Sosyal Medya

E-Ticarette Sosyal Medya Kullanımı |Sosyal Medya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

E-ticaret ve sosyal medya, son dönemlerde insanların en çok ilgi gösterdikleri alanlarda ilk sırada yer alır. Bu iki platformu bir araya getirerek, firmanız için avantajlı hale dönüştürebilirsiniz. Doğru ve etkin şekilde uygulayacağınız e-ticarette sosyal medya kullanımı sizi başarıya götürecektir.

Sosyal medyanın e-ticaret üzerinde direkt satış etkisi vardır. Potansiyel müşterilerinize ulaşmanızı sağlayacak bu platformlar, markanızın daha bilinir olmasına katkıda bulunacaktır. Bununla birlikte, günlük site trafiğiniz artacak ve satışa sunduğunuz ürünler gün geçtikçe daha çok kişiye ulaşacaktır. Özellikle sosyal medya sayfanızda takipçi ve beğeni sayısının fazla olması, insanların gözünde daha güvenilir bir imaja sahip olmanıza yardım edecektir. Peki, sosyal medya neden önemli ve nasıl kullanılmalı?

E-Ticarette Sosyal Medya Kullanımı Neden Önemlidir?

Dijital pazarlama ve satış birbiriyle ilişkili kavramlar olarak bilinir. Bu pazarlama türü için en etkin ortamların başında sosyal medya gelmekte olup, yapacağınız pazarlamayı satışa dönüştürmek sizin elinizdedir. Paylaşacağınız video, fotoğraf ve metinler insanlarla etkileşimlerinizi artıracak, ziyaretçi trafiğinizin zaman içerisinde alışverişe dönüşmesini sağlayacaktır. Paylaştığınız içerik ne kadar özenli ve doğru olursa, markanızın prestiji o kadar artacaktır. Yapılan araştırmalara göre; Türkiye’de aktif kullanıcı sayısı en fazla olan platform %92 ile Youtube, %84 ile Instagram ve %82 ile Facebook olarak ifade edilir. Bu platformlarda yapacağınız paylaşımlar, dünyanın dört bir yanındaki insanlara anında ulaşabilmenize ve bilinirliğinizi artırmanıza yardımcı olacaktır.

Ayrıntılı rehber: 

Etkili Sosyal Medya Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

E-ticaret sosyal medya ilişkisi doğru şekilde kurulduğunda, yüksek gelir hedeflerine kısa süre içerisinde ulaşılabilir. Bunun için ilk olarak sosyal medya profilinizi markanızı tanıtacak şekilde düzenlemelisiniz. Bu kısımda güvenilirliğinizi ortaya koyacak bilgilere yer verebilirsiniz. Sonraki aşamada ise görsel tasarımlarınıza özen göstermelisiniz. Font büyüklüğü, renk seçimi ve buna benzer detaylara öncelik verebilirsiniz. Sosyal medya paylaşımlarında;

  • Kullanacağınız görsel tasarımlar, video ve fotoğraflar kullanıcıların ilgisini çekmeli,
  • Paylaşımlarınız potansiyel müşterilerinizi satın almaya teşvik etmeli, 
  • Ziyaretçilerin markanıza olan ilgisini artırmak için çekiliş, hediye, kampanya, beğeni, reklam, promosyon gibi çalışmalar yapmalısınız.

Yukarıdaki adımlara dikkat ederseniz, takipçi sayınız da giderek artacaktır. Ayrıca, sosyal medya profilinizde sürekli ürün paylaşmak takipçileriniz için sıkıcı gelebilir. Bunu önlemek adına satışa sunduğunuz ürünler ile alakalı farklı görsel içerikler kullanabilirsiniz. Bu sayede var olan takipçilerinizi elinizde tutabilir, bunların sayısını arttırabilirsiniz.

Sosyal medya ile ilgili daha fazla bilgi için aşağıdaki yazılarımıza göz atabilirsiniz:

Sosyal Medya Yönetiminde Nelere Dikkat Etmelisiniz? 

E-ticaret sosyal medya yönetimi için dikkat edilmesi gerekenler geniş bir yelpazeye sahiptir. Bu amaçla sosyal medya platformu bir sanal vitrin olarak görülmemeli, sitede sosyal medya öğelerine doğru alanda yer verilmelidir. Yönetiminizin başarıya ulaştığını insanlara göstermelisiniz. Böylece, güven ve kalite ilkeleriniz ön plana çıkacaktır. Ancak ne olursa olsun paylaştığınız tüm içeriklerin tüm kitle tarafından beğenilmesini beklemeniz yanlış bir tutumdur. Olumlu ya da olumsuz tepki almanız, sizi takip eden kişi sayısının giderek arttığını göstermektedir. Uygun görseller, doğru kampanyalar ve uygun içerikler seçerek, başarılı sosyal medya çalışmalarına imza atabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: 

Online Mağazanız için Sosyal Medya Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Sosyal medya platformlarında fark yaratmak ve marka bilinirliğini artırmak için öncelikle kullanıcıların ilgisini çekmelisiniz. Çünkü; marka ve müşteri ilişkisi ne kadar gelişirse, sosyal medyada da bir o kadar tanınır olursunuz. Peki, sosyal medyayı kullanarak marka bilinirliği nasıl arttırılır? 

  • Sosyal medya hesabınızda yarışmalar düzenleyebilirsiniz. Böylece kullanıcıların ilgisini çekebilir, dönüşüm ve etkileşim sağlayabilir, satışlarınızı artırabilirsiniz.
  • Sayfanızda çekilişler yapabilirsiniz. Çekilişler ile marka bilinirliğinizi artırabilir, daha fazla kişiye ulaşabilir ve takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. 
  • Yarışma ve çekilişlerde istenilen geri dönüşümü alabilmek için; en çok yorum atan kişi, gönderiyi paylaşan ilk 20 kişi, soruya doğru cevap veren ilk 5 kişiye hediyeler gönderebilirsiniz.

Tüm bunlara ek olarak, reklamlarınızı da sosyal medya platformlarında yayınlamalısınız. Dijital pazarlama çalışmalarının yanı sıra, influencer çalışmalarına da ağırlık vererek, hedef kitlenizin ilgisini markanız üzerinde toplayabilirsiniz.

Sosyal medya kampanyaları ile ilgili rehber yazılarımızı okuyabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X