Dijital Pazarlama E-Ticaret Google Analytics

Siteniz Neden Mobil Uyumlu Olmalıdır? Mobil Sitede Dikkat Etmeniz Gereken İpuçları

Günümüzde internet erişiminin çok yaygın ve kolay olmasının yanı sıra akıllı telefon kullanımının da hayatımızın bir parçası olması, e-ticaret yapan siteler için mobil uyumlu site tasarlanmasının önemini büyük ölçüde arttırmıştır. Artık satış yapılan sitelerin mobile duyarlı olması bir ihtiyaçtan öte zorunluluk halini almıştır.

Google tarafından geliştirilen yeni algoritmalar ile mobil uyumlu sitelerin arama sonuçlarında daha üst sıralarda yer almaya başladığı biliniyor. Kullanıcı deneyimlerinin üst seviyede tutulmasını amaçlayan bu uygulamayla birlikte artık mobil uyumlu olmayan web siteler gün geçtikçe arama sonuçları sıralamasında daha gerilerde gösterilmeye başlandı. Bu sebeple arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmak, sitenize çekeceğiniz trafiği arttırmak, daha fazla kullanıcıya ulaşabilmek ve sitenize gelen ziyaretçileri müşterilere dönüştürerek satışlarınızı arttırabilmek adına sitenizin mobil uyumlu olması oldukça önemlidir.

İnternet sitelerine yapılan ziyaretlerin önemli bir çoğunluktaki kısmı mobil kullanıcılar tarafından gerçekleşmektedir. Siteye gelen ziyaretçinin alışveriş yaparak bir müşteriye dönüşme davranışında mobil ve masaüstü ziyaretçileri arasında büyük bir fark bulunmaktadır. Akıllı telefonlar yaygınlaşması ile birlikte kullanıcılar artık bilgisayar kullanmak yerine online alışverişlerin çoğunu mobil cihazlar üzerinden yapmaktadır. Mobil üzerinden gelen trafiğin günden güne artması ve mobil üzerinden e-ticaretin yükselişe geçmesi sonucu; birçok site sahibi, sitelerinin mobil versiyonlarının da kullanımda olmasını sağlamaya başladı. Çünkü müşterilerin mobil uyumlu olmayan siteleri alışveriş yapmadan terk etme oranı bir hayli yüksektir.

Mobil Uyumluluk Testi ile Sitenizi Test Edin!

Sitenizin mobil uyumlu olup olmadığını Google Search Console tarafından sunulan Mobil Uyumluluk Testi üzerinden kontrol edebilirsiniz. Mobil Uyumluluk Testi’ne ulaşmak için buraya tıklayınız.

Mobil Sitede Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar:

  • Menüler arasında gezinme, kategori ve ürün geçişi işlemleri hızlı ve kolay olmalıdır. Kullanıcıların kolay ve üst düzey bir alışveriş deneyimi yaşaması onların sadık müşterilerinize dönüşmesine yardımcı olmakta ve bir sonraki alışverişlerini yapmaları için sitenizi tekrar ziyaret etmelerini sağlamaktadır.
  • Kullanacağınız metin ve başlıkların yazı fontları okunaklı olmalıdır. Gereksiz ayrıntıdan kaçınılmalı ve ziyaretçinin ilgisini canlı tutabilmek adına kullanıcılarınızla metinden çok görsel odaklı iletişim kurmalısınız.
  • Sergileyeceğniz ürünlere ait görsellerin boyutları eşit ve mobile uyumlu olmalıdır. Böylece aynı hizada, simetrik ve dolayısıyla daha şık bir görüntü yakalamış olursunuz.
  • Slider ve banner görselleri mobilde uyumlu olmalıdır. Mobilde uyumlu olmayan görseller yeterince ölçeklendirilememekte ve bu durumda; sitenizde düzgün olmayan bir görüntüye sebep olmaktadır.
  • Birden fazla görsel kullandığınız durumlarda masaüstü sitenizde tek satırda sergilenen görselleriniz mobil sitenizde birden fazla satırda gösterilebilir. Bu yüzden kullanacağınız görsellerin boyutlarının aynı olması gerekmektedir.

Site Hızını Etkileyen Unsurlar:

Sitenizde kullanacağınız görsellerin büyüklükleri site yüklenme hızını etkileyen en önemli faktörlerden birisidir. Bu nedenle yüksek büyüklükte görseller kullanmamanız gerekmektedir. Çünkü site yüklenme hızı yavaş olan online mağazalarda ziyaretçilerin siteyi alışverişlerini tamamlamadan terk etme eğilimleri oldukça yüksektir. Rekabetin yüksek olduğu e-ticaret pazarında site yüklenme hızınızın düşük olması müşterilerin rakip firmalara yönelmesine sebep olmaktadır.

Kobisi’de Tüm Siteler Mobil Uyumlu!

Kobisi e-ticaret altyapısı tüm kullanıcılarına aynı zamanda mobil uyumlu (responsive) site desteği de sağlamaktadır. Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için bizimle kobisiekip@imovasyon.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X