E-Ticaret

E-ticaret Sitelerinde Ürün Sayfalama Sistemi

E-ticaret sitelerinde ürün sayfalama sistemi dikkat etmeniz gereken başlıca konular arasında yer alır. Bu sırada yapacağınız hatalar sitenizin verimliliğini düşürebilir ve bundan dolayı satış gelirleriniz azalabilir. Genellikle site kurulumlarında hazır e-ticaret paketleri yaygın şekilde kullanılır. Fakat alınan özel altyapılar sitelerde çeşitli sorunlara yol açabilmektedir. Bunları önlemek için bazı konulara dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. 

E-ticaret sitelerinde sayfalama yapısı özelliklerine dikkat ettiğinizde siteniz daha kullanışlı hale gelecektir. Kullanıcı deneyimi açısından avantajlı olan bu uygulama için site yapınıza göre seçim yapabilirsiniz. Yorum alanları, içerik listeleme sayfaları, etiketler, kategori sayfaları ve makale içerikleri sayfalama için kullanacağınız alanlar arasında yer alır. 

** Google Arama Motorunda Üst Sıralarda Çıkmanızı Sağlayacak İpuçları

Canonical Etiket Kullanımı 

E-ticaret sitelerinde sıklıkla yapılan hataların başında etiket kullanımı gelmektedir. Tanım olarak baktığınızda canonical etiket iki farklı link ile ulaşılabilen iki farklı içerik için arama motorunda hangi linkin kullanılacağını belirler. Bu sayede kopya içeriklerin hepsi orijinal olan içeriğe yönlendirilir. Pek çok internet sitesinde canonical etikete yer verilmemektedir. Fakat buna dikkat etmemeniz SEO için engel teşkil edecektir. E-ticaret, blog ya da diğer web siteleri kategorisinde belli bir boyuta ulaştığında bunu birkaç sayfaya ayırmanız gerekir. Yapacağınız sayfalandırma ile ziyaretçilerin içeriklerinize daha çabuk ve daha kolay ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bölümleme ile sayfanızın boyutu da azalacak ve böylece daha hızlı açılacaktır. Ayırdığınız bu sayfalarda canonical etiketlerine yer vererek sitenizi çok daha kullanışlı hale getirebilirsiniz. 

** Canonical Etiket Nedir? | E-Ticaret Sitelerinde Canonical Kullanımı

Title Yapısı 

E-ticaret sitenizi kurarken ve yönetirken dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de title kullanımı olarak ifade edilir. Genellikle site yönetiminde yapılan en büyük hatalar arasında title çeşitlerinin yanlış ifadesi yer almaktadır. Sitenizde ilk sayfadan ikinci sayfaya geçtiğinizde title yapısı aynı şekilde kalmamalıdır. Eğer sabit kalırsa bu durumda başlık kopya olarak görünecek ve sitenizin etkinliği azalacaktır. Bunu önlemek için sitenize sayfa geçişleri için ek yapabilirsiniz. Bu düzenleme özellikle çok ürünlü e-ticaret siteleri için kolaylık sağlayacaktır. Yapacağınız küçük müdahale ile eşi olmayan bir title oluşturabilirsiniz. 

** E-Ticaret Sitelerinde Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalı?

E-ticarette Meta Description Yapısı 

E-ticarette meta description yapısı title kullanımı ile benzerlik gösterir. Aynı çözüm mantığını meta description için de uygularsanız ortaya çıkan kopya hatasını çözmüş olursunuz. Sitenizde kullanacağınız bu etiketlerin en fazla 155 karakter olmasına dikkat etmelisiniz. Eğer bu sınırı aşarsanız arama motorunda yapılan aramalarda meta açıklamalarınız bir bütün halinde görünmeyecektir. 155 karakter sınırını aşan kısım açıklamada üç nokta şeklinde yer alacaktır. Bunlara özen göstermenizin SEO çalışmalarınızı da başarılı hale getireceğini unutmamalısınız. Dolayısıyla meta açıklaması girmeden önce kaç karakter olduğunu iyi kontrol etmeli, sınırı aşan kısım varsa bunu düzeltmelisiniz.

** Bilmeniz Gereken SEO Terimleri

E-ticaret Sitesinde Kategori Açıklamaları 

E-ticaret siteniz için kategori açıklaması yapacağınızda dikkat etmeniz gereken bazı noktalar vardır. Buna göre kategorileriniz için hazırladığınız özgün makaleleri mutlaka ilk sayfanın altında kullanmalısınız. Diğer sayfalarda da kullanmak isterseniz bu durumda ürün sayfalama sisteminde kopya içerik hatası ortaya çıkacaktır. Eğer bu hatayı görmezden gelirseniz siteniz için yaptığınız SEO çalışmaları olumsuz olarak etkilenecektir. Bununla birlikte arama motorlarındaki görünürlüğünüz azalacak ve sıralamanız da düşecektir. 

** Organik Trafik Takibine Yardımcı 3 SEO Taktiği |Bölüm 1

Yorum Alanları 

E-ticaret sitenizin trafiği yoğunsa ve fazla talep görüyorsa burada yorumların uzayıp gitmesini önlemek adına sayfalamadan yardım alabilirsiniz. Böylece yorumlar sayfalar şeklinde görünecek, sitenizin boyutu düşecek ve sayfalar daha hızlı şekilde yüklenecektir. Buna ek olarak tümünü göster kısmına da yer vererek kullanıcılarınıza tüm yorumlara tek seferde ulaşma fırsatı da sunabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X