long-tail-anahtar-kelimeler
SEO

Long Tail Kelimelere Neden Önem Verilmelidir?

Long tail anahtar kelimeler, anahtar kelimeler için daha sık arananlardan ziyade daha spesifik olan ve genellikle daha uzun olan anahtar kelimelerdir. Long tail anahtar kelimeleri daha az arama trafiği elde eder, ancak daha spesifik olduklarından genellikle siparişe dönüşüm oranları daha yüksek olur.

Long tail anahtar kelimeler, anahtar kelimelere kıyasla daha az spesifik olarak sınıflandırılmıştır. Long tail anahtar kelimelere odaklanan bir anahtar kelime stratejisinden gerçekten kazanç elde edebilmek için şirketiniz, ürününüz ve web siteniz hakkında net bir vizyona sahip olmalıdır. Bu yazıda, kendi ürününü anlamanın önemini ve long tail anahtar kelimeler için sıralama yaparken gereken adımları anlamanıza yardımcı olmak istiyoruz.

Long Tail Neden Önemli?

Chris Anderson’ın araştırmasına göre long tail, pazarların (özellikle internetteki pazarlar) sınırsız tedarikçiler ile oluşmasından bahsetmektedir. Chris Anderson, kıtlığın ekonomisi tarafından filtrelenmemiş gerçek talebin, long tailler’e dayandığını keşfetti. Bu talepler çok küçük olsa da, neredeyse her niş için bir talep olduğu anlamına gelir. Örneğin, 10.000 şarkı içeren bir müzik kutusu olabilir. Çok az miktarda şarkı çok düzenli olarak çalınırken, bir çoğu az çalınacaktır. Ancak araştırmalar, neredeyse tüm şarkıların (yaklaşık% 98) bir noktada çalındığını gösteriyor. Bu şarkılar için talep çok az, ancak yine de mevcut. 

İnternetin ortaya çıkmasıyla birlikte, belli insanların çok küçük bir yüzdesi tarafından aranıyorsa bile, olası hedef kitle genişletilebilir. İnternetin genişliği bu sayede niş ürününüzü karlı hale getirir ve long tail anahtar kelimelerindeki sıralamayı önemli hale getirir.

long-tail-anahtar-kullanimi

Misyonunuz Nedir?

Satış yapabilmeniz için, en açık şekilde söylemek gerekirse iyi bir ürününüz olması gerekmektedir. Ayrıca, ürününüzün veya web sitenizin kitlenize ne sunduğunun çok iyi farkında olmalısınız, çünkü bu sizi özel kılacak şeydir. Bunu biliyorsanız ve anlarsanız, kitlenizin beğenip eşyalarınızı satın alması daha kolay olacaktır. Bu nedenle, ürününüzü benzersiz kılan özellikleri düşünmek için zaman ayırıp bunları bir kenara yazmalısınız. Diyelim ki Hawaii’ye gemi seferleri satıyorsunuz. Ve bu yolculukları özellikle genç ebeveynler veya bekar anneler için uygun hale getirmekle birlikte, çocuklara mükemmel imkanlar sunuyorsunuz. Bekar anneler için Hawaii’ye harika bir yolculuk sunmak, hizmetinizin benzersiz özelliği olabilir. İşte misyonunuz, niş yönünüz ve kitlenize sunmanız gereken şey budur! Misyonunuzu, izleyicileriniz tarafından kullanılan ve anlaşılabilecek kelimelerle yazdığınızdan emin olun.

Pazarın Rekabetçiliği

Bazı pazarlarda, derecelendirmeyi yapmak gerçekten zor olabilir. Bazı pazarlar, büyük şirketlerin arama sonuçlarına hükmetmesi ile oldukça rekabet içindedir. Bu şirketlerin genel olarak pazarlamaya ve SEO’ya özel olarak harcamak için ayrılmış çok büyük bütçeleri vardır. Bu tarz pazarlardaki sıralamada üst sıralara çıkabilmek oldukça zordur. Arama terimlerini Hawaii Tatili olarak kullanarak turizm sektörü gibi büyük bir pazarda küçük bir bütçeyle rekabet etmeniz mümkün olmayacaktır.

