hobilerinizi-e-ticarete-cevirmeden-once-sorulacak-sorular
E-Ticaret

Hobilerinizi E-Ticarete Çevirmeden Önce Sorulacak Sorular

Günümüzde en çok kullanılmakta olan eBay, Etsy gibi e-ticaret siteleri, ilk başta hobi amacı ile bu işe başlamış ve daha sonra tam zamanlı bir iş halini almıştır. Birçok çok insan hobileri ile para kazanmak ister, eğer siz de hobileriniz üzerinden tam zamanlı bir iş kurmak istiyorsanız hemen içeriğimizi okumaya başlayabilirsiniz. Hobilerinizi e-ticarete çevirmeden önce sorulacak sorular başlıklarını sizin için sıraladık.

Hedef Kitlemi İyi Biliyor Muyum?

İster gittigidiyor, n11 gibi e-ticaret sitelerinde isterseniz de kendi e-ticaret sitenizde hangi platformda olursa olsun kısa süre içerisinde başarı elde etmek istiyorsanız hedef kitlenizi doğru bir şekilde belirlemeniz gerekiyor. Etraftaki ürünleri inceleyecek olursanız en çok satılan ürünleri ele alabilir ve böylece çok daha kısa süre içerisinde etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Satış yaparken aynı zamanda etrafınızda birçok farklı rakip olacağı için bu sektörde tutunmak bir hayli zor olabilir. Eğer hedef kitlenizi tespit etmek istiyorsanız, ürün satışı yaparken görsel ögelere dikkat etmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer satış yapmak istediğiniz kişilerin ilgisini yeterince çekmeyi başarırsanız çok daha fazla satış yapma şansına sahip olacaksınız.

rekabetci-alan

Rekabetçi Alan Neye Benziyor?

Eğer satmak istediğiniz ürünler toptan satış için uygunsa bu sektör içerisinde birçok kişinin olduğunu unutmamak gerekiyor. Köklü siteler ve aynı zamanda internet dışında perakende olarak satış yapan kişiler ile mücadele ettiğinizi unutmayın. Eğer satış yapmak istediğiniz sektör içerisinde kesinlikle size pay vermeyecek büyük şirketlerin olduğunu düşünüyorsanız kendi internet sitenizi kurmak daha uygun bir tercih olabilir.

Kendi Web Sitemi Kurmak için Hazır Mıyım?

Herkesin bir adım önünde olmak istiyorsanız kendi internet sitenizi kurmak için zaman geldi demektir! Kullanıcı dostu olan şablonları tercih ederseniz internet sitesini ziyaret eden müşterileri çok daha kısa süre içerisinde elde edebilirsiniz. Ücretli bir tema satın almadıysanız sitenizin kodlarının düzgün bir şekilde çalışması için gerekli olan optimizasyon işlemlerini yapmak gerekiyor. Kod düzenlemesi yaparken mümkün olduğu kadar sade halini elde etmeye çalışmamız lazım. Böylece en çok kullanılan arama motorlarından bir tanesi olan Google ile uyumlu bir internet sitesi kurabilirsiniz.

pazarlamaya-yatirim

Pazarlamaya Yatırım Yapmaya Hazır Mıyım?

İnternet sitesini kısa süre içerisinde başarıya ulaştırmak istiyorsanız oldukça yüksek reklam ücretleri ödemeniz gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Rakip olduğunuz internet siteleri oldukça büyük reklam bütçesine sahip olduğu için bu konuda çok stratejik davranmak gerekiyor. Akıllı yatırımlar yapacak olursanız daha az bütçeyle daha fazla insana ulaşma şansınız olacak.

Maliyetlerim Nasıl Görünüyor?

Yeni bir projeye başlarken insanlar genellikle çok fazla hevesli olur fakat bu heves zaman içerisinde ortadan kalkmaya başlar. Yatırım yapmaya başlamadan önce harcamaların ne kadar olacağını önceden planlamak gerekiyor. Eğer hedefleriniz ile bütçe arasında problemler meydana gelecek olursa daha küçük adımlar ile işletmenize devam etmenizi tavsiye ediyoruz.

Vergiler Ne Olacak?

Sahip olduğunuz hobiyi eğer bir işe dönüştürmeye karar verdiyseniz vergi ile alakalı olarak bazı çalışmalar yapmanız gerektiğini de hatırlatmak istiyoruz. Ödemeniz gereken vergi tutarını tam olarak hesaplamak ve sorunsuz bir şekilde ticaret yapmaya devam etmek için bu işte tecrübeli olan bir muhasebeci ile çalışmak gerekli olabilir.

e-ticaret-calisma-süresi

Ne Kadar Süre Çalışacaksınız?

Bunu belirlemek için düzenli bir şekilde birkaç hafta işletmenizi çalıştırmaya devam etmenizi tavsiye ediyoruz. Eğer kısa süre içerisinde fazla sayıda müşteri toplamayı başaracak olursanız çok daha uzun saatler boyunca çalışmak zorunda kalabilirsiniz. İnsanların taleplerini tam olarak karşılayacak düzeye gelene kadar çalışmalar yapmaya devam edin.

Ekonomim Ölçeklendirilebilir Mi?

Eğer müşterilerinizin sizden istediği tüm siparişleri kısa süre içerisinde ulaştırmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç önemli unsur var. Öncelikle el işçiliği gerektiren deri ayakkabı, çanta gibi ürünlerden uzak durursanız gelen taleplere çok daha kısa süre içerisinde geri dönüş yapabilirsiniz. Bu problemi ortadan kaldırmak için uygulanabilecek olan alternatif bir diğer yol ise el yapımı olan ürünlere oldukça yüksek fiyat belirlemek olacaktır. Böylece harcamış olduğunuz zamana ve emeğe değecektir.

Ürünlerim Tam Zamanlı Çalışma için Uygun Mu?

Her ne kadar küçük bir işletme olarak bu işe gidecek olsanız bile kimi zaman 24 saat boyunca çalışmış kadar yorulmuş hissedeceksiniz. Bu yüzden sahip olduğunuz hobileri tam zamanlı işe çevirmeden önce kendinizde bunu yapacak güç ve cesareti bulup bulmadığınız konusunda sorular sormalısınız. Eğer tüm soruların cevabını verdiyseniz artık bu işi yapmaya hazırsınız demektir!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X