E-Ticaret

İnternette Kredi Kartı ile Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

Son yıllarda nakit paranın yerini kredi kartlarının almış olması, tüketicileri internet üzerinden alışveriş yaparken de kredi kartı kullanımına itmektedir. Ancak bu durum, çoğu zaman kredi kartı bilgilerinin üçüncü kişilerin eline geçmesine ve kredi kartı sahiplerinin dolandırılmalarıyla sonuçlanmasına da sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle internet üzerindeki alışverişlerinde kredi kartını kullanmayı düşünen ve internette kredi kartı ile güvenli alışveriş nasıl yapılır diye merak edenlere, bazı püf noktalara dikkat etmeleri halinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilecekleri söylenebilir.

İnternette kredi kartı ile güvenli alışveriş nasıl yapılır sorusunun ilk yanıtı, sanal kart kullanımıdır. Zira internette alışveriş yaparken kredi kartı kullanmak yerine sanal kartları tercih etmek, müşterilerin kişisel bilgilerinin yanı sıra kredi kartı bilgilerinin korunabilmesi adına da oldukça önemlidir.

Sanal kartlar, popülerliği son dönemlerde gittikçe artan ve fiziksel erişimi bulunmayan kartlar olup, pek çok bankanın internet ya da telefon bankacılığı şubesinden rahatlıkla temin edilebilmektedir. Bu nedenle internette kredi kartı ile güvenli alışveriş yapmayı arzu eden tüketicilere istedikleri herhangi bir banka ile görüşmeleri ve bu bankaların sanal kartlarını temin ederek internet alışverişlerine başlamaları tavsiye edilir.

Sanal kartların en önemli özelliklerinden birisi, kullanılacak olan limitin önceden belirlenebilmesidir. Kullanıcılar, kullanmak istedikleri ölçüde limiti sanal kartlarına aktarabilir ve söz konusu limitin ne kadar bir süre ile sanal kartta kalacağını da yine kendi seçimleri doğrultusunda belirleyebilir. Sonraki aşamada sanal kart bilgilerini internetteki alışveriş sitelerinin ödeme bölümüne normal bir kredi kartı bilgisi girer gibi girerek ödemelerini gerçekleştirebilir ve alışverişlerini tamamlayarak arzu ettikleri ürün ya da hizmeti satın alabilir.

İnternette Kredi Kartı ile Güvenli Alışverişte Linke Dikkat

İnternette kredi kartı ya da sanal kart kullanırken alışverişi güvenle tamamlayabilmek için dikkatedilmesi gereken bir konu bulunur. Buna göre ödeme sırasında adres satırında yer alan link kısmının ‘’http’’den ‘’https’’ye dönüşmüş olmasına mümkün mertebede dikkat etmek gerektiğidir.

İnternetten alışveriş üzerine hizmet veren mağazaların ödeme alanlarına kötü niyetli üçüncü kişilerin sızmasını önlemek amacıyla uyguladıkları bir tür şifreleme sistemi olarak da bilinen bu durum, internette kredi kartı ile güvenli alışveriş yapabilmek için önem verilmesi gereken başlıca kriterlerinden birisidir.

Bir diğer konu ise, online alışveriş sitelerinin güvenilirlik sertifikaları ve bu sertifikaların ödeme kanallarına etkisidir. Zira internet üzerinden alışverişe imkân veren bir web sitesinin adres satırında ya da tarayıcı kabul çubuğu bölümünde ufak bir anahtar kilidi simgesi çıkmaktadır ve bu simge o sitenin güvenlik sertifikası sayesinde kötü niyetli kişi ve yazılımlara karşı son derece güvenli bir şekilde korunduğunun göstergesi anlamına gelir.

İnternette Kredi Kartı ile Güvenli Alışverişte Bağlantının Önemi

İnternette kredi kartı ile güvenli alışveriş nasıl yapılır diyenlere son olarak ortak bilgisayar ve umuma açık kablosuz ağ kullanımından kaçınmaları tavsiye edilir. Çünkü yapılan pek çok araştırma, ortak bir bilgisayar kullananların ya da güvenliksiz ve herkese açık kablosuz bir ağ tercih eden tüketicilerin, kredi kartı bilgilerinin, hesaplarının ve şifrelerinin çalınma olasılığının çok daha yüksek olduğunu göstermektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X