Bununla birlikte, misyonunuzu açıkça belirtirseniz, ürününüzün veya web sitenizin bu pazarda nasıl öne çıkacağını da tanımlamanız gerekir. Niş kitlenizi bulmanız gerekmektedir. Ve iyi sıralamalar elde etmek için misyonunuzu kullanmalısınız! Bekar annelere özel Hawaii turları örneğine bakarsak, rekabet oranı daha az olan (Bekar anneler için Hawaii tekne gezileri) üzerine odaklamanız gerektiği anlamına gelir. Aynı zamanda hedef kitleniz tarafından kullanılan kelimeleri kullanın ve zor terminolojileri kullanmaktan kaçının.

Long Tail Anahtar Kelimeler ve Sıralama

Long tail anahtar kelimeler için iyi bir sıralama elde etmek, daha sık kullanılan anahtar kelimelerde iyi bir sıralama elde etmekten daha kolaydır. Uzun kuyruk anahtar kelimeler üzerinde yoğunlaşmanın bir diğer yararı ise, bu anahtar kelimeler daha az aramada kullanılsa da, web sitenizi bunları kullanarak bulan ziyaretçilerin hizmetinizi veya ürününüzü satın alma olasılığı daha yüksektir.

Arama terimleri ne kadar uzun ve spesifikse, siparişe dönüşüm olasılığı o kadar yüksektir. Şu anda Fransa’da bir sonraki yaz tatilimi geçirmek için arama yapıyorum. Aramaya “Fransa’da tatil” terimi ile başladım. Bazı araştırmalardan sonra, Dordogne’e gitmek istediğimi keşfettim ve kırsal kesimde bir ev tercih ettim. Aramama hala devam ediyorum ancak şimdi ”Dordogne kırsalında tatil evleri” terimlerini kullanıyorum. İşte bu bir long tail anahtar kelime. Bu anahtar kelimeyi kullanarak tatil isteklerime daha fazla benzeyen yeni siteler buldum. Böylece tatil rezervasyonu yaptırmada şansım da arttı.

Long Tail Anahtar Kelimeler Oluşturmak İçin Misyonunuzu Kullanın

Misyonunuzun tanımı ürününüzün, sitenizin veya bloğunuzun hangi konuda benzersiz olduğuna dair size netlik vermesi ve iyi bir sıralama elde etmek için long tail anahtar kelimelerini seçmede merkezi bir kaynak görevi görmesi gerekmektedir. Belirli bir kelime / terim için web sitenizin sıralamasını yükseltmeye çalışmak, sattığınız ürün bu belirtilen spesifik kelimelere çok benzer olduğu sürece oldukça karlı olabilir. Misyonunuzu tanımlamak için kullandığınız terimler, SEO stratejinizde yoğunlaşmak için güzel bir şekilde kullanılabilir. Bu kelimeler, web sitenizi sıralamaya yönlendiren long tail anahtar kelimelerin de kaynağı olmalıdır. Misyonunuzun terimlerini kullanan ve web sitenizi bulan insanlar nispeten küçük bir hacimde olacaktır, ancak bu insanlar ürününüzü satın almak veya düzenli ziyaretçilere dönüşmek için en yüksek  olasılığa sahip kitlenin de kendisidir.

Bir Sonraki Adım: Muhteşem İçerik

Anahtar kelime araştırmanızı yaptıktan ve hangi anahtar kelimeleri sıralamak istediğinize karar verdikten sonra içerik oluşturmaya başlamanız gerekmektedir. İçerik oluşturmak oldukça zorlayıcı olabilir. Bunun için içerik oluşturma ile ilgili yazılarımıza göz atabilirsiniz!

Anahtar kelime araştırma yöntemini gerçekten öğrenmek isterseniz SEO ve anahtar kelimeler ile ilgili yazılarımıza göz gezdirin!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X