e-ticaret-sitesi-reklamlari-nasil-yapilir
Dijital Pazarlama

E-Ticaret Sitesi Ücretsiz Pazarlama Nasıl Yapılır?

Satışın yapılabilmesi için öncelikle kullanıcılara e-ticaret sitesi ile ilgili reklam ve tanıtım çalışmalarının yapılması gerekir. Potansiyel müşterilere ulaşılabilmesi için hedef kitleye yönelik reklam kampanyaları ve pazarlama stratejileri belirlenmelidir. Böylece e-ticaret faaliyetleri sürdürülür ve satışlardan kar elde edilerek işletme ayakta kalır. E-ticaret için ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki tür reklam ve tanıtım faaliyetleri yapılabilir.

E-Ticaret Sitesi Ücretsiz Reklam ve Tanıtım Faaliyetleri

E-ticaret sitesi sahipleri ve ekip arkadaşlarının çabaları ile ücretsiz olarak reklam ve tanıtım faaliyetleri yürütülebilir. Doğal yollardan yapılan reklam ve tanıtım çalışmaları uzun solukludur. Bir strateji belirlenerek aşamalı bir şekilde sürekli olarak çalışmalar yapılmalıdır. Peki ücretsiz reklam ve tanıtım kanalları nelerdir?

Arama Motoru Optimizasyonu (SEO)

Arama motorlarının kendi içsel mantığı ve algoritmaları çerçevesinde içerik üretme temelli bir çalılma yapılabilir. Çeşitli anahtar kelime seçimleri yapılarak SEO uyumlu içerikler üretilir. Bu çalışma organik olarak arama motorlarında en üst sıralarda çıkmanızı sağlar. Böylece kullanıcılar, e ticaret sitenize gelecek ve site trafiği yükselecektir.

sosyal-medya-optimizasyonu

Sosyal Medya Optimizasyonu (SMO)

E-ticaret sitesinde paylaşmış olduğunuz görsel, haber, makale ve videolar gibi tüm içeriklerin sosyal medya hesaplarınızda da paylaşılması çalışmasına Sosyal Medya Optimizasyonu denir. Facebook, Twitter, Instagram, Youtube, Linkedln, Tumbler, Google Plus gibi sosyal medya mecralarında yayınlanan tüm içerikler markanızın daha çok kullanıcıya ulaşmasını sağlar. Üstelik sosyal medya mecraları üzerinden düzenlenen kampanyalar, kullanıcılara yönelik düzenlenen yarışmalar, soru ve cevaplar interaktif etkileşimi arttırır ve kullanıcıların dikkatini çeker.

Blog İçerikleri

E-ticaret artık blog desteği olmadan ayakta kalamıyor. SEO uyumlu içeriklerin blogunuzda yayınlanması site trafiğini arttırır ve kullanıcıların dikkatini çeker. E-ticaret sitenizde sunduğunuz ürün ve hizmetler ile ilgili yazılara blogunuzda yer vererek kullanıcıların ürün ve hizmetleriniz hakkında detaylı bilgi sahibi olmasını sağlayabilirsiniz. Ürünlerin nasıl kullanıldığı, bu hizmeti aldığınızda hayatınızda nelerin değişeceğini bilen kullanıcılar satın alma kararını daha kolay bir biçimde verecektir.

Tanıtım Metinleri

Artık sosyal medya ve internet dünyası blogger, vlogger, youtuber ve instagrammer gibi kanaat önderleri ile şekilleniyor. Bu tür takipçisi yüksek olan kişilerin markanıza dair yazdığı tanıtım metinleri markanızın reklam ve tanıtımına büyük bir katkıda bulunacaktır. Aynı zamanda başkalarının yazdığı tanıtım metinleri sizin referansınız olacağı için arama motorları tarafından e-ticaret sitenize verilen önem de artacaktır.

kullanici-yorumu

Kullanıcı Yorumları

Bir ürün hakkında ne kadar çok yorum yapılırsa o ürün sayfası arama motorları ve kullanıcılar tarafından o kadar öneme sahip olacaktır. Üstelik sürekli yapılan yorumlar, sayfanın ve dolayısıyla ürünün güncel tutulmasına yardımcı olur.

E-Ticaret Sitesi Ücretli Reklam ve Tanıtım Faaliyetleri

E-ticaret siteniz için her ay belirli bir bütçe belirleyerek ücretli reklamlardan destek alabilirsiniz. Google Adwords, Youtube, Facebook, Instagram gibi mecralarda reklam alabilirsiniz. Belirlediğiniz hedef kitleye yönelik olarak sosyal mecralarda gösterilen bu reklamlar kullanıcıların e-ticaret sitenize yönelmesini sağlar. Bunun yanı sıra yüksek hit oranlarına sahip internet siteleri ile backlink çalışmaları da yapabilirsiniz.

Tüm bunlardan farklı olarak outdoor ve televizyon reklamları da oldukça etkili olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X