SEO

Stratejik SEO Çalışmaları Ne İşe Yarar?

E-ticaret siteniz için birbirinden faydalı özellikler sunan stratejik SEO çalışmaları bu yönüyle en çok tercih edilen dijital pazarlama stratejileri arasında yer alır. Belli bir strateji oluşturarak yapacağınız çalışmalar markanızın ihtiyaç duyduğu konularla ilgili doğru adımlar atmanızı sağlayacaktır. Bu sayede en uygun yol haritasını belirleyebilir ve geri dönüşlerinizin artmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda arama motoru üzerinden organik kullanıcılara da ulaşabilirsiniz.

Uygulayacağınız stratejik SEO nedir diye incelediğinizde bunun SEO çalışmalarını içeren bir yol haritası olduğunu görebilirsiniz. Böylece siteniz için yeni kitlelere ulaşabilir ve markanızı daha bilinir hale getirebilirsiniz. Bu stratejinin temel amacı markanızın ihtiyaçlarını belirlemek ve ona göre hareket etmektir. Bu yönüyle taktiklerden ayrılır. SEO taktikleri bulunan stratejilerin uygulanma aşamasını ifade eder.

Bkz. **SEO Ajansı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Stratejik SEO Çalışmaları için Danışmanlık Hizmeti Almak

Stratejik çalışmalar yaparken alacağınız SEO hizmeti için en uygun ajansı seçmelisiniz. Bu sırada müşterilerinizi ve yapılan işleri incelemeli, buna dair raporlama hizmetlerine göz atmalısınız. Seçeceğiniz firmanın size özel çözümler üretip üretmediğine dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda strateji belirlerken ne tür çalışmalar yaptığına bakmalı ve size yarar sağlayacak en uygun ajansı tercih etmelisiniz. Bu gibi özelliklere öncelik vermeniz hem markanız hem de web siteniz açısından faydalı olacaktır.

Strateji belirlemek amacıyla alacağınız SEO hizmeti için firma tarafından yapılacak olan çalışmaları önceden öğrenin. Sitenizle ilgili neler yapmayı planladıklarına göz atın ve analizlerle ölçümlemeleri nasıl yaptıklarını öğrenin. Bu gibi detaylarla ilgilenmeniz ilerleyen süreçte işinize yarayacaktır.

Bkz. **Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

Stratejik SEO Çalışmalarının Faydaları Nelerdir?

Firmanız için yapacağınız stratejik SEO çalışmaları size çok sayıda avantaj sağlar. Bunlar sayesinde kısa ve uzun vadeli hedeflerinize ulaşmanız daha kolay olacaktır. Şimdi bu çalışmalar neticesinde elde edeceğiniz avantajlara göz atalım.

Marka Bilinirliğiniz Artar: 

Neredeyse her firmanın ve web sitesinin asıl amaçlarından biri markasının daha fazla kullanıcı tarafından bilinmesini sağlamaktır. Arama motoru sonuçlarında markanızla alakalı geniş bilgilerin bulunması kullanıcıların ilgisini çekmenize katkıda bulunur. Bu amaçla web sitesi ya da blog içeriklerinizi düzenleyerek birbirinden faydalı içerikler üretmelisiniz. Böylece yapılan arama sorgularına daha fazla yanıt verir hale geleceksiniz.

Adwords Bütçeniz Azalır: 

Doğru şekilde yapılan SEO çalışmaları web sitelerine organik trafik sağlar. Bu sayede yapmayı planladığınız adwords kampanyaları için ekstra bütçe ayırmanıza gerek kalmayacaktır. Bu çalışmalarla gelen organik trafikler sayesinde daha fazla bütçe elde edebilirsiniz.

Bkz. **SEO, Reklam ve Dijital Pazarlama

SEO Çalışmalarından Daha Kaliteli Trafik Gelir: 

Kaliteli bir trafik elde etmek istiyorsanız SEO çalışmaları Adwords kampanyalarına göre daha etkili olacaktır. Özellikle çalışmalarınızda uzun anahtar kelimeler kullanarak yaptığınız SEO düzenlemeleri satın alma sürecinde olan ya da eyleme geçme niyetindeki tüketicilere ulaşma olasılığınızı artırır. Bu çalışmalarla satın alma eğiliminde olan tüketicilere daha kolay ulaşabilir ve geri dönüşümleri yükseltebilirsiniz.

Üst Sıralara Çıkabilirsiniz: 

Arama sorgularında üst sıralara çıkmanız için etkili yöntemler arasında SEO stratejileri yer alır. Bu amaçla kullanacağınız içerikler sayesinde 7 gün 24 saat boyunca tanıtım yapma fırsatı elde edersiniz. Bunun için ekstra bir ücret ödemezsiniz ve sitenize düzenli şekilde trafik çekebilirsiniz.

Rakiplerinizin Önüne Geçebilirsiniz: 

Uygulayacağınız SEO stratejileri ile rakiplerinizin gözden kaçırdığı ya da henüz çalışma yapmadığı alanlara değinerek fark yaratabilirsiniz. Özellikle anahtar kelime seçimlerine odaklanmanız bu konuda size yardımcı olacaktır.

Bkz. **SEO Raporu Nasıl Hazırlanır, Ne İşe Yarar?

Yeni Hedef Kitleye Ulaşabilirsiniz: 

Kullanıcıların yapacağı arama sorgularına hitap edecek içerikler oluşturmanız yeni hedef kitlelere ulaşma olasılığını artıracaktır. Bu durum pazar payınızın ve geri dönüşlerin artması açısından öneme sahiptir. Yapacağınız stratejik SEO çalışmalarında buna ekstra özen göstermelisiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X