5-adimda-cevrimici-magazanizi-gelistirmek
E-Ticaret

5 Basit Adımda Çevrimiçi Mağazanızı Geliştirmek

Çevrimiçi mağazanızı geliştirmek ve daha fazla müşteri çekip satış yapmak sandığınız kadar da zor değil. Sizin için 5 basit adımda çevrimiçi mağazanızı nasıl geliştireceğinizi açıkladık.

1) Daha Büyük Resimler Kullanın ve Yüksek Kalitede Ürün Görselleri Ekleyin

İnternette satın almak için bir ürün aradığında yüksek çözünürlüklü büyük resimlerden daha fazla sevilen bir şey yoktur. Ne kadar fazla fotoğraf ve ne kadar fazla farklı açı o kadar iyi. Aynı zamanda sosyal medya paylaşımlarınızda sadece stock fotoğraflar kullanmayın, müşterilerinizden ürünlerinizi kullanırken fotoğraflar göndermelerini isteyin ve bu fotoğrafları da ekleyin. Bu fotoğraflar potansiyel ve yeni müşterilerinizin ürüne olan ilgilerini arttırmaya yardımcı olacaktır.

2) Uzun Sayfalar Kullanmayın

En sevilmeyen şeylerden biriyse, çevrimiçi mağazada aranılan bilgiyi bulmak için sayfayı uzun süre aşağı doğru kaydırmaktır. Eğer uzun bir süre scroll yapılması gerekiyorsa kullanıcılar genellikle geri tuşuna basıp Google’da yeniden arama yapıyor. Gerekenden fazla bilgiyi sayfanıza koymayın, bırakın sade kalsın.

bedava-kargo

3) Postalama & Paketleme Bilgilerini Gösterin

İlk başta kargo ücretini müşterileriniz ile paylaşmanız onlara alışveriş sonunda ekstra bir ücret ile karşılaşmayacakları düşüncesi ile rahatlık sağlar. Eğer bu bilgiyi başta paylaşmazsanız ekstra ücret düşüncesi kafalarını meşgul edebilir ve bazıları alışverişi tamamlamadan çıkabilir. Bu nedenle kargolama ücretlerinizi kolay erişebilir olarak yerleştirin ya da “tüm ürünler 10 TL kargo ücreti” gibi bir banner (afiş) kullanın.

4) Müşterilerinize Size Güvenebileceklerini Gösterin

Müşterilerinize kayıtlı ofis adresinizi ve telefonunuzu göstermek daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır. Merak etmeyin, sizi aramayacaklar ya da yazmayacaklar ancak sadece bu bilgiyi görmek bile onlara gerekirse size ulaşabilecekleri güvenini verecektir.

5) Basit Tema Düzenleri Kullanın

İnternetten alışveriş yapmaya geldiğinde sadelik başarı için anahtardır. Çevrimiçi alışveriş arabaya atlayıp alışverişe gitmekten ya da telefonda kötü bir müzik dinleyerek gerçek bir insana ulaşmaya çalışmaktan (hepimiz bundan nefret ederiz) daha kolay olmalıdır. Çevrimiçi mağazanızın karmaşık olmadığıdan ve insanların aradıkları şeyleri kolayca bulabildiklerinden emin olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X