e-ticaret-siteleri-icin-sosyal-medyanin-önemi
Sosyal Medya

E-Ticaret Siteleri İçin Sosyal Medyanın Önemi Nedir?

E-ticaret sitesi sahipleri sosyal medya mecralarında sürekli güncel içerikler paylaşarak, reklam ve tanıtım çalışmaları yaparak satışları arttırabilirler. Sosyal medya platformlarını keşfetmemiz ve sosyal medyanın çokça kullanılmasının tarihi aslında o kadar eski değil. Artık herkesin en az bir tane sosyal medya hesabı var. Öyle hızlı yayılan bir alışkanlık ki sosyal medya kullanımı da oldukça yaygın. E-ticaret sitesi sahipleri bu trendden doğru bir şekilde faydalanarak, daha çok kullanıcıya ulaşma hedeflerini gerçekleştirebilirler. E-ticaret sitesi, sosyal medya mecraları ile paralel olarak yürütülmelidir.

E Ticaret ve Sosyal Medya İlişkisi

Sosyal medya hesapları e ticaret kimliğinizi yansıtmalıdır. Mutlaka sosyal medya hesaplarınızda markanın logosu, sloganı, diğer sosyal medya hesaplarının adresi ve paylaş butonları bulunmalıdır. Facebook, Twitter, Linkedln, Instagram, Google Plus, Tumbler ve Snapchat hesaplarınızdan içerik paylaşımı yaparak kullanıcılar ile etkileşim halinde olabilirsiniz.

Kullanıcılar genellikle bir ürünü satın almadan önce sosyal medya hesaplarını inceleyerek satın alma kararını vermektedir.  Sektörünüze uygun sosyal medya mecrasını belirleyemediyseniz tüm sosyal medya hesaplarında içerik paylaşıp hangisinden en yüksek dönüşümü alıyorsanız o platforma daha çok özen göstermelisiniz. Çünkü sizin temel hedef kitleniz orada daha çok vakit geçiriyor, daha çok etkileşim halinde demektir.

Global web index raporuna göre Türkiye’de 40 milyon aktif sosyal medya hesabı mevcuttur ve 40 milyon kişinin yüzde 80’i sosyal medya hesaplarına mobil cihazlar üzerinden erişim sağlamaktadır. Bu istatistikler mobil dostu e-ticaret sitelerinin önem kazandığını gösteriyor. Tam da bu nedenle e-ticaret sitenizin mutlaka mobil uyumlu olması gerekmektedir.

facebook

Facebook

Facebook, üye sayısının 1 milyonu geçtiği bir sosyal medya platformudur. Facebook’u en çok kullanan ülkeler sıralamasında ise ilk 10’da olduğumuzu belirtelim. Bu istatistiklere göre Facebook’un çok verimli bir reklam ve tanıtım alanı olduğunu söyleyebiliriz.

Facebook, e-ticaret sitesi kurmak isteyen girişimciler için bulunmaz ve eşsiz bir fırsattır. Eticaret paketleri satın alarak işletmenizi kurduktan sonra hatta belki de önce yapmanız gereken ilk iş resmi bir Facebook hesabı açmaktır. Facebook’ta, kapak fotoğrafı, iletişim bilgileri, profil fotoğrafı, hakkında gibi kısımların etkileyici ve net olması gerekir. Bunun yanı sıra kaliteli, yüksek çözünürlüklü ve çarpıcı fotoğraflar ile birlikte paylaşacağınız içerikler kullanıcıların dikkatinden kaçmayacaktır. İletilerinizi hashtagler ile yazarak daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Facebook’un e ticaret sitesi sahiplerine sunduğu ücretli reklamlardan yararlanarak hedef kitlenize kolayca ulaşabilir ve kısa bir süre içinde yüksek dönüşüm oranları elde edebilirsiniz.

twitter

Twitter

Dünyada 300 milyona yakın kullanıcısı bulunan Twitter, Facebook’tan sonra ikinci en büyük sosyal medya platformudur. Türkiye’de ciddi bir Twitter kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. Bu yüzden markaların Twitter’da etkin rol alması önemlidir. Özellikle popüler ve trend hashtagleri araştırarak iletilerinizi hashtagler aracılığı ile yazmalısınız. Böylece daha fazla sayıda kullanıcıya ulaşmış olursunuz. Twitter’ı markanızla ilgili sosyal sorumluluk projeleri ve daha çok haber niteliği taşıyan konular için kullanmanızda fayda var.

instagram

Instagram

Instagram, hayatımıza hızlı bir giriş yaptı ve kullanıcılar tarafından çok sevildi. Farklı filtre seçenekleri ile fotoğrafları düzenleme özelliği sunan Instagram bir fenomen haline geldi. Instagram’da içerikler hashtag yolu ile oluşturulduğu için popüler hashtagleri tespit edip içeriklerinizde onlara sıkça yer vererek markanızın daha çok kişiye ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Henüz e-ticaret sitesi olmayan pek çok kullanıcının dahi ciddi hacimlerde online ticaret yaptığını düşünürsek, instagram ile nasıl satışlarınızı artırabilirim sorusu üstüne bol bol mesai harcamanız gerekecek.

Kobisi.com e-ticaret altyapısı ile bir günde mağaza açan pek çok firma instagram hesaplarını da güçlendirerek satışlarını artırmaktadır. Kobisi.com’um sosyal medya ile satış yönetimi konulu düzenli eğitimlerini takipte kalın.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X