tuketicilerin-e-ticaret-sitelerinden-beklentileri
E-Ticaret

Tüketicilerin E-ticaret Sitelerinden Beklentileri

E-ticaret sitenizin tek başına hızlı ve yüksek performanslı çalışması yetersizdir. Çünkü ziyaretçiler ve müşteriler daha fazlasını görmek isterler. Teknolojinin bir getirisi olarak artık insanların gözünü boyamak zorlaşmıştır. Tüketicilerin e-ticaret sitelerinden beklentileri internete daha akıllıca bir yaklaşım sergiledikleri ve ona bağlı oldukları için de her gün artar. İnsanlar e-ticaret dünyasında kendileri için mevcut geniş bir yelpazede marka seçimi ve ürüne sahiptir. Bugünün çevrimiçi pazarında başarılı olmak ve çevrimiçi mağazalarınızın sadık müşterilerini oluşturmak için web mağazalarının tam müşteri deneyimi sunmaya odaklanması gerekiyor. Çünkü çevrimiçi pazar yerinde çok fazla seçenek var. E-ticaret web mağazaları öncelikle müşterileri ile sağlam bir ilişki oluşturmalıdır ve onların isteklerine yönelik gelişimler göstermelidir.

Hızlı ve Kolay Satın Alma

İnternetin hızlanması ile birlikte artık insanların beklemeye fazla tahammülü yok. Bir internet sayfasına girmek 5 saniyesini alıyorsa bu sayfaya girmeyi reddedip aradıklarını başka yerlerde bulmaya yöneliyorlar. Anlayacağınız ne kadar hızlı o kadar iyi. Sayfa girme sürecinin hızı ile de sınırlı kalmıyor. Devamında da aynı performansı görmek istiyorlar. Özellikle satın alma işleminde. Uzun bekleme alışkanlıklarının olmamasından dolayı çevrimiçi mağazanızın web sitesinin yüklenmesi zaman alıyorsa, hayal kırıklığına uğrarlar ve karmaşık satın alma yolunu izlemeyi reddederler. Tek tıkla alışverişlerini bitirmek isterler. Hem durmadan farklı sayfaya yönlendirilmek hem de bu işlemin oldukça yavaş olmasından sıkılırlar. Sonuç olarak müşterileri elinizde tutmak için sadece 5 saniyeniz var. Eğer bu süreyi aşarsanız, ziyaretçilerinizi kendi ellerinizle rakiplerinize gönderirsiniz.

müsteriye-kolay-bilgi-sağlamak

Bilgi Kolaylığı Sağlayın

İnternet üzerinden alışveriş yapan kişiler her şeyi oradan halletmek ister ve bir insanla iletişim kurmayı başları çok fazla sıkışıncaya dek istemezler. Bunun ilk nedeni her şeyin hızlı olmasını istemelerinden kaynaklanıyor. Bir e-posta ya da telefon ile yapılan destekten ziyade self – servis’i tercih ediyorlar. Self – servisin hızlı olmasından ziyade verdiği bilgilerin güvenilir olması da tercih nedenlerinden biri. Çünkü e-posta ve telefon yolu ile kişiler birbirlerini yanlış anlayabilirler ya da ziyaretçi ürün kodunu yanlış iletebilir ve işler karışır. Yanlış anlaşılmalardan da uzak durulabilmesi için e-ticaret sitesi içerisinde ürün açıklamaları zengin olmalı ve gerekli tüm bilgiler yer almalıdır. Fotoğrafları, şekilleri, boyutları, fiyatları, indirimleri, garantileri de dahil olmak üzere ürünlerle ilgili geniş kapsamlı bilgiler müşterilerin sorularına anında cevap olacaktır.

Mobil Uyumlu Web Sitesi Kullanın

Tüketiciler artık istedikleri zamanlarda istedikleri cihazlarla satın alma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bir yerde yürürken ya da bir işle uğraşırken akıllarına düşen bir ürünü vakit kaybetmeden sipariş etmeyi seviyorlar. Böyle olunca da mobil alışveriş sistemleri kullanıcının en iyi dostu olmaya başlıyor. Akıllı telefonların da kullanımının artması ile birlikte özellikle mobil cihazlar üzerinden yapılan alışverişlerde ciddi bir artış gözlemleniyor. Tabi bu mobil uyumlulukta da hız önemli bir yer kaplıyor. Kişiler küçük ekranlarda işlerini hızlı ve kolayca halledebilmeliler. Amacınız tüketiciyi hayal kırıklığına uğratmamak olmalı.

urun-görselinde-cekicilik

Görsel Çekicilik Her Zaman Kazandırır

İnsanlar dışarıya çıktıkları zaman nasıl mağazaların dış görünüşlerine önem veriyorlarsa e-ticaret sitelerinde de aynı durumu yaşıyorlar. Gerçek hayatta dış görünüşü güzel ve çekici olan mağazalar insanlarda hem alışveriş yapma isteğini uyandırır hem de oraya karşı güven duygusunda artış sağlar. Özenildiğine ve sahiplerinin bu işi gerçekten ciddiye alarak yaptıklarına kanaat getirir. Bir e-ticaret mağazası için de işler bu şekilde yürür ve web sitelerinin estetik açıdan çekici ve güvenilir olması beklenir. E-ticaret web sitelerinin kredi kartı bilgileri veya posta adresi gibi özel bilgilerinin güvenliğini sağlayacaklarına emin olmak isterler.

Ürün Çeşitliliği ve Kolay Erişim

Müşteriler e-ticaret sitenizdeki ürünlerinizi, satın alma kararını vermelerine yardımcı olacak farklı boyutlar, modeller ve renkler gibi çok çeşitli ürün varyasyonlarına sahip olmanızı beklemektedir. Belli bir müşterinin ihtiyacını karşılamak için stoklar güçlü olmalıdır. Ayrıca müşterilerin aradıklarını kolay bulabilmeleri ve site içerisinde kaybolmamaları için bir arama fonksiyonu beklemektedirler. İnceledikleri ürünlerin benzerlerine erişebilecekleri öneri bölümü de farklı çeşitlere kolaylıkla erişebilmeleri için doğru uygulama olacaktır.

Müşterileri için işleri kolaylaştıran ve müşteri sadakati oluşturabilmek için müşteri hizmetleri stratejisini sürekli optimize eden E-Ticaret Mağazaları, bugünün rekabetçi pazarında başarı elde edebilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X