E-Ticaret

Yeni Medya Nedir?

Teknolojinin bu kadar gelişmediği dönemlerde medya denildiği zaman akla gelen ilk şey geleneksel medya içerisinde yer alan iletişim kanalları oluyordu. Ancak teknolojinin çok geliştiği şu son yıllarda medya dendiği zaman sosyal medya ve dijital medya ajansları akla geliyor. Çünkü dünya genelinde büyük bir kitle, ilgi alanlarını televizyondan dijital platforma aktardı. Dolayısıyla bugüne kadar televizyon kanalları ve programlar için içerik ve çözüm üreten medya ajansları günümüzde internetteki dijital platformlar için çalışmaya başladı. Dijital medya ajanslarının günümüzdeki sayısına bakacak olursak sadece Türkiye’de bu sektörde hizmet veren binlerce firma bulunmaktadır.

 

Yeni Medyacılık Anlayışında Başarıyı Etkileyen Faktörler Neler?

İnsanlar için bu tür yeniliklere ayak uydurmak her zaman zor olmuştur. Ama Türkiye başta olmak üzere tüm dünyadaki insanlar, kolay bir şekilde internet dünyasına adapte olabildi. Televizyonda yayın ajansları tarafından belirlenen programlar izlemek yerine çeşitli sosyal mecralardan isteklerine göre içerik izlemek daha pratik ve isabetli olacağı için geçiş süreci sancılı olmadı. Yeni medyacılıkta ayakta durabilmek için sürekli diğer medya ajansları ile rekabet içerisinde olmak gerekir. Bu rekabetin en temel unsurlarından birisi de SEO’dur. SEO (arama motoru optimizasyonu) çalışmalarına, kurulduktan itibaren düzenli bir şekilde önem veren ve bu alan üzerinde çalışma yapan dijital medya ajansları, günümüzde daha geniş müşteri kitlesine ulaşabiliyor. Günümüzde insanların tüm ihtiyaçlarına kısa süre içerisinde en uygun yanıtı göstermek amacıyla çalışan arama motorları için de SEO önemli bir unsur. Bir dijital medya kuruluşunun internet sitesi arama motorlarının prensipleriyle ne kadar uygunsa o ölçüde üst sıralarda yerini alır.

Yeni Medyanın Baş Kahramanı SEO Mu?

Yeni medyanın baş kahramanı kesinlikle SEO. Eğer müşteri kitlenizle farklı bir kanal aracılığıyla direkt olarak iletişime geçemiyorsanız arama motorlarından başka bir çareniz yoktur. Zira günümüzde büyük yatırımlarla kurulan ancak SEO çalışmalarına hiç önem vermeyen dijital medya ajanslarının kısa süre sonra kapandığı büyük bir gerçek. Bu yüzden yeni kurulan veya hali hazırda hizmet vermekte olan dijital medya ajansları, daha geniş müşteri kitlelerine ulaşmak ve marka bilinirliğini arttırabilmek için mutlaka SEO çalışmalarına belirli bir bütçe ayırmalılardır. Hiçbir SEO çalışması yaptırmadan, sosyal medyada aktif olarak, site içi hiyerarşiyi ve düzeni iyi bir şekilde sağlayarak da arama motorlarında gözle görülür yükselmeler kat edebilirsiniz ancak bu çalışmalar süreç olarak uzun zamanlar alacaktır. Dolayısıyla alanında uzman, kendini kanıtlamış SEO kuruluşlarıyla çalışmakta büyük yarar var.

Dijital Medyacılık ile SEO Arasındaki İlişki Nedir?

Daha demin de bahsettiğimiz gibi dijital medyacılık anlayışı Türkiye’de özellikle son 5-6 yıl içerisinde inanılmaz büyüme gösteren alanlardan birisi. Dijital medyacılığın ortaya çıkış dönemlerine bakarsak Türkiye’de SEO’nun yaygınlaşmaya başladığı dönemlere denk geldiğini görebiliriz. Bu da dijital medyacılık ile SEO arasında bir ilişki olduğunun kanıtlarından birisidir. Dijital medyacılık hizmeti verebilmek için kurumsal çalışmak ve iyi bir marka bilinirliğine sahip olmak en önemli unsurlardan birisidir. Marka bilinirliğini arttırmanın en iyi yolu da SEO çalışmalardır. Yapılacak olan doğru, düzenli bir SEO çalışması bir dijital medya ajansını kısa sürede oldukça iyi yerlere taşıyabilir. Bu da dijital medya ajansı için daha geniş kitleye ulaşabilmek anlamına, dolaylı olarak da daha fazla müşteri potansiyeline ulaşmak anlamına gelir. Dolayısıyla SEO, bir dijital medya ajansının başarıya ulaşabilmesi için olmazsa olmazlardan birisidir. Ancak içerik ve hizmet açısından yeterli olmayan bir medya ajansının alacağı SEO hizmeti yarardan ziyade zararlı da olabilir. Eğer kaliteli içerikler üretiyorsanız ve ciddi anlamda başarılı bir hizmet sağlıyorsanız yapılacak SEO çalışmaları ile birlikte Türkiye’nin en iyilerinden olabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X