kacinilmasi-gereken-7-e-ticaret-seo-hatasi
E-Ticaret SEO

Kaçınılması Gereken 7 E-ticaret SEO Hatası

Bir müşteri internete girdiğinde aradığını bulmak için arama motoruna yönelir, dolayısıyla tüm site sahiplerinin olduğu gibi e-ticaret site sahiplerinin de arama motoru optimizasyonuna dikkat etmesi gerekecektir.

Ve kullanıcıların %90ının sonuçların ilk sayfasından geçmediğini göz önünde bulundurunca, online mağazanın görülmesi için doğru SEO tekniğini kullanmak önemlidir. Umuyoruz ki size zarar verecek aşağıda sıraladığımız 7 hatadan birini ya da bir kaçını yapmamışsınızdır.

1) Anahtar Kelimeleri Alıcılarla Bağdaştırmamak

Anahtar kelimelerin sizi müşterilerinizle buluşturacağı doğrudur. Fakat onların aradıkları anahtar kelimeleri kullanmazsanız, kullandığınız anahtar kelimeler bir işe yaramaz. Gerçekten kolay görünüyor fakat emin olun çok fazla site anahtar kelime stratejisini yanlış oluşturuyor.

Müşterilerinizin mutlaka Google’da cevabını aradıkları bir soru vardır. O soruları cevaplayan içerikler üretmeniz için yapmanız gereken şey o sorunun ne olduğunu bulmaktır. Bundan sonra, onu anahtar kelime olarak, doğru müşteriyi sitenize çekebilmek için sitenizi optimize ederken kullanabilirsiniz.

Hareket noktaları:

  • Alıcınızın sorduğu soruların ne olduğunu bulun
  • O soruları cevaplayan içerikler yaratın

2) İçeriği Anahtar Kelimelerle Doldurmak

Anahtar kelimeler çok önemli olsa da, içerikte herhangi kötü bir tekniğin kullanılmaması da çok önemlidir.

Blog, e-kitap ya da  infografik gibi içerikler hazırlarken, düzgün yazıldığından emin olmalısınız. Anlamlı olmalı, değer katmalı ve seçtiğiniz anahtar kelimeyi kesinlikle çok fazla içermemelidir.

Hareket noktaları:

  • İçeriği anahtar kelimelerle çok fazla doldurmayın
  • İçeriğin düzgün hazırlandığından emin olun
  • Bunu sizin adınıza yapması için uzman bir yazar kiralayın

3) Birçok Kopyalanmış İçeriğin Olması

Ürün tanımında e-ticaret dünyasında yapılan genel bir yanlış vardır. Birçok farklı ürün satan e-ticaret satıcıları tipik olarak ürünler için üreticinin tanımını kullanır, bu da size ceza aldırabilecek bir çok kopyalanmış içeriğe sahip olacağınız anlamına geliyor.

Bunun çözümü basittir. Tüm ürünleriniz için kendine has tanımlamalar yapmalısınız. Bu biraz zaman ve emek gerektirebilir fakat özgün bir içerik hazırladığınızda bunun yararını göreceksiniz ve bu, sitenize değer katacak.

Hareket noktaları:

  • Ürün tanımlarınız için özgün içerikler hazırlayın
  • İçerikte anahtar kelimeler kullanın
  • Daha çok satış teşviki için kazançlarınızı ve özelliklerinizi kullanın.

kacinilmasi-gereken-7-e-ticaret-seo-hatasi

4) Meta Etiketlerini Optimize Etmemek

SEO başarısı için meta etiketlerinin site genelinde optimize edilmesi gerekir. Meta etiketleri, arama motorlarının ve internet sitesi kullanıcılarının yararı için bir internet sayfası hakkında bilgi sağlamak amacıyla kullanılır. Bu bilgiler sayfanın tanıtımını ve ağ tarayıcısında görünen başlık sayfasını kapsar.

Başlık etiketlerini kopyalamadığınızdan, etiketlerinizi kısa tuttuğunuzdan ve doğru anahtar kelimeleri kullandığınızdan emin olun Google buna çok odaklanmasa da, resimlerinizin alt etiketine anahtar kelimeler koymak faydalıdır, böylelikle arama sonuçları için optimize edilebilirler.

Hareket noktaları:

  • Başlık etiketini maksimum 70 karakter uzunluğunda tutun
  • Meta tanım etiketinizi 150 ila 160 karakter arasında tutun
  • Meta etiketlrinizde anahtar kelimeler kullanın

5) Link Building’e Çok Fazla Odaklanmak

Bir zamanlar link building siteye daha çok trafik getiren bir teknikti fakat o günler geçti ve yanlış link building stratejisine odaklanırsanız cezalandırılabilirsiniz. İnsanları sitenize yönlendirmek SEOnuzu geliştirmenizde yardımcı olur. Fakat değerli bir linkle bir spam linki arasındaki farkı anlamak da önemlidir.

Önemli bir sayfa sıralamasına sahip olmayan sitelerden linkleri denemek ve teşvik etmek yarardan çok zarar getirebilir. Güvenilir sitelerden link almaya odaklanmalısınız ki Google sizin güvenilebilir olduğunuzu bilsin.

Hareket noktaları:

  • Miktardan önce kaliteli linklere odaklanın
  • Değerli içerikler üretin
  • Değerli linkleri teşvik etmesi için etkileyen unsulara tanıtın

6) Ürün İncelemelerinin Olmaması

SEOnun büyük bir kısmı toplumda size güven kurmakla ilgilidir ve ürün incelemeleri bu konuda gerçekten yardımcı olabilir. Alıcıların %70i bir satın alma kararı vermeden önce ürün incelemelerine bakarlar, dolayısıyla ulaşılabilir ürün incelemeniz yoksa birçok satışı kaçırıyor olabilirsiniz. İncelemeler, sitenizde sabit bir özgün içerik akışı özelliğine sahip olmanızda yardımcı olabilir- bu SEO için iyi bir haberdir.

Online mağazanıza yorumları entegre etmenin kolay bir yolunu arıyorsanız Yotpo gibi inceleme platformlarını kontrol edebilirsiniz.

Hareket noktaları:

  • Kullanıcıları ürün yorumu bırakmaya teşvik edin
  • Mağazanızı bir inceleme platformuyla entegre edin

7) Çok Fazla Flash Kullanmak

Hepimiz bir internet sitesinin güzel görünmesini isteriz fakat flash içeriği, arama motorlarının okumasını zorlaştırır çünkü arama motorlarının dilinden farklıdır.

Flash kullanmamalısınız demiyoruz fakat onu zekice kullanmalısınız. Giriş sayfanız en çok trafiği alacak olan sayfadır bu sebeple flash odaklı bir giriş sayfası haline getirerek harcamayın. Metin, link ve resim açısından dengeli bir sayfanız olduğundan emin olun, böylelikle hem Google hem de müşterileriniz nereye gideceklerini bilsinler.

Hareket noktaları:

  • Site içeriğinizin HTML formatında geldiğinden emin olun
  • Giriş sayfanızı resim, navigasyon ve metin açısından dengeleyin

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X