e-ticaret-siteleri-icin-facebook-reklami-nasil-verilir
Dijital Pazarlama

E-ticaret Siteleri için Facebook Reklamı Nasıl Verilir?

Facebook, her geçen gün yenisi kurulan e-ticaret siteleri için reklam vermesi avantaj haline gelen sosyal medya hesabı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Dijital pazarlama imkanlarını kullanarak bu reklamlarla ürünlerinizi ve yaptığınız işi aktif kullanıcılara ulaştırma imkanına sahipsiniz. Birçok e-ticaret sitesi Facebook reklamları sayesinde adını duyurmuş ve büyüme sağlamıştır. Siz de e-ticaret siteniz için Facebook reklamı vererek adınızı duyurabilir ve satışlarınızı arttırabilirsiniz.

Neden Facebook?

    • Talep ettiğiniz doğru ve geniş kitlelere ulaşmanızı sağlar.
    • Tıklama başına ücret (CPC) verme seçenekleri vardır.
    • Sosyal medya optimizasyonu (SMO) sayesinde firmanıza veya ürününüze ilgi gösteren kullanıcılara reklamlarınızın gösterilmesi ve kullanıcıların sitenizde yer almasına olanak tanır.
    • Ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki pazarlama tekniği sunar.
    • Sektöre ve ürüne göre popülerliğiniz arttırır. Makyaj, sağlık, bakım ve spor ürünleri en çok göze çarpan ürünler arasındadır.
    • Döngü, tek görsel, tek video, slayt gösterisi veya Kanvas gibi çeşitli reklam formatları arasından seçim yapmanıza olanak tanır. Sadece görsel reklam değil ürün katalog reklamı yapmanıza da imkan sağlar.
    • Beğeni sayısını etkili görseller, kampanyalar, blog yazılarınız ve hashtagler ile arttırabilirsiniz.
    • Facebook sayesinde kullanıcılardan yaşı, ilgi alanları, mesleği gibi detaylı ve benzersiz bilgi toplayabilirsiniz.
    • Reklamlarınızın nerelerde gösterilmesi gerektiğine karar verebilirsiniz. Facebook’ta farklı yerlerde veya tümünde görüntüleyebilirsiniz.
    • Masaüstü veya mobil cihazlarda reklamlara erişim seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Facebook Reklamı Verebilmeniz İçin Yapmanız Gerekenler;

facebook-business

1-Bir Facebook Hesabı Açın

Öncelikle bu avantajlardan faydalanabilmeniz ve daha fazla hedef kitleye ulaşabilmeniz için firmanıza ait olan bir Facebook hesabı oluşturmalısınız. Daha sonra açtığınız Facebook sayfasına firmanızın veya ürününüzün reklamını eklemeniz gerekmektedir. Markanızı tanıtmak ve satışlarınızı arttırmak için uygulayacağınız stratejilerle başarıya ulaşabilirsiniz.

2-Hedefinizi Belirleyin

Her işletme sahibinin reklamcılık amacı, internet siteleri üzerinden satışlarını artırmaktır. Bu amacında ise müşteri isteklerini göz önüne alarak ilerlemelidir. Facebook sizin belirlediğiniz hedeflere ve istediğiniz reklam seçeneklerine göre muhtemel kullanıcılara göre reklamlarınızı ulaştırır.

Facebook reklamınızda hedefinize, doğru reklam türünü seçerek ve oluşturarak ulaşabilirsiniz. Facebook sayfanızda daha fazla beğenmeyi hedefliyorsanız sayfa beğenmeleri için reklam seçeneğini oluşturmalısınız.

Satın alma veya e-posta kayıtları oluşturmak için reklam hedefliyorsanız web sitesi dönüşümleri reklamınız için iyi bir tercih olacaktır.

Video görüntülemeleri modelini görüntülere dayalı bir videoyu tanıtmak için kullanabilirsiniz. Eğer sizin firmanızın da videosu varsa müşterilere ilgi çekici bir tasarım ve başlıkla sunabilirsiniz.

