Sosyal Medya

Sosyal Medya Paylaşımları Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Sosyal medya paylaşımları yaparken bu tür platformlardaki kullanıcı sayısının gün geçtikçe arttığını göz önünde bulundurmalısınız. Bu nedenle sosyal medya paylaşımları e-ticaret sitelerinin günlük pazarlama çalışmaları arasında ilk sıralarda yer alır. Belirli aralıklarda, belirli bir plan dahilinde ve düzenli bir şekilde yapılan paylaşımların kullanıcılar üzerinde daha etkili olduğu görülmektedir. Bu nedenle paylaşım yaparken kendinize özgü planlara sahip olmanız ve düzenli hareket etmeniz yararlı olacaktır.

Konu ile ilgili yapılan araştırmalara göre sosyal platformlarda başarılı olan firmaların ne sıklıkla paylaşım yaptıkları kullanıcılara açıklanır. Bu rakamlar kullanılan sosyal medya platformuna bağlı olarak farklılık gösterir. Her platformun içeriği ve hedef kitlesi farklı olabileceğinden rakam belirlemeden önce buna dikkat etmenizde yarar vardır.

Bkz. **Sosyal Medya Platformları 2021 Yılında Nasıl Şekillenecek?

Hangi Platformda Ne Kadar Sıklıkla Paylaşım Yapmalısınız?

Sosyal medya platformları kendi içerisinde Facebook, Twitter, İnstagram, Pinterest ve Linkedin olmak üzere çeşitlere ayrılır. Instagram ve Pinterest biraz daha görsel ağırlıklı iken diğer platformlarda metin içeriklerine de yer verilir. Dolayısıyla paylaşım yapmadan önce bu gibi durumları göz önünde bulundurmanız gerekir.

Facebook ile günde 1 ya da 2 kez paylaşım yapabilirsiniz. Markaların büyük bir bölümü bunu uygulamakta olup bu sayının üzerine çıkıldığında gönderi başına etkileşimin azaldığı görülür.

Bkz. **Başarılı Bir Sosyal Medya Stratejisi Oluşturmak için Neler Yapılmalı?

Linkedin ile ayda 20 paylaşım yeterli olacaktır. B2B firmaları için daha etkili bir platform olan Linkedin markaların etkileşimleri ve görünürlükleri açısından önem taşır. Buradan yapacağınız paylaşımlar ile platformdaki kullanıcıların yaklaşık %60’ına erişebilirsiniz.

Twitter paylaşımlarınızın günde 5 ile 10 arasında olması önerilir. Bu platformda yeni gönderi akışı hızlıdır ve bu nedenle en dinamik platformlardan biri olarak kabul edilir. Paylaşımlarınızı sabah 8 ile öğleden sonra 4 arasında yapmanız en aktif kullanım aralığına denk gelecektir.

Pinterest en çok kullanılan platformlardan biri olup günlük paylaşacağınız içerik minimum 5 maksimum ise 30 olmalıdır. Yapacağınız bu paylaşımlar etkileşiminizin önemli ölçüde artmasını sağlayacaktır.

İnstagram görsel ağırlıklı bir platform olup dikkatli kullanmanız gereken alanlardan biridir. Gün içerisinde 1 ya da 2 paylaşım yapmanız yeterli olacaktır. Çok fazla paylaşım yapmanız kullanıcıları bunaltabilir. Paylaşacağınız içeriklerde kaliteli açıklamalar ve görseller kullanmaya özen göstermelisiniz. Böylece hangi platformlarda ne kadar sıklıkla paylaşım yapılacak sorununu ortadan kaldırmış olacaksınız.

Bkz. **Sosyal Medya Stratejinizi Optimize Etmek için Kullanabileceğiniz 8 İpucu

Sosyal Medya Paylaşım Sayısını Artırmak için Öneriler

Pek çok firma sitesine ait sosyal medya hesapları üzerinden paylaşım sayısını artırmak için ekstra çözümlere başvurur. Bu durumun takipçileri canlı ve aktif tuttuğu düşünülür. Bunu başarmak adına şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

Bütün sosyal ağları kullanmaya çalışmayın: 

Eğer yeterli kişi sayısına sahip değilseniz bütün sosyal platformlarda yer almaya çalışmak yapacağınız önemli hatalardan biri olacaktır. Tüm platformlarda kaliteli paylaşımlar yapmak sizi zorlayabilir. Bunun için hedef kitlenizin hangi mecralarda aktif olduğunu öğrenmeli ve onlara öncelik vermelisiniz. Bu amaçla 2 ya da 3 platform seçmeniz yeterlidir.

Bkz. **E-Ticarette Sosyal Medya Kullanımı |Sosyal Medya Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Paylaşım için kullanıcıların aktif olduğu zamanı tercih edin: 

Etkileşim ve erişim oranlarınızı artırmak adına kullanıcıların aktif oldukları zaman aralıklarında paylaşım yapmalısınız. Bunun dışındaki zamanlarda paylaşım yapmanız gönderilerinizin altlarda kalmasına sebep olabilir. Bu da beraberinde erişimlerinizin düşmesini getirir.

Web sitenizdeki içerikleri paylaşın: 

Web sitenizde bulunan içerikleri takipçilerinizin dikkatini çekecek şekilde paylaşabilirsiniz. Bu içeriklere uygun bir görsel ekleyerek ya da link yönlendirmeleri yaparak daha fazla kişiye hitap edebilirsiniz. Paylaşımlarınızı daha etkili hale getirmek adına profesyonel destek de alabilirsiniz. Bunu yaparken bir yandan da sektörünüzle ilgili hesapları takip etmenizde yarar vardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X