E-ticaret İpuçları İçerik Pazarlaması

E-Ticaret Firmalarının Kullanabileceği Blog Konuları

Pazarlama çalışmalarını daha etkin hale getirmek isteyen e-ticaret firmaları kullanıcıların ilgisini çekecek blog konuları ve içeriklerine yönelebilir. Marka ve ürünlerinin daha bilinir hale gelmesini sağlayan bu konular, günlük ziyaretçi trafiğini de artıracaktır. 

Seçilecek olan başlıklar her sektöre göre farklılık gösterecektir. Amaç ve konsept olarak incelendiğinde ise bu tür çalışmalarda benzer noktalar vardır. Bunlar dikkate alınarak seçilebilecek ideal blog konuları şunlardır:

1. Ürünlerin Kullanım Alanlarını Anlatan Yazılar

Bir ürünün nasıl, ne şekilde ve nerede kullanılacağını gösteren yazılar her zaman kullanıcıların ilgisi çeker. Ürün ile ilgili talep yaratmayı da sağlayan bu içerikler satılması istenen ya da popüler ürünler hakkında hazırlanabilir. Bu sayede ürün ile detaylı bilgiye ulaşan kullanıcıların memnuniyeti artacaktır.

sık sorulan sorular SSS

2. Sık Sorulan Sorular (SSS) Kısmı

Neredeyse her alanda kullanılan sık sorulan sorular kısmı kullanıcıların bilgilenmesini sağlar. Tüketicilerin aklını karıştıran konularda bilgi edinmesine yardımcı olan bu bölüm açıklayıcı ve anlaşılır şekilde hazırlanmalıdır. Özellikle yazılı iletişim kanalları üzerinden bilgi ve destek isteyen tüketiciler için son derece kullanışlı olan sık sorulan sorular kısmı yönlendirici etkiye sahiptir. Böylece kullanıcıların sorunları daha pratik şekilde çözüme kavuşturulur.

SSS kısmının devamına adım adım yönlendirme içerikleri de ilave edilebilir. Kullanıcıların bilgilenmesi istenen konularda ilgili işlemi nasıl yapacakları ile ilgili yol gösterici ve adım adım ilerleyen blog yazıları oluşturulabilir. Bu yazıların kolay anlaşılabilir olmasına özen gösterilmelidir.

3. Güncel Trendleri Tercih Edin

En çok kullanılan blog konuları arasında güncel trendler ilk sıralarda yer alır. Tüketici alışkanlıkları, sektörler, ilgi alanlar ile alakalı içerikler doğru seçim olacaktır. Güncel haber ve bilgilere kullanıcıların her zaman ilgisi vardır.

4. Eğlenceli Liste İçerikler

Liste içerikler genellikle kullanıcılara okuması daha zevkli metinler olarak gelir. Popüler blog konuları ile ilgili hazırlayacağınız bu içerikler tüketicilerin daha fazla ilgisini çekecektir. Sitenizde ara ara bu yazıları paylaşarak daha fazla etkileşim alabilirsiniz. Dilerseniz yapılması ve yapılmaması gerekenler sıralaması hazırlayarak yönlendirici olabilirsiniz. Böylece hem kullanıcı deneyimi artacak hem de müşteriler daha fazla memnun olacaktır. 

5. Konuk Yazar Alın

Blog içeriklerinizi ve etki alanını büyütmek adına fikir lideri olan uzman kişilerden konuk yazar içerikleri isteyebilirsiniz. Öncelikle bu kişilerin sitenize içerik verip vermeyeceğini öğrenmelisiniz. Anlaştığınız konuk yazar bu durumu sosyal medya hesabından duyuracak ve bu da sizin daha fazla kişiye ulaşmanıza destek olacaktır.

kullanıcı deneyimi

6. Kullanıcı Deneyimlerini Paylaşın

Bir nevi sosyal kanıt niteliği taşıyan kullanıcı deneyimlerini paylaşarak insanlarda güven oluşturabilirsiniz. Bu sayede diğer tüketiciler size daha olumlu şekilde yaklaşacaklardır. Gerçek müşteriler tarafından aktarılan yorumlar daha fazla insanın ilgisini çekecek, satın alma kararlarını teşvik edecektir. Bu sayede gün geçtikçe müşteri portföyünüz genişleyebilir ve daha fazla satış yapabilirsiniz.

7. Ekibinizi Tanıtın

Farklı bir konsept olan ekip tanıtımı markanın çalışanlara verdiği değeri gösterecek ve çalışanların mutlu olmasını sağlayacaktır. Bu içeriklerde çalışanların iş ile ilgili rutinleri ve şirkete kattığı değerler anlatılabilir. Böylece müşteriler marka ile daha kişisel bir etkileşim kurabilir, iş modeli daha şeffaf hale gelebilir.

e-ticaret blog

8. Rehber İçerikler Hazırlayın

E-ticaret firmaları için blog konuları arasında rehber içerikler de yer alır. Yol gösterici olan bu içerikler hedef kitlenin bilgilenmesini sağlayacaktır. Bir işin nasıl yapıldığı ya da ürünün kullanım şekli ile ilgili içerikler hazırlayarak dikkat çekebilirsiniz. Bu tür içerikler yaratıcı blog fikirleri ile birleştirildiğinde marka imajının geliştirilmesinde de rol alacaktır.

9. Ürünün Yeni Bir Özelliğini Anlatın

Ürünler ile ilgili içerikler genellikle en çok ilgi gören başlıklardır. Yeni satışa sunulan, talebi az olan, popülerliği yüksek farklı ürünler hakkında içerikler hazırlamak avantajlıdır. Bu sayede hem ürünün satışı artacak hem de ürün trafik çekecektir. Bu tür anlatımlar tek tek ya da ayrı ayrı yapılabilir.

kullanıcı kitlesi

10. Uzman Röportajları

Sektör içerisinde ‘daha değerli olmak’ ya da ‘bilgi kaynağı bir yayın haline gelmek’ için uzman olan kişilerle röportajlar yapabilirsiniz. Bu tür kişilerle birlikte onların takip kitlesini de alanınıza dahil etme fırsatı yakalayabilirsiniz. Buna ek olarak yapacağınız durum senaryosu analizleri insanların ilgisini çekecektir. Belli bir iş modeli, strateji ve/veya kampanya tarzı içeriklerde analizler yapabilir; buna yönelik durum senaryosu oluşturabilirsiniz.

11. Sektör ve Endüstri ile İlgili Haberler

Blog içeriği denildiğinde genellikle akla ilk gelen sektör haberleri olacaktır. Sektör ya da endüstri kolu ile ilgili yaşanan olayları veya gelişmeleri konu edinen içerikleri belli bir kesim olarak düzenli takip edilir. Güncel haberlerin haricinde pazar ile ilgili istatistikler ve teknolojik gelişmeler kullanıcıların ilgisini çekecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X