Etkinlik yanıtlarını Facebook’ta bir etkinliği teşvik etmek için seçebilirsiniz.

facebook-reklam-turleri

3-Reklam Türünüze Karar Verin

Belirleyeceğiniz reklam modelleriyle potansiyel müşterilerinize ulaşabilirsiniz. Bunun için birçok seçeneğiniz vardır. Size en uygun olanları tercih edebilirsiniz.

  • Sayfa Gönderileri İlanları

Fotoğraf veya bağlantı postları gibidir. Durum güncellemesi yapabilirsiniz.

  • Dinamik Reklamlar

Dinamik reklamlarla; görüntülediğiniz ürünlere göre sitenizi ziyaret eden, sepete eklenen veya satın alınan müşterilere tek veya çoklu ürün reklamları gösterebilirsiniz.

Katalogunuzun tamamından veya sadece belirli kategorilerden ürünlerin reklamını yapmak isteyip istemediğinizi belirleyebilirsiniz.

  • Çok Ürünlü Reklamlar

Tek bir reklamda birden fazla ürünü gösterebilme imkanı verir. Müşterilere daha fazla seçenek sunar. Müşterinin gördüğü benzer ürünler satış şansınızı arttırır.

4-Reklamınızı Oluşturun

Reklamınızı doğrudan Facebook sayfanızdan, reklam yöneticisini kullanarak veya power editör kullanarak oluşturabilirsiniz.

Bir reklam oluşturduğunuzda her bir reklam üç alt gruba ayrılır: Kampanyalar, Reklam Setleri ve Reklamlar. Her reklam seti farklı bir reklam içerebilir. Belirlediğiniz kampanyayı değiştirmek tüm reklamlarınızı değiştirdiği gibi bir reklam seti bütçesini değiştirmek de o reklam seti içindeki tüm reklamların bütçesini değiştirir.

Reklam oluşturmak için öncelikle video, görsel gibi bir format seçin. Seçeceğiniz formatın ve tasarımın rakiplerden farklı olması sizin öne çıkmanız açısından önemlidir. Farklı ve ilgi çekici olmanız için iyi bir görsele sahip olmanız ve bu görsele uygun bir reklam başlığı eklemeniz gerekiyor. Reklamını yapacağınız firma ya da ürün hakkında bilgi vermek ve faydalarından, başarılarından bahsetmek satışlarınızı arttırabilir.

Facebook’taki reklamlarınızı oluştururken yazacağınız metinler için en fazla 90 karakter kullanabilirsiniz. Kullanacağınız görsellerin önerilen boyutu ise 1200×628 piksel’dir.

facebook-maliyet

5-Finansal Faaliyetlerinizi Yönetin

Firmanız için hazırladığınız reklamı Facebook’ta yayınlamanız için bir bütçe oluşturmanız gerekir. Bütçeler, maliyeti kontrol altına almanıza yardımcı olur. Reklam seti için yaptığınız harcamayı kontrol etmenizi sağlar.

Reklamları yayınlarken az ücretle çok kişiye ulaşabilme amacı vardır.

Facebook reklamları marka bilinirliği, dönüşümler, potansiyel müşteriler bulma, ürün katalogu satışları gibi kategorilere ayrılır. Belirlediğiniz bütçeye göre bu kategorilerden birisini seçebilirsiniz. Reklam oluştururken ödeyeceğiniz ücret gösterim başına yapılacak ödeme üzerinden hesaplanır.

İki tür ücretlendirme seçeneği vardır. Bunlardan birincisi TBM veya CPC adıyla bilinen tıklama başına maliyettir. Bir internet  reklamına tıkladığında reklam veren tarafından ödenen miktarı işaret etmektedir. İkincisi ise CPM, bir reklam kampanyasına harcanan toplam tutarın gösterim sayısına bölünüp bu sayının 1.000 ile çarpılmasıyla ölçülür. Örnek: 50 TL harcar ve 10.000 gösterim alırsanız, CPM’iniz 5 TL olur. Bu yöntem genellikle sayfa beğenisini artırmaya yöneliktir.

Facebook reklamları e-ticaret sitelerinin satışlarını artırmak için kullanılan yöntemlerden biridir. Siz de farklı reklam ve tanıtım seçenekleri sunan sosyal medya reklamları uygulamalarından birisini seçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X