e-ticaret-sitelerinde-icerik-pazarlamasi
Dijital Pazarlama

E-Ticaret Sitelerinde İçerik Pazarlaması Nasıl Yapılır?

İçerik pazarlaması çalışmaları yapılarak e ticaret sitelerinde ziyaretçi sayısı ve satış miktarı arttırılabilir. Bu sebeple içerik pazarlaması, e ticaretin olmazsa olmazlarından birisidir. Fiziksel alışverişin neredeyse tarih olduğu, internet üzerinden alışverişin günlük yaşamda bir alışkanlık halini aldığı günümüzde içerik pazarlama stratejileri,  e ticaret hacminin genişlemesi ve kitlelere duyurulması açısından büyük bir önem arz eder.

E ticaret sitesi sayısının müthiş bir biçimde çoğalması ve pazarın genişlemesi ile birlikte rekabette kıyasıya bir hal aldı. ‘İçerik kraldır’ mottosunun benimsendiği bu pazarda rekabet şartları gittikçe çetinleşiyor. Potansiyel müşterileri müşterilere, müşterileri ise sadık müşterilere dönüştürmeyi amaçlayan e ticaret sitesi sahiplerinin bu ortamda tutunabilmek için farklı stratejiler geliştirmesi gerekiyor. Bu stratejileri e-ticaret sitelerinde içerik pazarlaması nasıl yapılır başlığı altında sıraladık.

Düşük Bütçeli İçerik Pazarlaması Stratejileri

Makale, ses yayınları, infografikler, görseller, bloglar, sosyal medya içerikleri, e-bülten, videolar, online oyunlar ve e-kitaplar gibi birçok farklı içerik türü viral etki yaratarak milyonlarca kullanıcıya düşük bütçe ile ve kısa zamanda erişebilir.

İçerik pazarlaması, uzun soluklu ve sürekli güncellenen çalışmalardır. Bir kez yapılan çalışmadan hemen büyük dönüşümler beklememek gerekir. Tekrar eden mesajlar vererek hedef kitleyi kendi markanıza doğru hareketlendirebilirsiniz. Bu yüzden düzenli olarak tüm kanallardan içerik paylaşımı yapmak hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracaktır.

İçerik Pazarlamasında Sıkça Yapılan Yanlışlar

İçerik pazarlaması yalnızca rastgele içerikler yazıp paylaşmak değildir. Hedef kitlenin istek, ihtiyaç, zevk ve beklentilerini doğru bir biçimde analiz ederek buna yönelik içerikler üretmek ve doğru zamanlarda düzenli olarak bu içerikleri paylaşmaktır. Günün belli saatlerinde en fazla günde dört tane içerik paylaşılmalıdır. Kullanıcıları gönderi yağmuruna tutmak, spam etkisi yaratır ve kısa sürede takipçilerinizin azalmasına yol açar.

içerik-pazarlamasında-blog

E-Ticaret Siteleri Hangi Tür İçerikleri Paylaşmalıdır?

E-ticaret sitelerinde içerik farklı türlerde olabilir, Makaleler, haberler, blog yazıları, ürün tanıtım metinleri, infografikler, görseller ve videolar gibi farklı içerik türlerinden yaptığınız iş ile paralel olanlarını seçip içerik üretebilirsiniz.

  • Yazılı içerikler; ürün tanıtım metinleri, kullanıcıyı bilgilendirici metinler, kullanım talimatı gibi içerikleri kapsayabilir. Bu tür metinler markanın tanıtımı ve kullanıcı ilgilerini canlı tutmak için harika bir yoldur.
  • Video içerikler; Ürün tanıtım videosu, tutorial videoları, nasıl yapılır videoları, öğretici-bilgilendirici videolar ve animasyonlar ile eğlenceli ve yaratıcı viral videolar sosyal medyada hızlı ve etkin bir yayılma potansiyeline sahiptir. Böylece markanızın mesajı milyonlarca insana anında ulaşabilmektedir.
  • Görseller ve infografikler; son yılların en son trendlerinden biridir. Özellikle eğlenceli infografikler sıkıcı istatistikleri bir oyun haline getirebilir. Bu tür eğlenceli ve insanların keyifle okuyacağı bilgiler elbette sosyal medya mecralarında paylaşımlarınızı arttıracaktır.
  • Online oyunlar; browser üstünden oynanan ve çok düşük bütçeli oyunlar tasarlayarak kullanıcıların dikkatini çekebilirsiniz. Örneğin Google’ın doodle oyunları gibi keyifli içerikleri kullanıcılar zevkle takip edeceklerdir.

İçerik Pazarlaması E-Ticaret Sitenize Nasıl Katkı Sağlar?

E-ticaret sitelerinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşılan standartları yüksek, eğlenceli, yüksek etkileşimli ve kalite içerikler daha çok kullanıcıya ulaşmanızı sağlar. Böylece kullanıcılar, e-ticaret sitenizi sürekli ziyaret edeceklerdir. Sürekli ziyaretçi alan ve trafiği artan web sitenizde, ürünler dikkatleri çekecek ve satışlarınız büyük ölçüde artacaktır. Eğitici, bilgilendirici içerikler her zaman kullanıcılar tarafından ilgi görür. Ürünlerinizin nasıl, nerede kullanılacağını anlatan içerikler çok sayıda kullanıcıya ulaşacaktır. İçeriklerinizi sürekli güncel tutarak markanızın müşteriler için sürekli çalışmakta olduğu izlenimi verir ve onlarla organik bağınızı hiç kopartmamış olursunuz. Fakat günde dört paylaşımdan fazlası takipçilerinizi sıkacaktır. Bu durum takipçi kaybına neden olabilir. Google Adwords, backlink çalışmaları, banner, affiliate ve link building çalışmaları da satışlarınızı arttırmaya yönelik projelerdir. E-ticaret sitenizin müşterilerini indirim kuponları ve promosyonlar ile ödüllendirebilirsiniz. Bunun yanı sıra sosyal medya kanallarından farklı yarışmalar ve reklam kampanyaları düzenleyerek daha çok kişiye ulaşabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X