web site trafiği
E-Ticaret Google Analytics

Web Site Trafiği Nedir?

Web site trafiği; en basit tanımıyla sitenizi ziyaret eden kişi sayısını ifade eder. Modern dünyada tüm işlerin online olarak yönetildiği gibi artık alışveriş eylemi de online olarak yapılmaktadır.

E-ticaret; ürün ve hizmetlerin internet siteleri aracılığı ile müşterilere sunulmasıdır. E-ticaret kavramının genişlemesi ve hızla ilerlemesi ile markalar büyük bir yarışın içinde kendilerini buldular. Bu noktada hayatımıza SEO ve SEM kavramları girdi. Arama motorlarında en üst sıralarda yer almak isteyen markalar SEO ve SEM çalışmaları yaparak arama sonuçlarından faydalanma amacıyla hareket ederler.

Website trafiğini arttırmak, markaların tanınmasını ve talep edilmesini kolaylaştıran en kestirme yol gibi görünüyor. E-ticaret siteleri için yüksek tıklanma oranları çok büyük bir öneme sahiptir. Web sitesine olan kullanıcı sadakati bu yol ile ölçümlenebiliyor fakat bazen çok yüksek tıklanma oranlarına sahip web siteleri de bazı sorunlar yaşayabiliyor. Google Analytics aracı yardımıyla web site trafiği ölçümlenebiliyor.

E-ticaret Sitesi Web Trafiği

Web site trafiği; bir internet sitesini tıklayan kişilerin sayısını ifade eder. Bu kişilerin sayısı tekil tıklamalar veya toplam tıklamalar üstünden ölçümlenerek takip edilebilmektedir. Yüksek web sitesi trafiği, markalar tarafından tek başına bir anlam ifade etmez. Fakat kullanıcı hareketleri doğru bir biçimde analiz edildiğinde

  1. Müşterinin satın alma davranışları,
  2. Müşterinin web sitesi hareketi alışkanlıkları ve
  3. Müşteri sadakati gibi çok önemli sonuçlar ortaya çıkarılabilir.

İleriye dönük olarak web sitesi trafiği öğrenme ve web trafik hesaplama verimli bir çalışmaya dönüşecektir.

Kullanıcı Deneyimine Uygun Site Tasarımı

Web sitesinin, kullanıcı deneyimine uygun olarak tasarlanması ve sürekli olarak optimize edilmesi site trafiklerini önemli ölçüde etkiliyor. Optimize edilmiş bir tasarım ve içerik kullanıcılara büyük avantajlar sağladığı için tıklanma oranları paralel olarak yükseliyor. Web sitesi optimizasyonu ise zorlu ve uzun bir süreci kapsıyor. Elbette henüz işin başındaysanız, herhangi bir e-ticaret deneyiminiz yoksa hazır olarak sunulan e-ticaret paketlerini kullanmalısınız.

E-ticaret paketleri hizmeti, sunduğu optimal çözümler ile verimi arttıran bir işlev görüyor. E-ticaret paketleri genel olarak aylık ya da yıllık belirli tutarlar karşılığında satın alınabiliyor. Aslında marka sahiplerinin hayatını kolaylaştıran bu hizmet, e-ticaret paket fiyatlarının genel olarak ne kadar uygun olduğunu da gösteriyor.

Sadık Web Sitesi Kullanıcısı Nasıl Oluşturulur?

Sadık kullanıcı; web sitesini reklam ya da başka bir aracı olmadan düzenli olarak takip ederek siteye giriş yapan, içerikleri okuyan ve inceleyen kişileri ifade eder. Sadık kullanıcılar web site trafiğini yükselttiği gibi online hareketleri ile sosyal mecralarda web sitesinin trafiğini arttırmaya yardımcı olurlar. Peki sıradan bir kullanıcı nasıl sadık kullanıcı haline getirilir?

E-ticaret Sitesi Kullanıcıların Yorum ve Değerlendirmeleri

Kullanıcı deneyimi  (UX) denen kavram burada öne çıkıyor. Kullanıcı gibi düşünülerek web sitesi optimizasyonu yapılarak sadık kullanıcılar oluşturulabilir. Aynı zamanda kullanıcıların web sitesine dair istek ve şikayetleri, yorumları değerlendirmeye alınır ve gerekli değişiklikler yapılırsa kullanıcı sadakati sağlanacaktır.

Çarpıcı, etkileyici ve kaliteli görsel kullanımı ve estetik bir web site dizaynı kullanıcıların kesinlikle dikkatini çekecektir. Bu tür görseller özellikle kullanıcıları siteye çekmekte ustadır.

Liste formunda ya da özet şeklinde olan içerikler her zaman kullanıcıların daha kolay okumasını sağlar. Okuyucuyu sıkmamak adına eğlenceli, yaratıcı ve minimal içeriklerin sunulması gerekir.

E-ticaret Sitelerinde Güven Vermek Önemli

Özellikle e-ticaret sitelerinde mutlaka güvenli alışverişin garantisi verilmelidir. Çoğu kişi, kredi kartı bilgilerini paylaşmak konusunda tereddüt ettiği için online alışveriş konusuna mesafeli yaklaşır. Güvenilir bir imaj çizmek ve e-ticaret konusunda gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması kullanıcı sadakatini olumlu anlamda etkiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X