hakkimizda-sayfasi-nasil-olusturulur
E-Ticaret

Kobisi ile Başlangıç: Hakkımızda Sayfası Nasıl Oluşturulur?

Müşterilerinizi yaptığınız iş hakkında şüphede bırakmayın! Hakkımızda sayfanızın şirketinizin hikayesine ışık tutmasını sağlayın. Bu paylaşımda neden bu sayfanın oldukça büyük bir öneme sahip olduğunu, bu sayfayı nasıl düzenleyebileceğinizi öğrenecek ve hatta kendi içeriğinizi kendiniz yazmak için bir örnek de edineceksiniz.

Size kısa birkaç soru: Bir çevrimiçi mağazanın kendini tanıtabilmesi ve hikayesini müşterilerine aktarabilmesi için en iyi yol nedir?

A) Karşı tarafın isteği olmadan e-postalar göndermek

B) Karşı taraf ile tokalaşmak

C) Hakkımızda sayfasını kullanmak

Tabii ki cevap C. (Her ne kadar B şıkkı çok da kötü durmasa da 🙂 ) İş e-ticareti kişiselleştirmeye geldiğinde bu konuda hakkımızda sayfasından daha başarılısı yoktur. Bu paylaşımızda, bu sayfaların neden bizim başarı hikayelerimizin ayrılmaz bir parçası olduğuna, mağaza yönetim panelinizde hakkımızda sayfasını nasıl oluşturabileceğinize değinecek, birkaç hakkımızda sayfası örneğine göz atıp sizin ihtiyaçlarınıza uygun bir hakkımızda sayfası şablonu sağlayacağız.

hakkimizda-sayfasi-nasil-olmali

Hakkımızda Sayfası Neden Önemlidir?

Her ne kadar e-ticaret rahatlık, verimlilik ve erişim kolaylılığı gibi inanılmaz getirilere sahip olsa da, kolayca başarı gösteremediği iki alan samimiyet ve cana yakınlıktır. Ancak yine de çevirimiçi mağazalar, fiziksel mağazaların tasarım ve dış görünüş ile yakaladığı kişisel dokunuşu tek bir şey ile başarabirler; Hikayelerini anlatarak.

İşte burada hakkımızda sayfası öne çıkmaktadır. Hakkımızda sayfanız aslında müşterileriniz için bir parça otobiyografik, bir parça eğitici ve de tamamiyle insani ve kişisel olarak algılanacaktır. Bu sayfa şirketinizin geçmişini göstermekte ve onları işinizin hayata geçirme sürecinde yaşadığınız yolculuğa çıkarmaktadır. Ayrıca marka güveni ve bağlılığı yaratmakta ve rakiplerinizden de farklı kılmaktadır. Başardıkları şeylere bakarsak, hakkımızda sayfanız boş bırakmayı isteyeceğiniz en son sayfa olmalıdır.

Hakkımızda Sayfası Nasıl Oluşturulur?

Hakkımızda sayfası yaratmak kolay olarak tanımlanabilir. Kobisi’nin e-ticaret yazılımı ile hakkımızda sayfasını düzenlemek oldukça basittir. Admin panelinizi açtıktan sonra içeriklere tıklayalım. Sonrasında hakkımızda yazan alana tıkladığımızda karşımıza metinimizi gireceğimiz sayfa çıkıyor olacak. 

Dilediğiniz tüm değişiklikleri yaptıktan sonra hayata geçirmek için kaydet butonuna basınız.

Şimdi hakkımızda sayfanızı ziyaret edin ve orada kişiselleştirilmiş, bilgilendirici ve iyi şekilde biçimlendirilmiş tüm içerikleri görebileceksiniz! Şimdi kendi çevrimiçi mağazanızı hazırlamaya bir adım daha yakınsınız.

Hakkımızda Sayfası Örnekleri

Şimdi hakkımızda sayfanızı nasıl düzenleyeceğinizi biliyorsunuz ancak; bu sayfaya tam olarak ne koyacaksınız? Eğer sayfanızı oluşturmaya yeni başladıysanız ve meslektaşlarınızdan biraz ilham almak istiyorsanız aşağıda dikkatimizi çekmiş olan bazı örnekleri ve ipuçlarını bulabilirsiniz.

hakkimizda-sayfasi

Hakkımızda Sayfası Şablonu

Eğer nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız ve bir arayış içerisindeyseniz, işte size hemen başlayabilmeniz için örnek bir şablon. Elbette sonrasında şirket bilgilerinizi ve tarihçenizi eklemek; kendi markanızın sesini duyurmak için bu sayfayı kişiselleştirmek isteyeceksiniz. Ancak bu şablonu başlangıç noktası olarak görmekten çekinmeyin.

Kişiselleştirilebilir tanıtım yazısı:

Sizlerin bir numaralı [ürünler; ayakkabı, çantalar, vb.] sağlayacısı olan [Mağaza ismi]’ne hoşgeldiniz. Sizlere [üç karakteristik özellik; örn: güvenilirlik, müşteri hizmetleri ve benzersizlik]’na odaklanarak en iyi hizmeti / [ürün ismi: ] sağlamaya kendimizi adadık.

[Yıl] yılında [kurucunun adı] tarafından [kuruluş lokasyonu]’da kurulan [şirket adı], kuruluşundan bugüne kadar oldukça uzun bir yol katetmiştir. [Kurucunun adı] bu işe [kurucunun amacı; diğer evebeynlere çevredostu olmada yardımcı olmak, müzisyen arkadaşlara en iyi ekipmanları sağlamak vb.] için başladığında [yaptığı aksiyon:oldukça derin araştırma yapmış, tam zamanlı işinden ayrılmış vb.] ve bu çevrimiçi mağazayı oluşturmak için büyük bir hevesle ve sıkı bir şekilde çalışmıştır. Günümüzde dünyanın birçok yerine [lokasyon; Türkiye, dünya çapında, Marmara bölgesi vb. ] servis sağlamaktan ve sektörün [sektör çeşidi; moda, fırın ürünleri, saat vb],  [sıfat; çevre dostu, fuar ticareti vb.] kanadına hizmet etmekten büyük bir mutluluk duymaktayız.

Sizlere bu ürünleri sunarken yaşadığımız mutluluğu, ürünlerimizi kullanırken sizlerin de tecrübe etmenizi diliyoruz. Her türlü soru ya da öneriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

En iyi dileklerimle

İsim, (ünvan, örn: CEO, Kurucu vb. )

Hazırladığınız hakkımızda sayfası ile mutlu müşterilere hizmet etmeye ve e-ticaret dünyasında başarılı olmaya şimdi bir adım daha yakınsınız. Unutmayın: Müşteriler yaptığınız iş ile canı gönülden bir ilişki kurmak istiyor ve bunu gerçekleştirmenin tek yolu ise onlara bu ürünler arkasındaki gerçek kişileri göstermektir. Ne olursa olsun kendiniz olun ve mağazanızın sesini duyurun.

Bol Satışlar!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X