniz ile entegre etmek, satış yapmak ve müşteri bağlılığını artırmanın en güçlü yollarından biridir. Facebook, Twitter, YouTube gibi sosyal medya platformları, müşterilerinizle diyalog kurup bunları sürdürmenize ve mevcut müşterilerinizin sosyal medya bağlantıları yoluyla da daha fazla kitleye ulaşmanıza olanak tanır.

Yeni ürünler, hizmetler veya haber içerikleri paylaşarak daha kolay şekilde satışlarınızı başlatabilirsiniz. Sosyal medyada özel indirimler kullanarak takipçilerinizin kendilerini özel hissetmelerini sağlayabilirsiniz. (E-Ticaret Siteleri için Instagram Pazarlaması Nasıl Yapılır? yazımızı okumanızı ayrıca tavsiye ederiz.)

Satış yapmanın ötesinde, sosyal medyanın etkisi, sizi ve şirketinizi güvenilir bir kaynak olarak gösterebilir. Müşterilerle iletişim kurarak, sadık ve karlı bir takipçi sistemi kurabilirsiniz. Böylece, az yatırım maliyeti ile müşteri tabanınızı kolaylıkla büyütebilirsiniz. ( E-Ticaret Sitesinde Müşteri Sadakati Nasıl Kazanılır? yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.)

Henüz bir e-ticaret siteniz yoksa öncelikle e-ticaret sitenizi oluşturmanızda fayda var. Hızlı bir şekilde, oldukça uygun fiyatlarla sitenizi oluşturmak için Kobisi e-ticaret platformunu ve e-ticaret paketi fiyatlarını inceleyin. Sitenizi dakikalar içerisinde kurabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X