Küçük Girişimler için Geri Dönüşüm Getiren Pazarlama Stratejileri
E-Ticaret Pazarlama

Küçük Girişimler için Geri Dönüşüm Getiren Pazarlama Stratejileri

Müşterilerin ilgili ürünleri tanımalarını ve daha fazla bilgi edinmelerini sağlamak amacıyla yapılan pazarlama çalışmaları satın alma kararını teşvik edici etkiye sahiptir. Sunulan hizmetlerin maddi kazanca dönüşmesini kolaylaştıracak çalışmalar için doğru pazarlama stratejileri oluşturmak gerekir. Pazarlamanın hangi kanaldan ne şekilde yapılacağını gösteren çalışmalar ürüne olan talebi artırır.

Strateji oluştururken hedef pazarı iyi bilmek önemlidir. Her ürünün hedef kitlesi farklı olduğundan önceden hedef kitle belirlemesi yapılmalıdır. İdeal hedef kitleyi bulmak için sosyal medya kullanıcıları analiz edilmeli, küçük çaplı tüketici anketleri yapılmalı, tahmini müşteri profili oluşturulmalı ve sektörel araştırmalara eğilim artırılmalıdır. Bu gibi çalışmalar sayesinde pazarlama daha verimli hale gelecektir.

Küçük Girişimler için İdeal Pazarlama Stratejileri

Markanın büyümesi ve geri dönüşlerin artması için ideal pazarlama stratejileri tercih edilmelidir. Doğru pazarlama çalışmasını doğru kanallar üzerinden yapmak her zaman verimi artıracaktır. Tüketicileri alışverişe yönlendirmek için uygun dijital pazarlama taktikleri kullanılmalıdır. Marka bilinirliğini artıracak çalışmalar yürütmek kısa ve uzun vadede en avantajlı sonuçların alınmasını sağlayacaktır. Hedeflenen noktaya ulaşabilmek için dikkate alınması gereken küçük girişimcilere özel pazarlama stratejileri şunlardır:

seo içerik pazarlama

İçerik Pazarlama Stratejileri Oluşturun

Geri dönüşlerin artmasını sağlayan başlıca faktörler arasında içerik pazarlama stratejileri yer alır. Bu stratejiler hem sosyal mecralardan yönlendirme trafiği almayı sağlar hem de web sitesine organik trafik çekebilir.

İçerikle ilgili strateji oluştururken hizmetler, ürünler ya da sektörle alakalı içerik fikirleri bulmak gerekir. Bu içerikler için aylık ya da haftalık içerik planları oluşturulmalı, plana sadık kalarak blog yazıları hazırlanmalıdır. Bu sayede hem web sitesi güncel kalacak hem de daha fazla kullanıcının web sitesine gelmesi sağlanacaktır. Doğru planı oluşturup uygulamak ziyaretçileri satışa yönlendirecektir.

Upsell ve Çapraz Satış Teknikleri Kullanın

Çapraz satış teknikleri (Cross Selling) kullanıcıların geri dönüşlerini artıracak ve e-ticaret sitesinde daha fazla satış yapmayı sağlayacaktır. Birbirine uyumlu olan ürünleri satmak istediğinizde reklam kampanyalarınızda bu ürünlere yer verebilirsiniz. Aynı zamanda e-ticaret sitenizdeki ürün sayfalarında upsell tekniğini kullanabilir, üst modelde olan ürünleri ilgili ürünler kısmında gösterebilirsiniz. Bu sayede sepet ortalamanız daha da artacaktır. 

Ürünleri hedef kitleniz ile buluşturmak için dijital platformlarda farklı reklam kampanyaları oluşturabilir ve daha fazla kişiye ulaşarak tanıtım yapabilirsiniz. Bu tür tanıtımları etkili hale getirmek için profesyonel kişilerden destek alabilirsiniz.

Detaylı Ürün Açıklaması Yapın

Ürün sayfalarını mümkün olduğunca detaylı hale getirmek kullanıcıların ürün ile ilgili daha fazla bilgi almasını sağlayacak ve sayfa arama motorlarında daha iyi indekslenecektir. Ürün açıklamaları kısmını detaylı, anlaşılır ve açık bir şekilde düzenlemelisiniz. Ürün açıklamaları ile uyumlu ürün fotoğrafları kullanmak beklentiyi daha iyi karşılayacaktır. Mümkünse ürünle ilgili video içerikler kullanmalı, kullanıcıların satın alma kararlarını etkilemelisiniz. Video ve görsel gibi detayların olması ürünün indekslenmesini olumlu yönde etkileyecektir.

instagram

İnstagram ile Entegre Pazarlama Çalışmaları Yapın

Günümüzde en çok kullanılan sosyal medya platformlarına bakıldığında İnstagram bunlar arasında ilk sırada gelir. Bu durumu fırsata dönüştürerek e-ticaret pazarlamasında sosyal medyadan yararlanabilirsiniz. İnstagramda bulunan hedef kitleye ulaşmak için pazarlama stratejilerinize sosyal medyayı da dahil etmelisiniz. Erişim ve organik büyüme haricinde belli bir reklam bütçesi oluşturmalı, bununla uygun bir reklam kampanyası hazırlamalısınız. Bu sayede hem mevcut müşteri portföyünüzü koruyabilir hem de hedef kitlenizi daha da genişletebilirsiniz.

Ücretsiz Kargo Fırsatı Sunan

Genellikle kullanıcılar online alışverişlerde ücretsiz kargo fırsatlarına daha fazla ilgi gösterirler. Pazarlama stratejileri oluştururken tüketicilere ücretsiz kargo seçenekleri sunarak kullanıcı deneyimini artırabilirsiniz. Ücretsiz kargoyu belli bir harcama limitinin üzerine koymak sepete birden fazla sayıda ürün eklemeyi teşvik edecektir. Sepet ortalamanızı yükseltmek için de etkili olan bu seçenek geri dönüşlerinizi artıracak ve kazancınızı yükseltecektir.

e-mail marketing

Sepeti Terk Etme Oranlarını Düşürecek Çalışmalara Odaklanın

Potansiyel müşterileri kaçırmamak için sepeti terk eden kullanıcılara yönelik çalışmalar yapılmalıdır. E-ticaret firmaları bu tür durumları dikkate almadığında her yıl milyonlarca lirayı bulacak maddi kayıplar yaşayabilirler. Bunu önlemek adına dijital pazarlama stratejileri arasında sepet terk etmeyi önleyecek önerilere yer verilmelidir. Hatırlatma e-postaları göndermek, ürün alternatifleri önermek, retargeting reklamlar ile siteyi terk eden kullanıcılara indirimler sunmak geri dönüşleri olumlu yönde etkileyecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X