yilbasi-promosyon
E-Ticaret

E-Ticaret Siteleri için Yılbaşı Promosyon Fikirleri

Kendinizi müşterilerinizin tam da istediği pazarlama yöntemlerini yaratmış olarak düşünün.. Üyelerinizin sizden gelecek e-postaları dört gözle beklediklerini hayal edin. Eğer bu sadece bir hayal gibi görünüyorsa – şu an işinizi yanlış yapıyorsunuz.

Yılbaşı sizler için yılda bir kez elinize geçen ve çok büyük bir potansiyel müşteri kitlesine ulaşabileceğiniz bir fırsattır. Sadece satışları artırmaya odaklanmak yerine, nokta atışı yaparak yeni ziyaretçilerinizi sadık üyelere dönüştürmeyi amaçlamalısınız. Müşterilere yakınlık göstermek bir kerelik yılbaşı müşterisi ile ömür boyu devamlı müşteri arasındaki farkı yaratabilir.

Bu yılbaşında, bizler size e-ticaretteki pazarlama bilgisini hediye olarak sunmak istiyoruz. Bunlar, yılbaşında sizden alışveriş yapacak kişilerin dikkatini çekmek, müşteriye dönüştürmek ve elde tutabilmek için verilen bir dizi pratik pazarlama fikirleridir.

1.Ürün Hediye Sepetleri Oluşturun

Yılbaşı Hediye Konseptiniz Nasıl Olmalı?

Ne satıyor olursanız olun, onları en iyi şekilde konseptleyin. Müşterilerinize sunmak üzere onları bir hediye paketi sepeti haline getirin.

Eğer bir giyim perakande firması iseniz, sizin için çok kolay. Temalı bir kıyafet kombini hazırlayın. Tatil teması ya da günlük antrenman teması içeren konseptler bir ürünü kar getirici bir kaynağa dönüştürebilir.

Kişiselleştirilmiş hediye konseptleri bu yıl oldukça rağbet görüyor. Peki hediye konseptinizi nasıl hazırlayacaksınız?

Seyahat mağazası mısınız? Bir restoran, otel ve etkinlik yöneticisi ile bir hafta sonu konsepti hazırlayın.

Çevrimiçi alkol mağazası mısınız? Yılbaşı için özel bir hediye konsepti oluşturun- altılı biranın her ay alıcının kapısına teslim edilmesi gibi.

Ofis malzemeleri mi satıyorsunuz? Renk temalı bir yerleşik konsept oluşturun! Bunu yılbaşı için özelleştirin.

Seçenekler sonsuz. Sadece ürünlerinizi yılbaşı hediyelerine dönüştürün.

yilbasi-hediye-konsepti

Yılbaşı için Abonelik Paketi Hazırlayabilir Misiniz?

Bu tema size ortalama sipariş sıklığınızı ve miktarınızı değiştirmede yardımcı olacaktır. Bu yöntem oldukça başarılı bir devamlı müşteri yaratma aracıdır. Ve müşterileriniz için de satın alması oldukça kolay bir hediyedir.

Önce müşterilerinizi düşünün, ziyaretçileriniz ve onların hediye alacakları kişi için özel bir tecrübe yaşatmayı planlayın.

2. Yılbaşı Hediyeleri için Ürün Açılış Sayfası

Kasım, Aralık ayları siteniz için daha fazla hareket anlamına geliyor. Sitenizin ziyaretçilerinin büyük bir kısmı hediye arayışında olacaktır. Eğer onların ihtiyaçlarına hitap eden özel tasarlanmış hizmetler sunarsanız, iletişime geçen müşteri adayı sayınız artacak ve onları oldukça memnun edeceksiniz.

Belirli bir temaya sahip hediye fikirleri içeren açılış sayfası, insanların alışveriş deneyimini daha kolay hale getirmek için ihtiyaç duyduğunuz şeydir. Böyle kolay ve az maliyetli bir yöntem ile önemli bir geri dönüş elde edebilirsiniz.

Sayfayı, belirli hediye alıcısı türlerine göre farklı koleksiyon ürünlerine ayırın. Tipik müşteri türlerinin isteyeceği şeylerin türünü belirlemek için geçmiş satın alma verilerini kullanın. Eğer bir erkek giyim sitesiyseniz – bunu yapmak oldukça kolay. Hediye fikrinizi “Dış Mekan”, “Yönetici”, “Sportif”, “Müzisyen” gibi bölümlere bölün.

