Pazarlama

E-Ticaret Firmanızı Öne Çıkaracak Marka Pazarlama Taktikleri

Kolay ve hızlı mağazacılık anlayışını tüm sektörlere taşıyan e-ticaret, her yaşta firma sahibi olabileceğimizin göstergesi olmaktadır. Fiziki mağazacılığın geri planda kalmasına etki eden e-ticaret marka pazarlaması ile birlikte ise dijital pazarlama ağı da daha çok anlam kazanmaktadır. 

Yeni ve sıra dışı satış kanalı olarak görülen e-ticaret siteleri, 2020 yılında birçok kişinin dikkatini çekti. Özellikle pandemi sürecinde satış yapmakta zorlanan fiziki dükkanlar, nasıl e-ticaret sitesi açılır sorusuna cevap arıyor. Çevrimiçi mağazaların artacak olması, pazar yerlerinde yeni planlamalar yapılması gerektiğini de gösteriyor. Çünkü internet üzerinden istediği ürün veya hizmeti alabilen kullanıcıların varlığı, sektördeki rekabeti güçlendiriyor. 

İnternet üzerinden yapılan alışverişler e-ticaret istatistikleri ile verilere dönüşüyor. Bu verilere baktığımızda en çok tercih edilen ürün veya hizmetler; yiyecek, eğlence, giyim ve teknoloji sektörlerinde yer alıyor. Farklı ihtiyaçlar ve alıcı sayısının 80 milyonun üzerinde olması (yurt dışı pazarıyla birlikte daha da büyüyecek bir kitle düşünün) , e-ticaret sitelerine olan ilginin giderek artmasını sağlıyor. 

** Tüketicilerin E-ticaret Sitelerinden Beklentileri

E-Ticaret Sitesi Nasıl Açılır?

Dükkan aramak veya dükkanı restore etmek artık çok eskide kaldı. E-ticarete başlamak için domain ve web sitesi sahibi olmakla işe başlayabilirsiniz. Daha sonra firma kurmak ve tedarikçi bulmak yeterlidir. Üstelik oldukça düşük bir bütçeyle yeni bir e-ticaret mağazası açabilir ve satış yapmaya başlayabilirsiniz. Asıl süreç sitenizi açıp satış yapmaya başladıktan sonra başlıyor. Rekabetin ve online mağaza sayısının artması; ürün bulma/pazarlama, marka bilinirliği/dikkat çekicilik, sabit müşteri edinme/müşteri sayısını artırma aşamaları en kapsamlı şekilde düzenlemenizi gerektiriyor.

** E-Ticaret Sitesi Kurulumu için Yapılması Gerekenler

Ürün Bulma/Pazarlama

Ürün seçiminde müşteri kitlesi ve ulaşabileceğiniz alıcıların ihtiyaçlarını göz önünde bulundurun. Bununla birlikte ilgi alanları, ürün/hizmetin kullanım özellikleri, fiyatı ve işlevselliği de önemlidir. Ayrıca her kitleye ve her döneme hitap etmesi veya niş ürün olması avantaj sağlar. Örneğin, giyim sektöründe iç çamaşırı her zaman alıcı bulurken, montlar kış ayına özgüdür ve belirli süre alıcı bulur. El yapımı bebek gibi niş ürünler ise özel alıcı kitlesine sahiptir ancak zamansız ürünlerdir. 

Satacağınız ürünü bulmak yeterli değildir. Sizinle aynı veya benzer ürünler satan rakipleriniz olacaktır. Burada da ürün pazarlama adımlarını doğru atmak devreye giriyor.

** E-Ticarette Yazın En Çok Satan Ürünler

** E-ticaret Ürün Tedariğinde Dikkat Edilmesi Gereken 5 Aşama

** Tedarikçi Firma Nedir, Nasıl Bulunur?

Marka İsmini Duyurma

Müşterilerinizin dikkatini çekmek istiyorsanız düzenlemelere marka hikayenizle başlayın. Vizyon ve misyon hedefleri, marka kurulma süreci, ürün/hizmet tanıtımları ile hedef kitlenize ulaşmayı amaçlayın. Etkili marka ismi ve tanıtımıyla, “Kimdir, neyin nesidir?” algısı yaratın ve çarpıcı bir giriş yapmaya odaklanın.

** Güçlü Bir Marka Oluşturmak İçin 8 İpucu

Dijital Pazarlama Ağlarını Kullanma

Reklam, sosyal medya, SEM ve SEO çalışmaları yaparak marka bilinirliğini artırabilirsiniz. Facebook, Youtube, İnstagram, Linkedin, Pinterest, Twitter gibi sosyal medya platformlarını kullanarak ulaşabileceğiniz her kişi potansiyel müşteri/müşteriler demektir. Reklam ve tanıtımlar, site içi düzenlemeler ise hem arama motorlarının sizi tanımasını hem de kullanıcıların sizi bulmasını sağlayacak çalışmaları içermektedir.

** Dijital Pazarlama ve En Çok Kullanılan Reklam Modelleri

** Değişen Dünyada Dijital Pazarlamanın E-Ticaret Sitelerindeki Önemi

Satış Sonrası Destek ve Kullanıcı Yorumlarını Gösterme

İnternet üzerinden ürün satın alan kullanıcıları, güvenilir ve bilinen kanalları tercih etme eğilimindedir. Sitenizde ve farklı dijital pazarlama ağlarında kullanıcı yorumlarına yer verin. Olumlu veya olumsuz her yorum, markanızın bilinirliği artırır ve geliştirmeniz gereken veya doğru uyguladığınız adımları görmenizi sağlar. 

Sabit müşteri kitlesi kazanmaya başladığınızda ise sizin yerinize ürünleriniz tanıtacak bir pazarlama kanalı daha yaratmış olursunuz.

** Müşterilerinizi Sadık Hayranlara Dönüştürmeniz İçin Satış Sonrası E-posta Gönderimi

** Kupon Kodu Nedir? Satışları Artırmada İpuçları Nelerdir?

Her Türlü Pazarlama Kanalını ve İçerik Türünü Kullanma

Sitenizin ve markanızın varlığı her kanalda gösterin. Afiş, banner, e-mail, video, metin içerikler oluşturun ve bunları farklı arama motorları, web siteleri, sosyal ağlar üzerinden kullanıcılara ulaştırın. Sitenize gelen kullanıcıların bıraktıkları izleri takip edin, tekrar sizi tercih etmelerini sağlayacak kampanya ve fırsatlar sunun. Sepetten dönen veya alışveriş yapan kişilerin verilerini dikkatle inleyerek yapılacak listesi hazırlayın. Basit ama uzun bir süreçten geçerek e-ticarette yerinizi alabilirsiniz. Sabırlı ve açık görüşlü adımlarla ilerlemeyi unutmayın!

** E-Ticaret Siteleri için E-Mail Pazarlama Önerileri

** Yeni Yılda Pazarlama Stratejilerinizi Değiştirin! Video İçerik ve Pazarlama Nedir?** 5 Adımda E-Ticaret Ürün Videoları Hazırlama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X