İçerik Pazarlaması

E-Ticaret Siteleri için Blog Konusu Önerileri

Blog yazıları yazmanın online mağazanın trafiğini ve satışları artırmak için, harika ve düşük maliyetli bir strateji olduğunu biliyoruz. Düzenli blog yazıları oluşturarak, e-ticaret sitenize organik müşteri trafiğini çekebilirsiniz. Aşağıda açıkladığımız blog yazma konularını dikkat alarak, ilgi çekici ve farklı blog içeriği oluşturabilirsiniz.

Online satış yapan -neredeyse tüm e-ticaret sahipleri- firmaların kullandığı bloglar, çok düşük maliyetleri sebebiyle sıklıkla tercih ediliyor. Kullanıcılarda merak uyandıran, sorunlarına cevap veren, bilgilendirici ve yönlendirici, güncel konulardan hareketle oluşturulan blog yazıları; markanızın büyük müşteri kitleleri tarafından tanınmasına ve tercih edilmesine yardımcı olacaktır.

E-ticaret siteniz için blog konuları seçerken, müşteri profilinizi düşünerek hareket etmelisiniz. Müşterilerin size yönelttiği sorulara yönelik içerikler oluşturabilir, satışını yaptığınız bir ürünün farklı özelliklerini anlatabilir veya ürünün kurulumu zorsa kurulumunu anlatan bir blog içeriği oluşturabilirsiniz. Bunların hepsi bir öneri aslında. Blog yazısı yazmak için pek çok konu bulabilirsiniz; ancak doğrudan kullanıcılara yönelik hizmet vermek istiyor ve aynı zamanda kendi yararınız için de blog yazıları yazmak istiyorsanız, aşağıdaki blog konusu önerileri işinize çok yarayacak!

E-ticaret sahipleri için bloglar neden önemli? Rehber niteliğindeki yazılarımızı okuyarak sorunun cevabını öğrenebilirsiniz:

Sektörel ve Güncel Konularla İlgili İçerik Üretin

Güncel trendleri takip eden ve toplum üzerinde merak uyandıran konular hakkında blog yazıları yazmalısınız. Bu sayede toplumdaki farklı müşteri kitlelerini sitenize çekebilirsiniz. Örneğin; ayakkabı satışı yapıyorsanız, 2020 yılında ayakkabı sektöründeki gelişmeler hakkında veya tüketicilerin en çok tercih ettiği ayakkabı modelleri ve renkleri ile alakalı içerikler üretebilirsiniz.

Ürünlerinizi Ön Planda Tutun

Blog yazılarının ana amacının ürünlerinizin satışlarını artırmak olduğunu hiç unutmayın. Farklı konularda içerikler yayınlasanız bile, sık sık ürünlerinize veya sunduğunuz hizmetlere yönelik içerik yayınlamalısınız. Mesela, tanıtımını yapmak istediğiniz ürünün farklı kullanım alanlarına yönelik içerikler oluşturabilir veya stoğu en hızlı tükenen ürünü anlatan blog içeriği oluşturarak, müşterilerin o ürünü merak etmesini sağlayabilirsiniz.

Yol Gösterici İçerikler Oluşturun

Kullanıcıların arama motorlarında en çok aradığı ve merak ettiği içerik türlerinden biri de “nasıl yapılır, nasıl kurulur, nasıl kullanılır?” tarzındaki yol gösterici içeriklerdir. Adım adım anlatılan, kullanıcıların okumaktan ve öğrenmekten keyif aldığı içerikler oluşturmalısınız.

Eğer sitenizde makyaj ürünleri satışı yapıyorsanız, aşağıdaki gibi içerikler üretebilirsiniz:

  • Kusursuz gece makyajı nasıl yapılır?
  • Transparan pudra nasıl kullanılır? 

Yönlendirici ve bilgi verici içerik örnekleri yine KOBİSİ’de!

Deneyimlerinizi Paylaşmaktan Çekinmeyin

En iyi içerik önerilerinden biri de deneyimlerinizi paylaştığınız blog yazılarıdır. Bu yazılarda; sektörel bilgi birikiminizi aktarabilir, yaptığınız hataları paylaşabilir, hali hazırda yaptığınız işi anlatabilir veya yazınızı okuyanlara neyi yapmalı ya da neyi yapmamaları gerektiği hakkında öneriler sunabilirsiniz. Sosyal kanıtın en önemli örneği olan bu içeriklerle, kullanıcılarınız ve markanız aranızda bir bağ kurabilirsiniz. Kendi deneyimleriniz dışında, sektörde ünlü olan biri ile röportaj da yapabilir, kullanıcılarınız ile röportajın tüm detaylarını paylaşabilirsiniz.

Sık Sorulan Sorular (SSS) ile İlgili İçerikler Paylaşın

Blog yazılarınızın daha fazla kişi tarafından okunması için, kullanıcıların size yönelttiği veya arama motorlarında en çok aranılan sorulara yönelik içerikler oluşturmalısınız. Doğrudan müşterilerin sorularına yer verdiğiniz için, kullanıcıların dikkatini daha fazla dikkatini çekebilirsiniz.

Sık sorulan sorular ile ilgili içerikler oluşturmadan önce, e-ticaret sitenizin sosyal medya hesaplarından müşterilerinizin sorularını alabilirsiniz. Örneğin; bir Instagram anketi başlatabilir veya sorularını yazabilecekleri bir post paylaşabilirsiniz. Müşterilerin en çok merak ettiği ve sıkça sorduğu soruları bu yolla belirleyebilirsiniz.

Popüler İçerikleri Ön Plana Çıkarın

E-ticaret sitenizin blog bölümünde popüler yazıların yer aldığı bir bölüm mutlaka yer almalı. Popüler ifadesi kullanıcıların dikkatini çektiği gibi, farklı içerikleri okumalarını da sağlayacaktır. Bu sayede blogunuzda daha fazla vakit geçirecekler ve markanızın daha yakından tanıyacaklar. 

Online hizmet veren her işletme için blog kullanımı son derece önemlidir. Arama motorlarında sitenizin değer kazanmasına yardımcı olan bloglar, organik müşteri trafiğini sitenize çeker. Yukarıda örneklerle açıkladığımız blog konusu önerileri ile satışları artırmak artık daha kolay!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X