Hediyelik eşya hazırlıklarınız henüz bitmedi. Günlük yılbaşı sürprizi açılış sayfası oluşturmayı düşünün. Her gün, 31 Aralık son teslim tarihine kadar 1 saatlik yeni bir indirimli satış yapabilirsiniz. Bu açılış sayfasını sosyal medya hesaplarınız ve e-posta abonelik listeniz aracılığı ile tanıtın. Kitlenizin sitenize her gün geri gelmesi için gerçek bir sebep oluşturacaksınız. Flash satış konsepti, kararsız ziyaretçileri harekete geçirmek için bir acele etme duygusu da yaratıyor.

Sizin daha da iyisini yapabileceğinize inanıyoruz. Bunları yapmak milyonlarca lira veya yüzlerce teknoloji çalışanı gerektirmez. Bu yılbaşında kendi çevrimiçi hediye araştırma kaynağını oluşturun. Müşterileriniz bunun için size teşekkür edecektir.

black-friday-cyber-monday

3. Şok İndirim ve Siber Pazartesi

Eğer yılbaşı öncesi dönemde satışlarınızı artırmak istiyorsanız, Şok İndirim iyi bir araç olabilir.

İndirim stratejik tehlikeleri de beraberinde getirir, bu nedenle kar marjından biraz feda etmeniz gerekebilir – ancak büyük miktarda yeni müşteriler de elde edebilirsiniz. Bu kişileri sizden ürün satın aldıktan sonra devamlı müşteriler haline getirirseniz, küçük marj kaybını telafi edebilirsiniz.

Aralık ayının son haftasında çevrimiçi mağazaların kapıları ardına kadar açılacak ve indirim avcıları kredi kartlarını ellerine alıp alışverişe başlayacaktır. Eğer bu çılgınlığın bir parçası değilseniz yeni müşteriler kazanmanızı sağlayacak büyük bir fırsatı kaçırıyorsunuz demektir.

Amerikan e-ticaret inovasyonlarından Black Friday ya da Cyber Monday Avustralya versiyonu olan Click Frenzy gibi konseptleri inceleyin ve sizin mağazanızın ihtiyacı olan noktaları belirleyin ve bu furyaya siz de katılın.

4. Yılbaşı Partisi Ortamı Yaratın

Çoğu çevrimiçi satıcılar için, sosyal medya, potansiyel ve mevcut müşterilerle olan ilişkilerinizi geliştirmek açısından önemli bir platformdur. Aynı zamanda birbirinize yardımcı olmak ve eğlenmek için de önemli bir yer.

Aralık ayında eğlenceli zamanları arttırabilir ve başkalarına yardım için ekstra özel yılbaşı etkinlikleri uygulayabilirsiniz. Sosyal medya hedefiniz ilişkilerinizi geliştirmek ve beslemek ise, takipçilerinize yılbaşının sizin markanıza ne ifade ettiğini göstermek için yıl sonunu kullanın.

Görseller ve – mümkünse – videolar paylaşmanız şarttır. Yılın en güzel zamanının manzaraları ve sesleri sosyal medyada mükemmel içeriklere dönüşebilir. Ekibinizin hazırlıklarına dair eğlenceli paylaşımlar yapın. Müşterinizin hediye tedariğinde arka planda yatan lojistik ve diğer süreçlerin hikayesini paylaşın. Bazı yarışmalar ve çekilişler düzenleyin. Müşterilerinizi de işin içine katmaya ve tatil fikirleri, yemek tarifleri, dilek listeleri ve daha fazlasını paylaşmaya teşvik edin.

31 Aralık’a kadar her gün yeni fotoğraflar yükleyerek takipçilerinizi günlük yeni çekilişlerle ödüllendirebilirsiniz. Müşterilerin yarattığı içerik pazarlamasını akıl ederek onlara kendi fotoğraflarını belirli etiket kullanarak paylaşmayı yarışma için şart koyabilirsiniz. Markanızın potansiyel müşterileriniz ile olan ilişkisini geliştirin. Yılbaşı ürünlerinizin satışını sağlamak kadar insanlara hediyeler vermek anlamına da gelmelidir.

