E-Ticaret

E-Ticaret Sitenizde Yapmamanız Gereken 6 Hata

Günümüzde alışveriş aktiviteleri iyiden iyiye sanal mecralarda, yani; elektronik ortamda yapılmaya başlandı. Bu yönelimin etkenleri arasında ise onlarca neden karşımıza çıkıyor. Biz de bu yazımızda, başlıca etkenleri araştırarak, insanların neden daha çok e-ticareti kullanmaya başladığını ele almaya ve sizlerle paylaşmaya çalıştık. Şimdi e-ticaret sektöründe yer alan ya da yer almayı düşünen kişilerin dikkat etmesi gereken önemli noktalara birlikte göz atalım.

Neden E-Ticaret?

Değişen yaşam koşulları insanların kendilerine özel vakit ayırma imkanını azaltıyor. Bu da özellikle çalışan bireyler için daha cazip bir yol oluyor. Çünkü kişi alışverişi dışarıda mağazalarda yaparak vakit kaybetmek istemiyor. Evinde, işinde ya da herhangi bir yerdeyken; telefon, tablet, bilgisayar gibi teknolojik aletlerden istediği ürünü daha hızlı ve daha uygun fiyatlara bulabiliyor. Ayrıca istediği ürün ne ile ilgiliyse hem ona benzer ürünleri hem de aradığı parçanın çeşitli markalara ait ürünlerini de görebiliyor. Mağaza ya da market gezmek yerine bir tık ile her ürün ile ilgili birçok çeşidi görüp seçim yapabiliyor. Bu da kullanıcıların zamandan tasarruf etmesini sağlıyor.

E-Ticaret Sitesi Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

Teknoloji iyice geliştikten ve e-ticaret yaygınlaşmaya başladıktan sonra insanlara yeni bir iş kapısı açılmış oldu. Girişimciler bu alana rağbet göstermeye başladı. Ancak elektronik ortamda alışveriş konusunda pek bilgisi olmayanlar bu piyasada tutunamadı. Dükkan masrafı, çalışan masrafı neredeyse yok denecek kadar az. Bu da iş kurmak isteyenlere oldukça cazip göründü. Bu sektör ne kadar kolay gibi görünse de oldukça fazla sabır ve emek istiyor. Bu tarz sitelerin alt yapısının düzgün oluşturulması da önemlidir. Peki e-ticaret sitenizde yapmamanız gereken 6 hata nedir?

  • Yazım yanlışları: Müşteriyi siteden soğutur ve kafasında sizin hakkında kötü bir imaj oluşur. Yapmanız gereken, dil bilgisi ve yazım kurallarına dikkat ederek muhatap olduğunuz kişilere profesyonel olduğunuzu hissettirmek. Kelimeleri kısaltmadan, yerinde ve düzgün kullanarak müşterilerinizi önemsediğinizi gösterebilirsiniz.
  • Uzun cümle kullanımı: Gereğinden fazla uzun kalıplar, konunun anlaşılmasını zorlaştırabilir. Bu da hız arayan kullanıcılar için hiç de affedilecek bir durum değildir. Sizler, oldukça kısa ve öz, kolayca anlaşılabilir cümleler kurup gerektiğinde noktalama işaretlerinden faydalanarak kullanıcılarınızı memnun edebilirsiniz.
  • Renk uyumsuzluğu: Sitenizin genel renk tasarımı çok önemlidir. Renkler uyumlu olmazsa ve renk seçiminiz insanları boğacak şekilde olursa bu sizin için bir dezavantaj sağlar. Arka plan renk ve tema seçiminizi logonuza göre ve kullanıcıların içini ısıtacak, alışverişe sevk edecek şekilde yapmalısınız.
  • Ürün açıklamaları: Açıklamalar, yeterli bilgi içermezse müşterilerin kafasındaki soru işaretlerini gideremezsiniz. Sadece ürünün adını ve markasını yazmakla yetinmeyin. Kullanıcılar, ürünlere önem verse de ürünün tanımına ve açıklamasına da dikkat etmektedirler. Kötü ve baştan savma yazılan ürün açıklamaları, tercih edilme oranınızı azaltabilir. Ürünü kolay ve anlaşılır bir dilde anlatmaya özen gösterin.
  • Kalitesiz fotoğraf seçimi: Düşük çözürlükte ve ürünü güzel göstermeyen fotoğraflardan kaçınınız. Fotoğraflarınız çekici ve anlaşılır olmalı. Küçük, ne olduğu belli olmayan fotoğraflar ürünü satmanızı güçleştirir. Sizin yapmanız gereken ürünü her açıdan fotoğraflamak ve güzel bir ışık altında çekmektir. Satmakta olduğunuz ürünün net görsellerinin olması, kullanıcıları cezbeden faktörler arasındadır. 
  • Çeşitli platformlarda uyumsuzluk: En çok tercih edilen platformlarla ve tarayıcılarla bağlantı kuramamanız, erişilebilirliğinizi düşürebilir. Kullanıcılar hangi ortamda girerse girsin sorun yaşamamalıdır. Sitenizin her tarayıcıda, işletim sisteminde ve mobil sistemlerde kullanılabilir olması önemlidir. Sitenizin bu tarz ortamlarda nasıl göründüğüne dikkat etmelisiniz. Bu tarz sorunları önemsememek sizin başınızı ağrıtabilir. Siteniz her cihazda ulaşılabilir ve aynı görünmelidir. Kullandığınız alt yapıyı kesinlikle hafife almayınız. Kullanıcılar size istedikleri anda istedikleri ortamdan ulaşmalıdır.

Siz de başlıca yapılmaması gerekenleri göz önüne alarak e-ticaretteki yerinizi sağlamlaştırabilir ve daha çok kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Eğer sektörde yeniyseniz ve sıfırdan bir site oluşturmak istiyorsanız, gerekli çalışmalar için kobisi.com ile iletişime geçebilirsiniz. Hâlihazırda bir siteniz varsa ve sitenizi geliştirmek istiyorsanız da bu konuda etkili bir çalışma sunan SEM SEO firmasını tercih edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X