E-Ticaret

Tedarikçi Firma Nedir, Nasıl Bulunur?

Tedarikçi firma bulmadan önce bazı önemli noktalara dikkat etmek gerekir. Öncelikle tedarikçi firma nedir sorusunun yanıtı aranmalıdır. En basit tabiri ile tedarikçi firma, hizmetin ya da ürünün sunulabilmesi için firmaya ürün ya da hammadde sağlayan üreticilerin genel adıdır.

Eğer e-ticaret işi yapıyorsanız sitenizde satışa sunmak için ürün satın alacağınızda tedarikçilere ihtiyacınız olacaktır. Bu noktada firma seçimini iyi bir şekilde yapmanız gerekir. Çünkü tedarikçi ne kadar iyi olursa e-ticaret sitesinin başarısı da o kadar fazla olacaktır. Sitenizde yer alan ürünler ne kadar kaliteli ve çeşitli olursa siteye olan talep de giderek artacaktır. Ayrıca sitenizi daha verimli kılma konusunda destek almak istiyorsanız, e-ticaret istatistikleri incelemesi yapabilirsiniz.

Tedarikçi Firma Seçerken Nelere Dikkat Edilmelidir? 

E-ticarette ürün tedariği için en önemli husus güvenilir bir firma ile çalışmaktır. Özellikle bu kaynakların nakliye zamanlamalarının, fiyatlandırma ölçülerinin ve kalitesinin hangi standartlarda olacağının belirlenmesi gerekir fakat bunlar tek başına yeterli olmayacaktır. Bunlara ek olarak en iyi olanlar tercih edilmeli ve bunlar uzun vadeli olmalıdır. Bu özelliklerin hepsini ve daha fazlasını bir arada sağlayan firmayı bulmak biraz zor olacaktır. 

Genellikle tedarikçi firma seçilirken fiyat üzerinde yoğunlaşmaya çalışılır. Uygun fiyatlı ürünler bularak, ürünlerinizi fiyatlandırma işlemini kolaylaştırabilir, kârınızı artırabilirsiniz. Fakat sadece düşük maliyeti amaçlayarak arayışa girmek uzun vadede site sahibi için olumsuz sonuçlar doğurabilir. Kaliteyi göz ardı ederek seçim yapmak yanlış bir davranış olacaktır. Eğer iki firmanın da kalitesi aynı ise bu durumda fiyat dikkate alınarak pazarlık yoluna gidilebilir. 

Tedarikçi firma seçimlerinde pazarlık yapılabilir ancak fazla zorlanmamalıdır. Genellikle firmalar, yapabileceklerinin bir tık üzerinde fiyat vermekte ve pazarlık payını bırakmaktadır. Burada tedarikçinin niyetini iyi bilmek gerekir. Bazı tedarikçiler için yeni müşteriler bulmak ihtiyaç değildir, yani; siz olmasanız bile o zaten kazanç elde edebilir. Pazarlık yaparken bu gibi durumlara karşı hazırlıklı olunmalıdır.

Tedarikçi Firma Nasıl Bulunur?

Tedarikçi firma bulmadan önce bazı noktaların netleştirilmesi gerekir. Öncelikle firmanızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalı, nakliye ve üretim konumlarını buna göre tercih etmelisiniz. Mümkün olduğu takdirde hedef pazarınız ve ürün türünüz ile eşleşen firmalara öncelik vermelisiniz. Örneğin; standart ürün profili veya niş ürün profili oluşturabilirsiniz. Tedarikçinin bu ürün ya da hizmetle ilgili tecrübesi olduğunda beklenmedik sorunlar daha kolay şekilde aşılacaktır. Niş ürün nedir, diye merak ediyorsanız yazımızı okuyabilirsiniz: https://blog.kobisi.com/e-ticaret-icin-nis-urun-onerileri/ 

Bunların yanı sıra tedarikçi firmanızın, ihtiyacınız olan ürünlerin ne kadarını karşılayabileceğini öğrenmelisiniz. Firmanın yeterli kapasiteye sahip olması sizin için son derece önemlidir. Tedarik ve piyasa dalgalanmalarına mümkün olduğunca kısa sürede yanıt veren tedarikçiler bulmak her zaman daha avantajlıdır.

Tedarikçi bulunurken, mali akışın sağlıklı bir şekilde yapılıp yapılmadığını kontrol etmek gerekir. Aynı zamanda finansal yönden de sağlıklı olan firma, her zaman alanında biraz daha önde durabilmektedir. Bunun için tedarikçinin mali yapısını dikkate almakta yarar vardır. Bu durum her iki taraf için de olumlu sonuçlar doğuracaktır.

E-Ticarette Tedarikçi Firma 

Online satış sektöründe kalıcı olmak istiyorsanız, e-ticarette yapmamanız gerekenleri araştırmanız gerekir. E-ticaret sitesi için tedarikçi seçerken sadece bir tane tedarikçi firma ile çalışmak bazen sıkıntılara yol açabilir. Bu nedenle alternatif tedarikçi bulmak işe yarayacaktır. Özellikle yoğun talep olduğu dönemlerde bu firmalar, sürecin sıkıntısız bir şekilde atlatılabilmesini sağlayacaktır. E-ticarette zaman ve hız büyük öneme sahiptir. Bundan dolayı tedarikçi size mümkün olduğunca yakın konumda bulunmalı ve talebin artmasıyla birlikte ürünleri kısa süre içerisinde gönderebilmelidir. Özellikle kargonun bir gün içerisinde ulaşabileceği tedarikçileri tercih etmeniz işinizi daha da kolaylaştıracaktır. Tüm bunları göz önünde bulundurarak seçim yapmak firmanızın gelişme göstermesine yardımcı olacaktır. Dolayısıyla tedarikçi firma seçimi yaparken sadece fiyata odaklanmamalı, diğer unsurlara da dikkat etmelisiniz. E-ticarette ürün satışı yapmak istediğiniz noktada kobisi.com sayfasında yer alan avantajlı e-ticaret paketlerini değerlendirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X