e-ticaret-sitelerinde-landing-page-tasarımı
Dijital Pazarlama

E-Ticaret Sitelerinde Landing Page Tasarımı

Landing page; e-ticaret sitelerinin açılış sayfasıdır. Landing page tasarımı, kullanıcıların ilk izlenimi ve satışlarınız için büyük önem taşır. Landing page nedir? Bu kavram, web sitelerinin arama motoru kampanyaları ve sosyal medya çalışmaları sonrasında ziyaretçilerini yönlendirdikleri sayfadır.

Birçok webmaster, reklam çalışmasında yalnızca ana sayfayı baz alır. Fakat bu büyük bir yanlıştır. Belirli bir hedef için yapılan reklam çalışmalarında ziyaretçilerden yüksek dönüşüm alma amacında olan e ticaret siteleri landing page tasarımı kullanmalıdır. Çünkü landing page sayfalarında, ziyaretçilere hitap eden kampanyalar ve özel teklifler sunan içerikler bulunur. Böylece reklam amacına ulaşmış olur.

E ticaret sitesi sahipleri, bu yüzden landing page çalışmalarına büyük bir özen göstermelidir. E ticaret sitesi sahipleri Google Adwords ile reklam kampanyaları başlattığından bunun geri dönüşümünü landing page ile alabilirler. Siteye direkt olarak yönlendirilen ziyaretçiler ilk olarak landing page ile karşılaşır ve böylece kampanya ile fırsatlardan derhal haberdar olurlar. Bu durum tüketicilerin satın alma kararlarını hızlandıracak ve satın alımları arttıracaktır. Landing page örnekleri incelendiğinde satış rakamlarındaki yükseliş görülebilir.

Landing Page Tasarımı Nasıl Yapılmalıdır?

Farklı reklam kanalları kullanıyorsanız mutlaka her birine özgün farklı landing page tasarımları yapmalısınız. Böylece daha çok hedef kitleye ulaşabilirsiniz. Sosyal medya kanalları için ayrı bir land page hazırlamalı, Google Adwords için farklı bir sayfa tasarımı yapmalısınız. Hedef kitlenin zevkleri ve isteklerine yönelik renk ve dizayn üslubunu kullanın. Yine de web sitesini domine eden renklerin dışına çıkmamaya çalışın.

landing-page-nasil-hazirlanmali

Land page sayfası içinde navigasyon menüleri olmamalıdır. Ziyaretçileriniz bu sayfaya geldiğinde aradığını ve istediğini direkt olarak bulmalıdır. Navigasyon menüleri, ziyaretçilerde kafa karışıklığına neden olabilir.

Land page içeriklerinde, ziyaretçilerden iletişim bilgilerini sunmasının karşılığında bir indirim ya da promosyon ürünü sunmayı teklif edebilirsiniz. Böylece geri dönüşler artacaktır ve tepkiler kesinlikle olumlu olacaktır. En etkili teklifleri ve kampanyaları land page’de yer vererek satışları büyük bir şekilde arttırabilirsiniz.

Land page tasarımı yaparken sosyal medya paylaşım butonlarını en çok görülebilen yerlere yerleştirmelisiniz. Sosyal ağlarda paylaşılan içerikleriniz daha fazla ziyaretçi ve dönüşüm oranı demektir. Artık sosyal medya kullanıcıları bir ürünü kullanmadan önce mutlaka sosyal medya yorumlarını okuyorlar. Ya da beğendikleri ve beğenmedikleri ürünleri mutlaka sosyal kanallardan paylaşarak fikirlerini sunuyorlar. Sosyal medyanın yadsınamaz gücü işte burada ortaya çıkıyor.

Land page sayfaları mutlaka çok hızlı olmalıdır. Sade tasarlanmış land page’ler derhal potansiyel müşterinin karşısına çıkmalı ve satın alma kararını hızlı bir şekilde etkilemelidir.

Landing Page Nasıl Hazırlanmalıdır?

Land page hazırlarken Wix ya da WordPress’in CMS’ler için ücretsiz olarak sunduğu landing page hazırlama sayfalarından faydalanabilirsiniz. Minimal ve sade olmak, land page tasarımının altın kuralıdır. Kullanıcı deneyimine paralel olarak tasarlanan, doğrudan tüketiciler için hazırlanan içerik ve ürün ile müşteriyi buluşturan landing page amacına ulaşmak için nokta atışı yapmalıdır. Birkaç tane call to action butonu ve olabildiğince net ve sade metinler görselliği ön plana çıkartır.

Land page tasarımlarında videoların bu sıralar öne çıktığını görüyoruz. Otomatik olarak oynatılan bu videolar içeriklerin daha kolay bir şekilde anlaşılmasını sağlayabilir. Eğlenceli, kısa ve sade içerikli videolar land page için ideal olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X