Yeni E Ticaret Girişimcileri İçin Öneriler
E-Ticaret

Yeni E-Ticaret Girişimcileri için Öneriler

E ticaret girişimcileri yeni bir site kurarken bazı yöntem ve stratejiler izleyerek kısa zamanda büyüme gösterebilirler. Türkiye’de e-ticaretin günden güne muazzam bir hızla büyüdüğü gerçeğini göz önüne alırsak rakiplerinizin ne kadar çok ve güçlü olduğunu fark edebilirsiniz. Fakat bu yoğun rekabet ortamı sizin hevesinizi asla kırmamalı. Tam tersine sizi e-ticaret konusunda uzman bir işletmeci haline getirmelidir.

Online dünyada marka olmak için uzun soluklu çalışmalar yapmak ve iyi stratejiler geliştirmek zorundasınız. Yeni girişimci e-ticaret sitesi sahipleri, öncelikle imkanları ve kaynakları konusunda sıkı bir çalışma yapmalıdır. Maddi kaynaklarınız ve iş bağlantılarınızı iyi değerlendirmelisiniz. E-ticaret sitesi açmak için imkanınız varsa e-ticaret paketi hizmetinden yararlanabilirsiniz. Çünkü e-ticaret paketleri, size hazır bir şekilde sunulmaktadır. Kredi kartı ve sanal pos gibi elektronik ödeme sistemleri burada sorunsuz bir şekilde çalışır. Bunun yanı sıra e ticaret paketleri satın aldığınızda web sitesinin tamiri, bakımı ve onarımı gibi işlerle uğraşmak zorunda kalmazsınız. Böylece işlerinizi nasıl büyüteceğinize odaklanabilirsiniz. Peki markalaşma sürecinde nasıl bir strateji izlemelisiniz?

Hedef Kitlenizi İyi Tanıyın

Herhangi bir strateji belirlemeden önce hedef kitlenizi doğru tanımaya özen gösterin. Ürün ve hizmetlerinizi kimlerin almasını istiyorsunuz? Ürün ve hizmetleriniz hangi yaş grubuna hitap ediyor? Bu tür soruların cevaplarını yazarak hedef kitle analizine başlayabilirsiniz. Hitap ettiğiniz kitlenin yaş, eğitim durumu, cinsiyet, meslek durumu, medeni hali, yaşadığı şehir, zevkleri, ilgi alanları, ihtiyaçları ve talepleri gibi tüm özelliklerini doğru bir biçimde analiz ederek başarıya ulaşmanın ilk adımını tamamlamış olursunuz. Hedef kitleyi tanımak demek tümü ile satış ve pazarlama stratejilerinizi belirleyebilmeniz demektir. Doğru çağrılan müşteri emin olun ayağınıza kadar gelecektir.

Yeni E Ticaret Girişimcileri İçin Öneriler

Site Trafiğini Kontrol Edin

Google Analytics Tool gibi faydalı araçları öğrenmeye başlayın. İşiniz için yalnızca maddi yatırım yapmak yetmez, donanım ve bilgi sahibi olmak sizi her zaman öne taşıyacaktır. Unutmayın ki markalaşmaya giden yol sürekli değişim ve gelişimden geçmektedir. Site trafiğini kontrol ederek, ziyaretçilerin hangi bölümlerde daha çok ve daha az zaman geçirdiğini bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra ziyaretçilerin sitede ne kadar zaman geçirdiğini görebilirsiniz. Ziyaretçilerin hareketlerini izleyerek hangi alanlara yoğunlaşmanız gerektiğine karar vermelisiniz.

Web Sitesi Tasarımı Önemlidir

Çok büyük bütçelere sahip değilseniz bile mutlaka web tasarımı yapan birinden danışmanlık alın. Web site tasarımının, kullanıcı deneyimini mükemmel hale getirmesi gerekir. Kullanıcılar, e ticaret sitenizi ziyaret ettikleri zaman istedikleri şeyi kolayca bulmalıdır. Bu yüzden navigasyon ve menülerin kolay kullanılması gerekir. Bu noktada kullanıcı gibi düşünün. Sizce web siteniz kullanışlı ve sade mi yoksa karmaşık mı?

Yeni E Ticaret Girişimcileri İçin Öneriler

Arama Motoru Optimizasyonu Yapın

Bu aşamalardan sonra artık SEO uyumlu içerik üretmeye başlayabilirsiniz. Çeşitli anahtar kelimeler ile oluşturulmuş metinler arama motorlarında üst sıralarda görünürler. Böylece daha çok kullanıcıya ulaşabilir ve organik reklam yapma olanağı bulmuş olursunuz.

Yeni E Ticaret Girişimcileri İçin Öneriler

Farklı Ödeme Alternatifleri Oluşturun

Yalnızca kredi kartı ile ödeme dönemi artık kapandı. Tüm müşteriler artık daha fazla seçenek istiyor. Mutlaka birkaç farklı bankadan sanal POS cihazlarınızın bulunması gerekiyor. Bunun yanı sıra bankamatik kartı ile ödeme, kredi kartı ile ödeme ve kapıda nakit ödeme gibi seçeneklerin bulunması daha çok müşteri çekmenize yardımcı olacaktır.

İşinizi e-ticarete, sizin ve sektörünüzün tüm ihtiyaçlarına cevap vermek adına hazırlanmış Kobisi  E-ticaret Paketleri ile taşıyın. Tüm paketlerimizi ve özelliklerini karşılaştırabilir, işiniz için uygun olanı seçebilir ve ücretsiz olarak platformumuzu deneyebilirsiniz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X