E-Ticaret

Müşterilerin Sizi Tercih Etmesi için İpuçları

Tüketicilere oturdukları yerden bir tıkla istedikleri ürüne sahip olmalarını sağlayan ve elektronik ortamda gerçekleşen alternatif alışveriş platformu olan e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren firma sayısı her geçen gün artıyor. Bu artış doğru orantılı olarak rekabeti arttırıyor. Peki tüketici neden başka bir siteyi değil de sizin sitenizi tercih etsin?

Müşterilerin sizi tercih etmesi için ipuçları sıraladık.

Çekici bir Vitrin Oluşturun

Sattığınız ürünün kalitesi kadar tasarımı ve sergilenişi de önemlidir; çünkü tüketicilerin ilk dikkat ettikleri nokta alacakları ürünün dış görüntüsüdür. Mağazalar ürünlerini güzel göstermek için çarpıcı bir vitrin hazırlamaya özen gösterir. Sizin sitenizin de ilgi çekebilmesi için iyi bir tasarıma sahip olması gerekir. Sizi diğer sitelerden öne çıkaracak, farkınızı ortaya koyacak estetik bir imajınızın olması sizi tercih edilebilir bir duruma getirecektir. Sitenizi oluştururken; tüketicilerin dikkatini çekecek şekilde renkler kullanılmalı, istedikleri şeyi rahatça bulabilecekleri arama özelliği eklenmelidir. Bu sayede tüketici istediği ürünü anında bulabilir. Site kullanımı herkesin anlayabileceği derecede basit olmalıdır. Sunulan içerikle resimlerin aynı olması güven verir. Konulan fotoğrafların kaliteli olması, ürün hakkında ayrıntılı bilgilerin yer alması, stokta kaç ürün kaldığının belirtilmesi hem müşteri hem satıcı açısından alışverişte kolaylık sağlar. Müşteri ürün hakkında ne kadar bilgiye sahip olursa o kadar güvenli bir alışveriş sergiler.

müsteriye-güven-verme

Güven Verin

Elektronik ortamda yapılan alışverişlerde kişilerin, ürünün sahte olması ya da hatalı ve deformeye uğramış olması konusunda endişeleri vardır. Bu yüzden göndereceğiniz ürünün garanti belgesi, orijinallik sertifikası var ise ürünle birlikte gönderilmelidir. E- ticaret sitenizde insanların alışveriş yapabilmeleri için size güvenmeleri gerekir bu yüzden iletişim bilgileriniz açık olmalı, size rahatça ulaşabilecekleri telefon ve mail adresi eklenmelidir. Müşteri şikayet ve isteklerine cevap verebilmeniz onlara verdiğiniz değerin bir göstergesidir. Atılan maillere zamanında dönüş sağlayabilmek önemlidir. Eğer yoğunsanız onlara ne zaman dönüş yapacağınızı bildiren bir mail göndermelisiniz. Kişiye özel üyelik imkanı sağlanması alışverişin sürekliliğini sağlar. Kişiye özel sepet oluşturulması istediği zaman ürünü alma olanağı verir. Canlı yardım özelliği kişilere zaman kaybetmeden, kolay alışveriş imkanı yaratır. Siteye sık sorulan sorular bölümü eklenmelidir. Bu sayede önceden sorulmuş sorular sitenizde yer alacağı için tüketicinin aklındaki soru işaretleri giderilmelidir.

Ödeme Kolaylıkları Sağlayın

Ürün ödeme seçenekleri kullanıcılara büyük oranda kolaylık sağlar bu nedenle kredi kartı, havale gibi seçenekler eklenebilir. Kredi kartı kullanmayanlar için alternatif olarak kapıda ödeme olanağının sunulması avantaj sağlar. Kargo seçenekleri açıkça belirtilmelidir. Ücretsiz mi, ürüne göre mi değişir, mesafe odaklı mı, hangi kargo şirketleriyle anlaşmalı? Bu soruların cevabı verilmelidir.

Geniş Kitleye Hitap Edin

Sosyal medya hesaplarının siteyle entegrasyonunun sağlanabilmesi sayesinde, ürünlerin daha hızlı ve fazla kitleye ulaşmasına olanak tanır. Sitelere eklenen yorum yapabilme ve puan verebilme sistemi ürünü alacak olan diğer müşterilere de referans sağlar. Ürünü alanlar sayesinde kişiler daha kapsamlı bir bilgiye sahip olurlar. Mobil cihazlardan kolaylıkla ulaşım sağlanabilecek uygulamaların olması kolaylık sağlar.

müsteriye-kücük-hediye

Küçük Jestler Yapın

Kullanıcılara küçük sürprizler yapın. Özel günlerde 50 üzeri kargo ücretsiz ya da 100alışverişlerde bir sonraki alışveriş için % 10 indirim gibi seçenekler sunmak onları mutlu eder. Üyelik için zorlamak yerine, üye olmak isteyenler için; ilk alışverişte indirim ya da ücretsiz kargo kuponu veya indirim seçeneği gibi avantajlar sunabilirsiniz.

Satış Sonrası Hizmetleri

Alım ve satımla ilgili; iade durumunda ne yapılması gerekir? Ürün değişiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği gibi durumlar satış sözleşmesinde açıkça belirtilmelidir. Satın alınan ürünün kaç günde kullanıcıya ulaşacağı tüketiciler açısından önem taşır. Çünkü bazı kargo şirketleri hafta sonları kapalı olabilir bu durumda ürünü almak için başka bir kargo şirketini tercih edebilir. Online alışverişten sonra kişilerin destek bulamama konusunda endişeleri vardır. Bu endişelerini gidermek için satış sonrası destek hizmeti sağladığınızı açıklamalara eklemelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X