eticaret-siteleri-icin-email-pazarlamasi-nasil-yapilir
E-Ticaret

E-Ticaret Siteleri için E-Mail Pazarlama Önerileri

E-mail pazarlama; pazarlama mesajlarını markanın doğrudan kullanıcıya ilettiği bir pazarlama türüdür. Bu sebeple büyük kitlelere ve kullanıcılara marka olarak ulaşmanın en etkili yollarından biridir. E-ticaret sitesi için dijital pazarlama faaliyetleri yürütürken SEO, sosyal medya içerikleri, e-posta, blog gibi kanallarından da yararlanmanız gerekir. E-ticaret için farklı reklam ve pazarlama kanallarını kullanarak satışlarınızı ve buna paralel olarak gelirlerinizi arttırmanız mümkündür. E-mail pazarlaması bu noktada e-ticaret sitesi için oldukça önemlidir. Yapılan araştırmalara göre e-mail pazarlaması müşterilerin satın alma kararlarını fazlaca etkiliyor. Yapılan bu araştırmaya göre; e-mail marketing için harcanan her 1 dolar ortalama 28,5 dolar kazandırıyor. Peki e-ticaret siteleri için e-mail pazarlaması nasıl yapılır ve başarıya ulaşması için neler yapılmalıdır?

Doğru Zamanda Mail Gönderimi

Bir araştırmaya göre; e-mailler genellikle sabah erken saatlerde daha yüksek bir okuma oranına sahip. E-mail başına düşen gelir, pazartesi günü alınan e-maillerden sağlanıyor. Ayrıca ayda bir yerine, dört kez e-mail gönderme, e-mailin okunma oranlarını arttırıyor. Bu araştırmaya göre kullanıcıların, e-maili aldıktan sonra yüzde 21’i iki gün içinde, yüzde 32’si ise iki hafta içinde satın alımı gerçekleştiriyor.

Promosyon Kampanyası İçerikli Mailler

promosyon-maili

Yapılan bu araştırmaya göre e-mail alan kullanıcıların yüzde 44’ü promosyon içeriğine sahip e-mailler yüzünden bir kez ürünü satın alma eylemini gerçekleştirmişler. Bunun yanı sıra e-mail yolu ile ürün satın alan müşterilerin 10 tanesinden 7’si e-mailden gelen kuponları kullanarak ürünü satın aldıklarını belirtmişler. Buradan çıkan sonuç e-mail pazarlamasında promosyon ve indirim kampanyalarının büyük bir önem taşıdığıdır. Anneler günü, sevgililer günü, babalar günü ve dini hatta milli bayramlarda yapabileceğiniz bu kampanyalar satışlarınızı büyük oranda arttıracaktır.

E-Bülten Hazırlama

e-bülten

E-mail pazarlamasının altın kuralı; potansiyel müşterilerinize seslenecek ve onları yakalayacak bir e-bülten hazırlamaktır. Hedef kitlenizin ihtiyaçları, beğenileri, ilgileri ve istekleri doğrultusunda hazırlayacağınız e-bülten mutlaka karşılık bulacaktır. Bu e-bültenler potansiyel müşterilerinizi ürünleri satın almaya teşvik edici call to action cümlelerinden oluşmalıdır.

E-mailin konu satırı ve başlığı ilk etapta büyük bir öneme sahiptir. Çarpıcı ve etkileyici bir başlık, kullanıcıların e-maili okumasına sebep olur. Fakat e-mail başlığında boş vaatler vermekten kaçınmalısınız. Ürünlerimizde yüzde 50’ye varan indirimler diye bir başlık atıp ürünlerde en fazla yüzde 10 indirim yapıyorsanız kullanıcılar hayal kırıklığına uğrayacak ve satın alma eylemini asla gerçekleştirmeyecektir. Hatta öyle ki bu hayal kırıklığı daha sonraki zamanlarda da devam edecek ve potansiyel müşterinizi sonsuza dek kaybedeceksiniz demektir. E-bülten hazırlarken mutlaka kullanıcıya ismi ile hitap ederek başlamalısınız. Bu tür bir hitap şekli kişiye ayrıcalıklı olduğu hissini verir. Ekli dosyaların spam’e düşme olasılığı yüksektir. Bu yüzden HTML bağlantılarını kullanarak e-mail gönderimi yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X