SEO

Site İçi SEO Nasıl Yapılır?

SEO çalışmaları kendi içerisinde site içi SEO ve site dışı SEO olmak üzere ikiye ayrılır. Bunlardan biri olan site içi SEO sadece web sitenizi arama motoruna uygun hale getirmek için yaptığınız çalışmaları içerir. Bunun yanı sıra sitenizin dışında da SEO çalışmaları yapabilirsiniz.

Site içi SEO ya da diğer adıyla on page SEO arama motorlarından trafik alabilmeniz açısından önemlidir. Bu nedenle çalışmalara ekstra önem vermeniz sadık ziyaretçilere sahip olmanızı sağlar. Yalnızca sosyal ağlar ve reklamlar ile trafik almayı beklerken geri dönüşümleriniz düşeceğinden buna alternatif olarak da çalışmalar yapmalısınız. Bu nedenle site içi SEO web sitelerinin en önemli ihtiyaçları arasında yer alır.

Bkz. **Siteler için SEO ve Yerel Dizin Neden Önemlidir?

Site İçi SEO ve Önemi

Organik şekilde trafik çekmek isteyen ve internet üzerinde yayın yapan bütün web siteleri için site içi SEO son derece önemlidir. Bu sayede web siteniz arama motoruna uygun olacak ve kullanıcıların arama motorunda yaptıkları her aramada siteniz üst sıralarda listelenecektir. Böylece kullanıcıların ilgisini çekme olasılığınız artacaktır. Trafik yönlendirmesinin başarılı şekilde olabilmesi için e-ticaret firmaları site içi SEO yapmaya ekstra önem verirler. Geri dönüşlerinizi artırmaya da katkıda bulunan bu durum siteniz açısından cazip bir fırsattır.

On page SEO yaparken bu çalışmalar için ücret ödemezsiniz. Bunun için konu ile ilgili temel bilgiye sahip olmanız ve kendinizi bu alanda geliştirmeniz yararlı olacaktır. Ancak daha profesyonel sonuçlar ve çözümler arıyorsanız bu alanda uzman bir firmayla çalışmanız fayda sağlayacaktır.

Bkz. **E-Ticarette Site Trafiği Artırmak Kolay mı?

On Page SEO Nasıl Olur?

Site içi SEO yapmak için şunlara dikkat etmelisiniz:

Site Hızınızı Yükseltin

Web sitenizin yüklenme hızı ziyaretçilerin sitenizde daha fazla vakit geçirmesini sağlayacaktır. Bu nedenle gerekli kontrolleri yaparak site hızınızı düşüren öğeler varsa bunları siteden kaldırın. Bu çalışmayı mutlaka öncelikleriniz arasına koymalı ve kullanıcıların sitenizi terk etmesini önlemelisiniz. Genellikle SEO çalışmalarının anahtar kelimeler ile ilgili olduğu düşünülse de buna ilaveten kullanıcı deneyimi de öne çıkmaktadır.

Sitenizin yavaş olması arama sonuçlarında alt sıralarda olmanıza sebep olur. Bu durum arama motorunun web sitenizi sorunlu olarak algılamasına yol açar. Bunu önlemek adına site içi SEO çalışmaları yapmalısınız. Site açılma hızınızı da yapacağınız hız testi ile ölçebilirsiniz.

Bkz. **E-ticaret Sitelerinde Ürün Sayfalama Sistemi

Sayfa Başlıklarını Düzenleyin

Web sayfanızdaki ana ve alt başlıkların düzenli olması kullanıcılarda olumlu bir ilk izlenim bırakır. Bunun için sayfanızda H1, H2, H3 gibi başlık kurallarına dikkat etmelisiniz. Ana başlığınız H1 etiketli olmalı ve bundan bir tane bulunmalıdır. Eğer birden fazla sayıda olursa sayfa indekslenmesinde sıkıntı yaşanır. Ara başlık kullanımlarında ise H2, H3, H4, H5 gibi etiketler kullanmalısınız. Bu sayede sayfanız bir hiyerarşik düzen içinde görünecektir. Alt başlık kullanımı ile ilgili herhangi bir sayı sınırı yoktur. Bununla birlikte anahtar kelime kullanımını da ihmal etmemelisiniz. Bu kelimeleri anlamlı cümlelerde kullanmalısınız. Böylece içerikleriniz okuyuculara daha fazla hitap edecektir.

Bkz. **Video Konuları | E-Ticaret Siteniz için Video İçerik Önerileri

Görsel Optimizasyonu Yapın

Web sitenizde yer vereceğiniz görsellerin daha etkili olması için arama motorları ile uyumlu olup olmadığını kontrol edin. Bu sayede sitenize daha fazla trafik çekebilirsiniz. Görsele ait URL’de içerikle ilgili anahtar kelime kullanımına dikkat etmelisiniz. Aynı zamanda dosya boyutunu küçük tutmalı, sayfanın yüklenme hızını maksimum seviyede tutmalısınız. Görsellerin altında etiketleme yapmalı, indekslenebilir metinler kullanmalısınız. Bunların yanı sıra site içi yönlendirme linklemelerine yer vermeli, anahtar kelimeleri gerekli yerlerde kullanmalı, sitenizi düzenli aralıklarla güncellemeli ve anahtar kelime yoğunluğunu doğru ayarlamalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X