yilbasi-satislari
E-Ticaret

E-Ticaret Siteniz Yılbaşı Satışlarına Nasıl Hazırlanır?

Yılbaşı kampanyaları için hazırlıklar Aralık ayının gelişi ile birlikte başladı. E ticarette yılbaşı kampanyaları hazırlayarak tüketimin ve harcamanın tavan yaptığı bu özel günden yararlanabilir ve satışları arttırabilirsiniz. Hummalı bir çalışma yapan e ticaret siteleri, yılbaşında artan alışveriş ve tüketim eğilimine karşı stratejiler geliştirmek isterler. Bu özel günü çok iyi değerlendirmek için e ticaret sitesi sahipleri, yılbaşına özel pazarlama stratejilerini doğru bir biçimde uygulamalıdır.

Yılın diğer günlerinde tüketiciler, sürekli ekonomik düşünmek zorunda kalırlar. Alışveriş yaparken her zaman hesaplı davranan tüketiciler, yılbaşı geldiği zaman yeni bir yıla girmenin sevinci ve umutları ile ekonomik davranma düşüncesini bastırıp para harcamaya eğilimli hale gelirler. İşte bu kilit tüketici davranışını e ticaret siteleri bir fırsata çevirmek zorundadır. 2018 yılbaşı kampanyaları nasıl hazırlanır? E ticaret yılbaşı kampanyaları nasıl düzenlenir?

Yılbaşında E-ticaret Satışlarını Nasıl Arttırabilirsiniz?

Kampanya Stratejisi Belirleyin

Yılbaşında insanlar alışveriş yapmakta sınır tanımasalar da mutlaka indirim ve kampanyaları takip edeceklerdir. Bu yüzden bir alana bir bedava, bir ürün alana ikincisi % 50 gibi indirim kampanyalarını asla kaçırmayacaklardır. Bu tür kampanyaları yapmadan önce kar zarar hesabını iyi yapmalısınız. Burada sürümden kazanmak hedeflendiği için hesap yaparken sürümden kazanma olasılığınızı da göz önünde bulundurmalısınız. Bunun dışında ürün stoklarını kontrol etmeyi de unutmayın. Bu kampanyada satışların tavan yapabileceğini hatırlayarak ürün tedarikçinizle görüşün.

Müşterilerinizle İletişime Geçin

Bu tür özel günlerde yeni müşteri kazanmak zordur çünkü rekabet kıyasıyadır. Bu yüzden var olan müşteri kitlenizle iletişime geçmeniz önemlidir. Yalnızca müşterilerinize özel kampanyalar hazırlayabilirsiniz. Bu kampanyaları ise bir e-bülten hazırlayarak onlarla paylaşmanız mümkündür.

Yeni yılda satışları artırmanın yolları

Siz Hala Mobil Uyumlu Değil Misiniz?

Google’ın yeni algoritması mobil uyumluluk zorunluluğu ile kurulmuş durumdayken ve her geçen gün mobil kullanıcılar artarken web sitenizin mobil uyumlu olmaması kesinlikle bir dezavantajdır. Üstelik yılbaşı gibi özel günlerde kullanıcılar, mobil üzerinden alışveriş yapmaya eğilimliyken!

İçeriklerinizi Yenileyin

Yılbaşı gibi özel günlerde kullanıcıların daha çok arama ve online alışveriş yapacağını göz önüne alırsak içeriklerin önemi ortaya çıkar. Bu dönemde içeriklerinizi yenilemek, SEO’ya uyumlu hale getirmek ve görsellerinizin kalitesini arttırmak için iyi bir performans göstermek zorundasınız. Bu tür iyileştirmeler satışların artmasını sağlayacaktır.

Yılbaşına Özel Kategori Hazırlayın

Genellikle online alışveriş yapan tüketiciler, yılbaşı gibi özel günlerde seçenekler arasında boğulurlar. Seçeneklerin çokluğu, hediye alma telaşı tüketicilerin yönlendirilmeleri gerektiğini gösterir. İşte böyle özel günler için mutlaka e ticaret sitenizde yılbaşına özel bir kategori hazırlamanız gerekir. Binlerce ürün içinde kaybolan müşterilere rehberlik ederek, onlara özel ürün tavsiyeleri verebilirsiniz ve yılbaşı için hediye seçeneklerini bu kategoride sergileyebilirsiniz.

Yılbaşı dönemi pek çok e-ticaret sitesi için yılın en karlı dönemi olabilir. Eğer siz de bu dönemi kaçırmak istemiyorsanız hemen ücretsiz Kobisi 15 günlük ücretsiz demo hesabınıza başvurun ve e-ticarete ilk adımınızı yılın en kazançlı döneminde gerçekleştirin…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X