Sosyal Medya

Pinterest Kıyafet Satan Siteler için Neden Önemli?

Sosyal medya pazarlaması için önemli bir yere sahip olan Pinterest kıyafet satışı yapan siteler için ciddi fayda sağlar. Türkçe dil desteği bulunan Pinterest görsel odaklı paylaşım yaptığından bu alana yönelik hizmet veren firmalar uygulamayı sıklıkla tercih ederler. Böylece önemli bir pazarlama kanalı olarak ifade edilen uygulama aylık 175 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahiptir. Bunlar içerisinde moda içerikleri üreten ve kıyafet satan firmaların sayısı oldukça fazladır. Bu firmalar arasında hizmet veriyorsanız geri dönüşlerinizi artırmak adına pazarlama çalışmalarınıza Pinterest’i dahil edebilirsiniz.

Pinterest kullanıcılarını incelediğinizde bunun büyük bir kısmının kadın kullanıcılardan meydana geldiğini görebilirsiniz. Bu nedenle ürün sunumlarınızda kadın kullanıcılara hitap edecek detaylara yer verebilirsiniz. Bunun için e-ticaret sitenizle Pinterest entegrasyonu yapabilir ve görsel panolar oluşturabilirsiniz. Bu panolar sayesinde hem trafik çekebilir hem de ürün ve marka bilinirliğinizi artırabilirsiniz.

bkz. **Sosyal Medya Paylaşımları Ne Sıklıkta Yapılmalı?

Neden Pinterest Kullanmalısınız?

Pinterest kullanma nedenleri ile ilgili araştırma yaptığınızda siteniz için çok sayıda faydasının olduğunu göreceksiniz. Özellikle kıyafet satan siteler Pinterest sayesinde farklı amaçlarını gerçeğe dönüştürebilirler.

Pinterest bir arama motoru olarak hizmet verir. Bu nedenle sosyal platformun yanı sıra uygulamayı bu amaca yönelik de kullanabilirsiniz. Kullanıcılar konu ya da ürünle ilgili fikir almak istediklerinde bu platformu tercih ederler. Böylece e-ticaret siteniz için Pinterest kullanarak geri dönüş sağlayabilir ve trafiğinizi arttırabilirsiniz. Aynı zamanda bu platformla arama sonuçlarında üst sıralarda görünebilir, SEO çalışmaları yapabilir ve içeriklerinizle alakalı anahtar kelimeleri uygulayabilirsiniz.

bkz. **E-ticaret Pazarlama Stratejileri

Tamamen görsel odaklı şekilde tasarlanan Pinterest kıyafet satan siteler için avantajdır. Bu sayede ürünlere ait fotoğraflar, kullanım alanları ve konsept görselleri kullanıcılarla paylaşılabilir.

Diğer sosyal platformlar ile kıyaslama yapıldığında Pinterest’te rekabet biraz daha düşüktür. Markaların büyük bir bölümü yeterli içeriği bulunmadığından ya da yoğun şekilde kullanmaya vakit ayıramadığından bu mecrayı tercih etmez. Bu durumu avantaja çevirerek bilinirliğinizi artırabilirsiniz. İçerik üreten kişiler bu boşlukları iyi değerlendirmektedir.

bkz. **Başarılı Bir Sosyal Medya Stratejisi Oluşturmak için Neler Yapılmalı?

Pinterest daha sabit bir düzene sahiptir. Özellikle İnstagram ve Facebook ile kıyaslama yapıldığında Pinterest sahip olduğu pano özelliği ile kullanıcıların eski içeriklere daha kolay ve hızlı bir şekilde ulaşabilmesini sağlar. Ancak diğer platformlarda bunun için sayfanın aşağısına doğru inmek gerekir. Bu gibi sebeplerden dolayı giyim ürünleri satan siteler için Pinterest kullanımı daha avantajlıdır.

Pinterest İçeriklerinin Optimizasyonu için Öneriler

Geri dönüşlerinizi hep yüksek tutmak adına Pinterest içeriklerinin optimizasyonu konusuna önem vermelisiniz. Bu amaçla ürünleriniz ile alakalı detaylı bir anahtar kelime araştırması yapmalı, bu anahtar kelimeleri yaptığınız paylaşımlarda kullanmalısınız. Anahtar kelime kullanırken long tail anahtar kelime olmasına öncelik vermelisiniz. Anahtar kelimelerinizi tüm paylaşımlarınızda kullanmaya da öncelik verebilirsiniz. İsterseniz paylaşımlarınızda Google için kullandığınız SEO tekniklerini de kullanabilirsiniz. Eğer önde olmasını istediğiniz içerikleriniz ve panonuz varsa bunu sayfanın üst kısmına konumlandırabilirsiniz.

bkz. **E-Ticaret Firmanızı Öne Çıkaracak Marka Pazarlama Taktikleri

Kıyafet Satan Siteler için Pinterest Kullanımı

Pinterest’te pano özelliğinin bulunmasını avantaja çevirebilirsiniz. Bu kısımda ilk olarak hakkımızda içeriklerine yer verebilirsiniz. Böylece hedef kitlenize markanızı ve yaptığınız içerikleri en etkili şekilde aktarabilirsiniz. Bu amaçla çalışanlarla ilgili paylaşımları şirket içinden görüntüleyebilir ve markanızı tanıtmanızı sağlayacak görselleri paylaşabilirsiniz.

Kıyafet satan siteler için Pinterest kullanımı nasıl olmalıdır, diye araştırdığınızda kullanıcı ve müşteri yorumları, sık kullanılanlar içerikleri, özlü söz içerikleri, sahne arkası içerikleri, ürün kullanım alanı içerikleri gibi öneriler olduğunu görebilirsiniz. Bunların her birini ziyaretçilerinize hitap edecek şekilde hazırlamalısınız. Dilerseniz bu aşamada profesyonel destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X