E-ticaret Sektörüne Girmek İsteyenler İçin Başlangıç Tüyoları
E-Ticaret

E-ticaret Sektörüne Girmek İsteyenler İçin Başlangıç Tüyoları

İçinde bulunduğumuz çağın en belirgin özelliği olan hız, internetin yaygınlaşması ile birlikte her alanda olduğu gibi ticaret alanında da çok önemli ve cazip bir ihtiyaca dönüştü. Tüm dünyada her yıl katlanarak büyümekte olan e-ticaret ekosistemi, dijital dönüşümün en önemli göstergelerinden birisi halini aldı. İnsanların internet erişimi kolaylaştıkça e-ticaret dünyası da sayısız girişime ev sahipliği yapar hâl aldı.

E-ticaret sektörü doğru adımlar atıldığı sürece hızlı büyüyen ve bol kazanç sağlayan bir ekosistemdir. İnternet üzerinden satış yapmak isteyen ama “Nereden başlanır? Hiç bilgim yok!” diyenler ve hâlihazırda bir sitesi olan ve satışlarını artırmak isteyenler için 5 e-ticaret başlangıç tüyosu paylaşıyoruz.

1. Piyasa Araştırması Yapın

Satış yapmak istediğiniz sektörde önemli paya sahip firmaları inceleyin. Dahil olmak istediğiniz piyasada firmanızın yer edinebilmesi için hangi özelliklere sahip olması gerektiğini belirleyin. Unutmayın, rakiplerinizden farklı yönlerinizin olması sektörde kalıcı olmanızı sağlar.

2. Ürün Yelpazenizi Oluşturun

Hangi kategorilerde hangi ürünleri sergileyeceğinize karar verin. Bu noktada planlı olmanız çok önemli, rakiplerinizi takip etmeli ve değişen trende ayak uydurmalısınız. Sık sık güncelleme yapmalı bu şekilde müşteri kitlenizin ürünleriniz üzerindeki ilgisini canlı tutmalısınız.

3. Ürünleriniz İçin Profesyonel Görseller Hazırlayın

E-ticaret sitesi üzerinden satış yaparken mağazanız internet sitenizdir. Geleneksel ticaret yaparken ürünlerinizi gerçek mağazanızda teşhir etmeniz ne kadar önemli ise , e-ticaret yaparken de ürün görsellerinizin kaliteli çözünürlükte ve doğru açılarda düzenlenmiş olması o kadar önemlidir. Bu noktada işinin ehli bir fotoğrafçıyla çalışmanız ürün sergileme ve satışınızda kolaylık sağlayacaktır.

4. Doğru E-ticaret Platformu İle Çalışın

İnternet üzerinden satış yapmak için iyi ürün ve doğru planlamanın yanı sıra en önemli ihtiyaçlarınızdan birisi de iyi bir e-ticaret sitesi yazılımıdır. Seçeceğiniz bu yazılım internet sitenizin tüm teknik ihtiyaçlarına cevap verecek yetkinlikte olmalıdır. Sitenizin tüm teknik ve tasarımsal işlerinin yanı sıra satışlarınızda kullanacağınız sanal pos, otomatik mail gönderimi, kupon kodu ve promosyon gibi çeşitli kampanyaları düzenleyebilecek yetkinlikte bir altyapısı olan bir e ticaret platformu kullanmalısınız.
Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte mobil sitelerden alışveriş yapmak müşteriler için daha çok tercih edilebilir olmuştur. Bu nedenle satışlarınızı arttırmak için satış yapacağınız sitenin kobisi.com gibi mobil uyumlu bir platformda açılmış olması çok önemlidir.

Kobisi Panel Görüntüsü
Kobisi e-ticaret paneli ile kendi sitenizi hızlı ve kolay bir şekilde hayata geçirebilirsiniz.

5. Sosyal Medya ve Reklamcılık

Satış hedeflerinize ulaşmak için öncelikle hedef kitlenizi belirlemelisiniz. Belirlediğiniz bu kitle ile etkileşim ve iletişim halinde olmalısınız. Bu noktada sosyal medya hesaplarını aktif kullanmalı ve Google Ads internet reklamcılığından yararlanmalısınız. Örneğin topuklu kadın ayakkabısı satıyorsanız vereceğiniz reklamların topuklu ayakkabı kullanan kadın kitlesine öncelikli olarak ulaşması gerekmektedir. Çocuk yaş grubu ya da topuklu ayakkabı için yüksek talebi bulunmayan erkek kitlelere öncelikli olarak ulaşmamasını sağlamalısınız.
İnternet sitenizin sosyal medya hesaplarıyla entegre olması hem bilinirliğinizin artması hem de müşteri kitlenizi geliştirmeniz ve dolayısıyla satış rakamlarınızı yükseltmeniz açısından oldukça önemlidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X