sosyal-medyada-zamanlama
Sosyal Medya

Sosyal Medyada Zamanlama Neden Her Şeydir?

Paylaşımınızı günün doğru saatinde paylaşmak oldukça önemlidir. KISSmetrics tarafından yapılan araştırma, içeriklerinizi müşterilerilerinizin tüketime en uygun oldukları zamana göre paylaşmanız için bazı yol haritaları çizmektedir.

Bir şey yapmadan önce mevcut müşterilerinizin ve potansiyel müşterilerinizin hangi zaman diliminde yaşadığını gözden geçirmelisiniz. Mevcut ve potansiyel müşterilerinizin yoğunlukta olduğu yerleri belirleyin ve sosyal medya yayınlarınızı onlara yönelik hazırlayın. Paylaşımlarınızı en iyi zamanda yapmak ve içeriğinizi tanıtmak için Twitter, Facebook, Email Pazarlaması ve Bloglar için bazı ipuçları ve önerileri derledik.

Twitter Paylaşımı için En Uygun Zaman

twitter-paylasimi-icin-en-uygun-zaman

Tweet atmak için en uygun günler Çarşamba, Cumartesi ve Pazardır.

Saat 18.00  e-ticaret sahipleri için altın saattir.

Twitter’da bir kerede seri bir şekilde yayın yapmaktan kaçının. Bunun yerine paylaşımlarınızı gün içine yayın. İstatistiklere göre en fazla tıklanma oranının günde 4’er saatlik aralıklarla 1’er kez paylaşım yapıldığında elde edildiğini göstermektedir. En önemli tweetlerinizi akşam 18.00 için saklayın.

Facebook Paylaşımı için En Uygun Zaman

facebook-paylasimi-icin-en-uygun-zaman

Facebook için en iyi gün ise insanların sizin paylaşım linklerinizi okuyacak ve cevap verecek vakitlerinin olduğu Cumartesi günüdür.

Facebook paylaşımlarının tavan yaptığı zamanlar insanların profillerine girip çıktığı öğlen saatleri ve iş sonrası akşam saat 19.00’dan sonradır.

E-mail Pazarlaması için En Uygun Zaman

e-mail-pazarlama-zamanlamasi

E-ticaret mağazaları için akşam saat 19.00 ile 22.00 arası “tatlı saatlerdir”. İnsanların iş yerinden evlerine dönüşlerine denk gelen bu zaman aralığında pazarlama kampanyalarına ve indirimlere daha fazla cevap verirler.

Saat sabah 6.00 ile 10.00 da insanların işlerine geldiği, e-maillerini kontrol ettiği ve aynı zamanda yoğun iş temposuna girmeden önce kampanyaların biraz da olsa dikkatlerini dağıtmalarına izin verdikleri bir zaman dilimidir. Evet bunu hepimiz yapıyoruz! 🙂

22.00-06.00 saatleri arasında e-mail göndermenizi tavsiye etmiyoruz.

Mesai saatleri sonunda iç gözlem zamanı başlar ve insanlar finansal kurumlardan ya da emlakçılardan gelen e-maillerini okumaya daha çok eğilimli olurlar. Saat 15.00-17.00 arasındaki saatler bu tarz pazarlama aktiviteleri için idealdir.

Öğle saatinden 14.00’a kadar insanlar genellikle e-mail pazarlaması ile rahatsız edilmek istemez ancak siz yine de magazin benzeri bir bilgilendirme yapacaksanız deneyebilirsiniz.

Hafta sonları ve sabahın erken saatleri en çok tıklanma oranının olduğu zamanlardır.

Bloglar

Bloglar genellikle Pazartesi saat 11.00 civarında yoğun ilgi görmektedir.

Sabahları erken saatte ya da mesai saati bitiminde paylaşım yapabilirsiniz.

Erkekler genelde iş saatleri sonrasında blog yazıları okurken kadınlar ise daha çok sabah saatlerinde okumayı tercih etmektedir. Sizin cinsiyet dağılımınız nasıl?

Eğer oyalanacak bir şey arıyorsanız: Bloglara yapılan yorumlar Cumartesi günü sabah saat 9 .00 sularında tavan yapmaktadır.

Son Olarak

Herkes kendi verisini kendi toplamalı ve kendisi için ne zaman paylaşım yapması, e-mail göndermesi ya da tweet atması gerektiğini çözmelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X