İçerik Pazarlaması

Blog Yazıları ve Stratejilerinde Sık Yapılan 5 Hata

Blog yazıları ve stratejilerini hazırlamak istediğinizde dikkat etmeniz gereken başlıca noktalar vardır. Bunları göz ardı etmeniz, yazılarınızdan beklediğiniz sonuçları alamamanıza ve içerik stratejinizin başarısız olmasına neden olabilir. Bu nedenle içeriklerinize özenmeli ve yapmamanız gereken hatalarla ilgili önceden bilgi sahibi olmalısınız. En sık karşılaşılan hatalar ise şu şekildedir:

  1. Gerekli Araştırmaları Yapmamak
  2. Kaliteli Olmayan ve Jenerik İçerik Üretmek
  3. Farklı Hedef Kitleler için İçerik Üretmemek
  4. SEO Kurallarını İhmal Etmek
  5. Blog Yazıları için Hazırlama ve Paylaşım Sıklığı Belirlememek

Bkz. **Yaratıcı Blog Fikirleri Bulmak için 9 Yöntem

1. Gerekli Araştırmaları Yapmamak

Olumlu kullanıcı deneyimi adına blog yazıları ve stratejileri öncesinde hedef kitle, sektör, tüketici ihtiyaçları, anahtar kelimeler, tüketici beklentileri gibi konularla ilgili araştırma yapmanız gerekir. Böylece elde edeceğiniz veriler sizin için yol gösterici olacaktır. İlk olarak sektörünüzü araştırabilir ve bu sektörle ilgili üretilen içeriklere göz atabilirsiniz. Ardından hedef kitle araştırmasına geçebilirsiniz. Burada ilgi alanları, cinsiyet ve yaş gibi hedef kitlenizi ifade edecek bilgilere öncelik verebilirsiniz.

Araştırma yaparken rakiplerinizin blog yazılarına ve stratejilerine göz atabilirsiniz. Ayrıca müşterilerinizin ilgi alanlarını ve markadan beklentilerini de öğrenebilir, buna yönelik bir planlama yapabilirsiniz. Böylece elde edeceğiniz verim daima daha fazla olacaktır.

Bkz. **Blog Yazma | Bilmeniz Gereken 20 Blog Yazma İpucu

2. Kaliteli Olmayan ve Jenerik İçerik Üretmek

Kalitesiz ve jenerik içerikler üretmek blog yazıları ve stratejilerinde sık yapılan hatalar arasında yer alır. Google ölçütlerine baktığınızda orijinal şekilde detaylı ve uzun olarak hazırlanmış, kullanıcıların sayfada kalmasını sağlayan ve okuyuculara mümkün olduğunca fazla bilgi veren yazıların daha değerli olduğunu göreceksiniz. Bunun tam tersine orijinal olmayan ve kısa içerikler hem sayfanın değerini düşürecek hem de kullanıcıların daha hızlı şekilde sayfayı terk etmesini sağlayacaktır. Bu durum sitenizin arama motorunda istediğiniz gibi indekslenmemesine de sebep olur. Bunun sonucunda ise organik trafik çekmeniz daha zor hale gelir. Bu nedenle içeriğin sayısından ziyade kalitesine ve özgünlüğüne dikkat etmelisiniz. Bunu başarmak için ekstra çalışmalar yapabilirsiniz.

Bkz. **İçerik Pazarlaması ve İçerik Üretiminde Çok Bilinmeyen Yönler

3. Farklı Hedef Kitleler için İçerik Üretmemek

Blog yazısı hazırlarken hedef kitlenizin beklentilerini göz önünde bulundurmalısınız. Onların ilgi alanlarına göre seçim yapmanız içerik stratejinizi daha etkili hale getirecektir. Sattığınız ürünler birbirine benzeyen parçalardan meydana gelse de bunlarla farklı kitlelerin ilgisini çekmeniz de mümkündür.

Farklı kullanıcılara hitap etmeniz her zaman işe yarar sonuçlar verir. Bu nedenle içeriklerinizi oluştururken ihtiyaçları ve beklentileri karşılamaya dikkat etmelisiniz. Bunu başarmak adına tek tip içerikler yerine kapsamlı bir içerik stratejisi belirlemeli ve insanların ilgisini çekecek blog yazılarına odaklanmalısınız.

Bkz. **Blog Resmi Seçerken Kullanabileceğiniz İpuçları

4. SEO Kurallarını İhmal Etmek

E-ticaret siteniz varsa SEO çalışmaları olmazsa olmazlarınız arasında yer almalıdır. Bu çalışmalar için geçerli olan kuralları dikkate almanız sitenizin arama sonuçlarında her daim ön planda olmasını sağlayacaktır. Eğer bu çalışmaları ve kuralları ihmal ederseniz organik trafik alma olasılığınız giderek azalacaktır. Bu nedenle siteniz arama motorlarında indekslenmeli ve kullanıcılar tarafından yapılan arama sorgularına yanıt vermelidir. Bunu sağlamak adına blog yazılarınızda teknik SEO çalışmaları yapmalısınız.

SEO odaklı içerikler hazırlamak istediğinizde ilk olarak odak konularınızı belirlemelisiniz. Ardından hedef kitlenizi seçmeli ve bunlara hitap edecek konu başlıkları ile anahtar kelimeleri seçmelisiniz. Seçtiğiniz anahtar kelimeleri optimize etmeyi ihmal etmemelisiniz. Bu gibi detaylara dikkat ederek hazırladığınız içeriklerden olumlu sonuçlar alabilirsiniz.

Bkz. **Her Marka Neden Blog Kurmalı? | Blog Kullanımının Önemi

5. Blog Yazıları için Hazırlama ve Paylaşım Sıklığı Belirlememek

Blog stratejilerindeki hatalar arasında paylaşımların ne zaman olacağını bilmemek yer alır. Bunu yaşamamak adına üretim yoğunluğunu ve paylaşım sıklığını belirlemelisiniz. İlk dönemlerde fikir zenginliği yaşasanız da bu durum ilerleyen süreçte sıkıntılı bir hale dönüşebilir. Bu nedenle başlangıçtan itibaren planlı olmalısınız. Verimliliği sürekli kılmak adına bir hafta bir ya da iki kere paylaşım yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X