Sosyal medya profil sayfalarınızı döneme uygun özel bir sloganla renklendirmeyi unutmayın. Birkaç ekstra tasarım sitenizi ziyaret edenlerin yüzlerine güzel gülümseme getirecektir.

yilbasi-kampanya

 

 

5. Yılbaşı için PPC (Tıklama Başına Ödeme) ve Reklam Kampanyaları Oluşturun

Tıklama başına ücretli Google reklamcılığını kullanıyorsanız, yılbaşına özgü bir program oluşturmak için fazladan çaba sarf etmeniz gerekiyor. Kulağa pek akıllıca gelmese de, pek çok satıcı, onlara kar getirecek yılbaşı anahtar kelimelerini kullanmayı unutabilmektedir. Yılın son üç ayı boyunca “hediyeler”, “hediye fikirleri” ve “yılbaşı” gibi sorgular için her zaman arama trafiğinde büyük bir artış olur.

Bu varyasyonları ürün kampanyalarınızla hedeflemeyi deneyin; bu şartlarda tekliflerin daha ucuz olma ihtimali yüksektir ve siz de bunu zamanında kullandığınız taktirde  kalite puanınızı artırmak için iyi bir fırsat yakalamış olacaksınız.

Müşteri dönüştürme oranınıza, yılbaşı’na özel bir kopyayla ekstra bir hız verin. “Yılbaşı Teklifleri” ve “Yılbaşına Özel” gibi kelimeleri ekleyin ve “15 Aralık öncesindeki tüm siparişler için ücretsiz teslim” ve “tüm siparişler için hediye paketi” gibi özel harekete geçirici mesajlarla bitirin.

Ayrıca eğer daha önce denemediyseniz Ürün Listeleme Reklamlarını deneyin. Görseller ile hediyeleri sunmak yılbaşı zamanı için oldukça iyi bir fikirdir.

6. Markanızın Yılbaşı Öncesi 12 Günü

Aralık ayının ilk 12 günü boyunca markanıza bir pazarlama kampanyası geliştirmek için yılbaşı temasını kullanın. E-posta abonelerinize özel, farklı bir kampanya sunun ve 12 günlük ücretsiz içeriklerle onlara rehberlik edin.

Bu kampanya serisi ile potansiyel müşterilerinizin daha fazla bilgi için her gün geri gelmesini sağlayacaksınız. Okuyan her gün onlar için yeni bir sürpriz olduğunu biliyorsa, e-postalarınızı açma ihtimali çok daha yüksektir. Web sitenize gelen ziyaretçileri haberdar etmek için 12 günlük yılbaşı kampanyanızı özel bir açılış sayfasıyla duyurabilirsiniz. Bu, tüm ziyaretçileriniz arasında heyecan ve aciliyet duyguları yaratacak ve fırsatlara erişmek için daha fazla e-posta aboneliği yaratacaktır.

İçeriğinizle birlikte bir hikaye anlatmaya çalışın. Herhangi bir kampanya, indirim veya satışı sunarken, yanında gerçekten ilginç, eğitici, eğlenceli veya bilgilendirici içerik de gönderin. Bu 12 günlük kampanya konsepti, markaların abonelerine ne kadar önem verdiklerini göstermektedir.

Bir markanın kurucusundan gelen yılbaşı mesajı, onun ve ekibinin markaları ve hayranlarına duydukları heyecanı açıklamaktadır:

Amacımız, yaptığınız işin kişisel olabileceğini kanıtlamaktır.Bu video, kişisel yeteneklerimizi bir araya getirerek, burada meydana getirdiğimiz şeyleri bir şirket olarak sergilememize olanak sağladı. Bu videoyu yapıcı bir ekip oluşturma etkinliği olarak oluşturduk ve sizin de izlerken eğleneceğinizi düşünüyoruz. Hepinize mutlu bir yıl ve güzel bir tatil geçirmenizi diliyoruz.

Yılbaşında aboneleriniz için biraz eğlence sunun ve markanızın insani tarafını gösterin. Abonelerinizin içinde bazı olumlu duygular uyandırabilirseniz sadık müşteriler elde etme yolunda önemli bir adım atarsınız.

Abonelerinizin gelen kutularını rastgele bilgileriniz ile doldurmayın- içeriklerinize biraz değer katın. Yılbaşı alışverişi çılgınlığını sadece fiziksel mağazaların eline bırakmayın.

Müşterilerinizin size gerçekten teşekkür edeceği türden pazarlama aktiviteleri üzerinde çalışmaya başlayın!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X