E-Ticaret

E-Ticarette Site Trafiği Artırmak Kolay mı?

E-ticarette site trafiği belirli bir süre içerisinde sitenizi ziyaret eden kişi sayısını ifade eder. Ziyaretçi sayısının artması ve satış oranının yüksekliği de doğru orantılıdır. Buna bağlı olarak trafiğin artması site sahiplerinin öncelikli hedefleri arasında yer alır. Eğer siz de sitenizi daha fazla kişinin ziyaret etmesini ve sayfanızdaki satış oranlarının artmasını istiyorsanız bazı noktalara dikkat etmelisiniz. Çünkü sitenize daha fazla tüketici çekmeniz kârlılık oranlarınızda da artış sağlayacaktır.

Bkz **Web Site Trafiği Nedir?

E-Ticarette Site Trafiği Nasıl Arttırılır?

E-ticaret sitesinin kısa süre içerisinde maksimum ziyaretçi sayısına ulaşması büyük bir avantajdır. Bu avantaja ulaşmak için sitenizi temsil eden mecralar (sosyal medya, SEO, teknik kısım vb.) için yapmanız gereken çalışmalar vardır. Tüm bu çalışmaların asıl amacı kullanıcılar üzerinde pozitif etki bırakmaktır. Çünkü sitenize gelen her bir kullanıcı, potansiyel müşterilerin size yönelmesini sağlayabilir. Böylece ziyaretçilerde bıraktığınız pozitif izlenim hızla büyür ve gün geçtikçe daha fazla kişiye ulaşabilirsiniz. Bunu başarmak için de yazımızdaki önerilere kulak vermelisiniz:

Bkz **Kârlılık Oranı Az ama Web Site Trafiğiniz Yüksek mi?

1. Reklamın Gücünü İhmal Etmeyin

Marka ve ürün tanıtımı yapmak istediğinizde sosyal medya reklamları ve Google Adwords sizin için en uygun seçenekler olacaktır. Kullanıcıları sitenize yönlendirmek ve satın almalarını teşvik etmek adına farklı konseptlerde reklam hazırlığı yapabilirsiniz. Tabii bu reklamların firmanızı ve ürünlerinizi en iyi şekilde yansıttığından emin olmalısınız.

2. Sitenizin Mobil Uyumlu Olmasını Sağlayın

Günümüzde çok sayıda kişi mobil uygulamalar aracılığıyla alışveriş yapmaktadır. Bu nedenle trafiğinizi arttırmak ve daha fazla satış yapabilmek adına sitenizde yer alan görsel, içerik ve ürün sayfalarının mobil destekli olmasını sağlamalısınız. Özellikle görselleri detaylandırmanız ve ürün fotoğraflarına geniş şekilde yer vermeniz müşterilerin satın alma düşüncesini daha da pekiştirecektir.

Bkz **Site Trafiğini Artıracak Mükemmel Başlıklar Nasıl Yazılır?

3. Blog İçerikleri Oluşturun

Organik site trafiği artışı ile ilgili araştırma yaptığınızda pek çok kişinin blog önerisinde bulunduğunu görebilirsiniz. Arama sonuçlarında görünen bu içerikler insanları sitenize yönlendirecektir. İçerik hazırlarken öğretici, eğitici, ayrıca ürün ve hizmetinizle ilgili bilgi verici olmasına özen göstermelisiniz. Bununla birlikte SEO’ya uygun içerikler hazırlamanız da son derece etkilidir.

4. Site İçi SEO Çalışmasına Önem Verin

Bildiğiniz üzere SEO çalışmaları arama sonuçlarının iyileştirilmesi açısından olmazsa olmazlar arasında yer almaktadır. Bu amaçla mobil ve masaüstü cihazlarda sitenizin yüklenme hızını artırabilirsiniz. Bununla birlikte anahtar kelime analizi, görsel optimizasyonu, URL yapısı, meta açıklamaları gibi konulara da odaklanarak organik trafiğinizi yükseltebilirsiniz.

Bkz **E-Ticaret Sitenizin Organik Trafiğini Nasıl Arttırabilirsiniz?

5. Sosyal Medyadan Destek Alın

E-ticaret siteleri için sosyal medya en etkili iletişim ve reklam kanalları olarak görülmektedir. Bunu siteniz açısından avantaja dönüştürmek adına takipçilerinizle etkileşime geçebilir ve düzenli olarak alakalı paylaşımlar yapabilirsiniz. Sosyal medyada reklam kampanyaları düzenlemek ve hizmet tanımı yapmak da faydalı olacaktır. Böylece tüketicilerden olumlu ve etkili geri dönüşler alabilirsiniz. Bu amaçla hemen kendinize uygun bir sosyal medya stratejisi belirleyebilirsiniz.

Bkz **Web Site Tasarımı 2021

6. Anahtar Kelime Seçimlerinize Dikkat Edin

Site trafiğini artırmak için anahtar kelime seçimi ve kullanım şekliniz önemlidir. Özellikle ürün açıklaması kısmında ürünle ilgili kelimeler kullanarak özgün cümleler kurmalısınız. Bu kelimeleri doğru belirlemeli ve içerikte geçme oranına dikkat etmelisiniz. Seçtiğiniz kelimeler içerik yapısına uygun olmalıdır. Ayrıca kelimeleri arama motorunda hemen bulunacak şekilde konumlandırmalısınız.

Bkz **E-ticaret Sitelerinde Ürün Sayfalama Sistemi

7. Videolar Kullanın

Ürün videoları ve site ziyaretçi sayısı arasında ilişki vardır. Yapacağınız videolu tanıtımlar ve anlatımlar ziyaretçiler üzerinde pozitif etki bırakır. Özellikle ürün özellikleri ve nasıl kullanıldığıyla ilgili bilgi vermeniz talebi daha da artıracaktır. Bilgilendirici ve eğlenceli içerikler sunmanız, hazırladığınız videoların tamamen izlemesini sağlayacaktır. Böylece ziyaretçilerin web sitenizde kalma süresi, ürünlerinize gösterdikleri ilgi ve hatta satın alma oranları giderek artacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X