markaniz-sevgililer-gününde-önde-olsun
E-Ticaret

Markanız Sevgililer Gününde Önde Olsun

Sevgililer Günü, perakende takvimdeki en büyük etkinliklerden biri haline gelmiştir. Bu günde piyasada büyük bir rekabet görülür. Peki siz bu rekabet için markanızın performansını ne kadar güçlendirdiniz ve daha iyisi için neler yapabilirsiniz?

Planlama

İnsanlar Ocak ayı ortasında Sevgililer Günü hediyesi aramaya başlarken, ivme Şubat ayının başında hız kazanıyor. En büyük satışların gerçekleştiği günlerde 5 Şubat ve 6 Şubat yer alırken, bu tutku 14 Şubat’a kadar devam ediyor. Bu onların sınırlarını zorlamaları ve önceden planlamaya başlamaları gerektiği anlamına geliyor. Geçen yıl nelerin iyi çalıştığını düşünün ve üzerinde hareket edin. Ne kadar erken başlarsanız, o kadar geniş kitleye ulaşırsınız. Planlamalarınızı bu tarihler üzerine kurarak yaşayacağınız yoğunluktan kaynaklı aksaklıklara önceden çözüm üretin.

Bölümlendirme

Sevgililer Günü’nde herkes hediye alabilecek durumda olmayabilir. Ve insanlar hayatındaki kişiden hediye bekler. Çünkü özel hissetmek ister. Bundan dolayı pazarınızın bir bölümünü daha uygun fiyatla satın alınabilecek hediyelere ayırın. Daha uygun fiyata sahip tasarımlarınızı tek çatı altında toplayın ve facebook reklam kampanyası başlatın.  Facebook kampanyaları kitlenizi yaşlarına, yerlerine, cinsiyetlerine, ilişki durumlarına vb. göre hedefleyebilme özelliğine sahiptir. Bu sayede istatistiklerinize de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca, geçen yıl sizden kimlerin alışveriş yaptığına bakabilir ve o kişileri hedef alacak adımlar atabilirsiniz.

sevgililer-günü-hediye

Doğru Mesajı Göndermek

Kitlenizi bölümlere ayırdıktan sonra, kitlenizin ihtiyaçları için özelleştirilmiş bir mesaj hazırlamanız gerekmektedir. Takipçileriniz ve sizi bilmeyenler için bir e-posta pazarlama kampanyası başlatmanız gerekir. Hedeflediğiniz bölüm için dikkat çekici ve keskin bir metin hazırladığınızdan emin olun ve sevgililer günü için özel fırsatları ekleyin. Kendinizi tanıtmak için Twitter, Facebook ve YouTube gibi bir dizi sosyal medya platformu kullanın. Sevgilisine ne tür bir hediye satın alacağına bir türlü karar veremeyenler için çözüme kavuşturacak ipuçları hazırlayın.

Web Siteniz

Artık iletiyi kişilerinize ve sosyal medya takipçilerinize ilettiniz. Şimdi sırada sitenizi ziyaret eden herkesi hedeflemeniz gerçeği var. Ana sayfanızın Sevgililer Günü teklifinizi açıkça belirttiğinden ve ziyaretçileriniz için yeterince çekici tasarlandığından emin olun. Açılış sayfasına kırmızı, pembe ve güzel kalpler içeren temalar kullanın.

Yaratıcı Olun

İnsanların sizi neden tercih etmeleri gerektiğine dair bir video ve görseller oluşturun. Bu sayede Sevgililer Gününe ve takipçilerinize ne kadar değer verdiğinizi de beli etmiş olursunuz. İnsanların videoları sosyal medya platformlarında paylaşmalarını sağlayın. Hem daha çok kişiye ulaşabilir hem de marka ve ürün reklamınızı yapabilirsiniz.

Alıcılar İçin Fırsatlar Yaratın

İndirim kodları hazırlayın. Belli zamanlarda alışveriş yapacak kişiler için fiyatlarınızda düşüşe gidin. Ürünleriniz ile ortaklık yakalayabileceğiniz farklı markalar ile ortak bir çalışmaya girerseniz ve bu promosyonları bazı ürünlerinizde uygulayarak dikkat çekmeyi başarabilirsiniz.

Ayrıca farklı yarışmalar düzenleyerek sosyal medya içerisindeki trafiğinizi de arttırabilirsiniz. Yapacağınız çekilişler ile tasarladığınız özel ürünlerinizi kazananlara yollayabilirsiniz. Böylece sizin de Sevgililer Gününüz özel ve unutulmaz geçecektir.

sevgililer-günü-hediye-paketi

Hediye Paketleri Hazırlayın

Bir kişi sevdiği insana hediye sunacağı zaman ilk önce dış görsele önem verir. Çünkü daha açmadan heyecanlanmasını ve merak etmesini ister. Aldığı hediyenin profesyonel bir şekilde paketlenmiş halde gelmesi satın aldığı markaya da sempatisinin artmasını sağlar.

Özel günlerde tüketici aldığı üründen çok hizmete daha fazla dikkat eder ve ne kadar hizmet görüyorsa marka güveni de o denli artar. Ardından etrafındaki insanlara da sizden olumlu bir şekilde bahsetmeye başlar.

Kargo Gönderimleriniz Hızlı Olsun

Alıcılar için kargo ücreti çok cüzi bir rakam olduğunda dahi elzem gelir. Siz de tam bu noktadan vurmalısınız. Ürünleri ücretsiz ve hızlı gönderim ile ulaştırarak alışverişini son ana bırakmış kişilerin de yanında olabilirsiniz. Onları da unutmadığınızı göstererek birçok kişinin kalbini kazanabilirsiniz. Özel günlerde yapacağınız reklamlar ve sunacağınız özel hizmetler sayesinde alıcıları kendinize bağlamak daha kolay olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X