internet-alisverisi
E-Ticaret

İnternet Alışverişi Nedir?

Hayatımıza çok hızlı bir giriş yapan internet, kısa süre içinde birçok insanın bağımlılık derecesinde kullanmasına neden oldu. İnternet alışverişi yapan kullanıcı sayısı oldukça fazla. Hal böyle olunca da, herkes internet alışverişi hakkında yeterli bilgiye sahip olmak istiyor. Özellikle günün büyük bir çoğunluğunu çalışarak geçiren ve yoğun tempoda yaşayan kişiler için alışverişi internetten yapmak çok kullanışlıdır. Bu sayede insanlar saniyeler içinde istedikleri her şeye kolaylıkla ulaşabilirler. Bu da kişiye büyük avantaj sağlar. Ayrıca kullanıcı yorumları ve fiyat araştırma imkanı da interneti vazgeçilmez bir araç haline getirmektedir. İnternetten alışveriş denince akla tek bir tıkla istenilen ürüne ulaşılabilmesi ve satın alabilmesi olarak gelir. İnternetten alışveriş yaparken herkesin bilmesi gereken avantajlar ve dezavantajlar da mevcuttur.

İnternet Alışverişinin Avantajları

Birçok insan alışverişe kısıtlı zaman ayırmaktadır. İnternetin varlığı ile itibaren zamanla ilgili bir problem kalmamıştır. Artık insanlar iş yerinde, evde, otobüste aklınıza gelebilecek her yerde, ister telefondan, ister tabletten, ister bilgisayardan internete girerek alışveriş yapabilmektedir. Ayrıca günün her saatinde internete girip alışveriş yapabilme imkanı bulunmaz bir avantajdır.

İnternet alışverişlerinde müşterileri çekmek ve daha fazla alışveriş yapılmasını sağlamak için internet sitelerinde daha fazla indirim yapılmaktadır. Bu da kullanıcıların indirimlerden yararlanarak daha fazla kar elde etmelerini sağlamaktadır. Özellikle teknolojik ürünler satın alırken fiyat karşılaştırması çok sık yapılmaktadır. Kullanıcı ürünü hangi alışveriş sitesinde daha uygun görüyorsa o siteden alabilir. Aynı zamanda ürün yorumları sayesinde alınacak ürünlerin kalitesi ve kullanımıyla ilgili detaylı bilgiye de sahip olunabilir.

internet-alisverisinin-dezavantajlari

İnternet Alışverişinin Dezavantajları

En çok dezavantaj olduğu düşünülen konu alınacak ürünlerin denenmeden, görmeden alınacak olmasıdır. Giyim alışverişlerinde kıyafetlerin denenmeden alınması bazı durumlarda dezavantaj olmaktadır. İade ve değişim gibi imkanlar sunulsa bile beğenilen giysinin kişide hoş durmaması internet alışverişinin olumsuz bir yanıdır. Yine teknolojik ürünlerin bozuk çıkma gibi ihtimalleri bulunmaktadır. İnternet alışverişinin bir diğer olumsuz özelliği de sabırsız kullanıcıları ilgilendirmektedir. Aldığınız ürün anında elinize ulaşmaz ve beklemek durumunda kalırsınız. Bu da acil ihtiyacı olan kullanıcılar için olumsuz bir durum olmaktadır.

İnternetten sipariş edilen bir ürün ile ilgili problem çıktığında değişim ve iade süreciyle ilgili aksaklıklar yaşayabilirsiniz. Herhangi bir müşteri temsilcisine ulaşamamak, ürünle ilgili bir çözüm bulamamanıza neden olur. En önemli dezavantajı ise, her alışveriş sitesinin güvenilir olup olmadığının bilinememesidir. Her yerde olduğu gibi internette de dolandırıcılar vardır ve siz de internet alışverişi yaparken dolandırılabilirsiniz. Bu yüzden daima bilindik sitelerden ya da ürün markalarının kendi sitelerinden alışveriş yapmak daha sağlıklı olacaktır.

1 Comment

  • Campanyam 16 Aralık 2020

    İnternetten alışveriş pandemi döneminde dahada yükseldi.Özellikle perakende sektöründe hem tüketici hemde satıcılar için çok iyi bir çözüm oldu.Bu konuda kapsamlı yazınız için teşekkürler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X