E-Ticaret

Giyim Kuşam Ürünlerinde İadeleri Nasıl Azaltabilirsiniz?

Alışveriş denildiğinde genellikle pek çok insanın aklına ilk olarak giyim ürünleri gelir. Bu ürünlere talep fazla olmasına karşın bununla birlikte iadeler de az değildir. Satın alınan giyim kuşam ürünlerinde iadeleri azaltmak için e-ticaret firmalarının hizmet politikalarında bazı düzenlemeler yapmaları gerekir. Çünkü iade edilen ürünler markanın değerine zarar verir ve hem maddi zarara hem de müşteri memnuniyetsizliğinin artmasına yol açar. Bu nedenle öncelikle firma iade politikasını tekrar gözden geçirmeli, eğer eksik yönler varsa bunları mutlaka düzenlemelidir.

İade politikası oluştururken kolay anlaşılabilir olmaya, ürün açıklamalarının ve görsellerinin ürünü yansıtmasına, hangi şartlarla iade kabul edileceğine, iadelerin nasıl yapılacağına, iade adres bilgilerine, müşteri geri bildirimlerine dikkat edilmelidir. Böylece hem memnuniyet artacak hem de iadeler zamanla azalacaktır.

iade

Giyim Kuşam Ürünlerinde İadeleri Azaltmak için Öneriler

E-ticaret alışverişlerine talebin artması iade politikalarının yeniden düzenlenmesini ve ürün iadelerinin daha kolay ve anlaşılır yapılmasını gerekli kılmıştır. Ancak iadeler firma açısından olumsuz etkilere sahip olduğundan bunu en aza indirmenizde yarar vardır. Giyim ürünlerinde iadeleri azaltmak için şu önerileri dikkate alabilirsiniz:

bkz. **E-Ticaret Sitelerinde Ürün Açıklamaları Nasıl Olmalı?

iade

1. Ürün Açıklama ile Aynı Olmalı

Genellikle kullanıcılar ürün ile alakalı daha fazla bilgiye ulaşmak adına ürün açıklamasını okurlar ve ona göre satın alma kararı verirler. Bu nedenle sitenizde ürün hakkında detaylı açıklama yapmanız ve ürünle uyuşacak şekilde bilgi vermeniz gerekir. Ürün kumaşı, rengi, ölçüleri, üretiminde kullanılan materyal gibi bilgilerin her birini açıklamada ifade etmelisiniz. Eğer bu bölümde yanıltıcı ifadeler kullanırsanız bu durum ürün iadelerinin artmasına sebep olacaktır.

bkz. **Dikkat Çekici ve Kaliteli Ürün Fotoğrafları Hazırlayın!

2. Fotoğraflar Yüksek Çözünürlüklü, Kaliteli ve Detaylı Olmalı

Tüketicilerin satın alma kararları üzerinde doğrudan etkili olan unsurların başında fotoğraflar gelir. Özellikle giyim ürünlerinde daha büyük etkiye sahip olan fotoğraflar sayesinde iadeleri azaltmak için farklı açılardan çekilmiş fotoğraflar kullanın. Özellikle yakın plan çekimlerinde ürünün desenine ve kumaş detayına yer verin. Bu sayede kıyafet tüketicinin gözünde daha iyi canlanacaktır. Fotoğrafların yüksek çözünürlüklü ve kaliteli olması sayesinde kullanıcılar ürünün nasıl olduğunu iyice görebilecektir. Fotoğraf çekimlerinde ürün renginin değişmemesine özen göstermelisiniz. Fotoğrafta filtre kullanmak ya da ışığın yansıması rengi değiştireceğinden bunlara karşı dikkatli olmalısınız. Bu gibi durumlar iadeleri de beraberinde getirecektir.

bkz. **E-Ticarette Kargo Maliyetleri Nasıl Düşürülür?

iade süreci

3. Kargolama Öncesinde Defolu Ürün Kontrolü Yapın

Giyim ürünlerinde defolu ürün kontrolü yapmanız iade yapılma olasılığını en aza indirecektir. Kullanıcılar kıyafet alışverişi yaptıklarında genellikle ilk baktıkları nokta defo olmaktadır. Buna dair kontrolü ürün tesliminden önce yaptığınızda olası defolu ürün gönderimlerinin önüne geçecektir. Böylece hem iade azalacak hem de müşteri memnuniyeti artacaktır.

bkz. **Kısa ve Pratik Yollar ile Fırsat Ürün Tanıtımları

4. Ürün Kalitesi ile Fiyatı Uyumlu Olmalı

Ürünün kalitesini, değerini ve işçiliğini fiyat ile gösterebilirsiniz. Bu durumda hedef kitleniz büyük öneme sahiptir. Tüketicilerin ürün fiyatı ile ilgili tahmin yürütebilmesi için kaliteye uygun fiyatlandırma yapmanızda yarar vardır. Eğer olması gerekenden yüksek fiyat belirlerseniz bu durumda müşterileriniz azalacaktır. Tam tersine kaliteye göre fiyat çok düşük olursa müşteriler şüphe edecektir. Bu nedenle doğru ayarlama yapmalısınız.

bkz. **5 Adımda E-Ticaret Ürün Videoları Hazırlama

iade

5. Ürün Bedenlerini Açıkça İfade Edin

Satışlarda ürün boyutlarını ve ölçülerini göstermek adına giyim ürünleri beden tablosu hazırlayabilirsiniz. Bu amaçla farklı bedenleri göstermek adına farklı görsellerden de yararlanabilirsiniz. Bedenleri ne kadar açık şekilde ifade ederseniz ürünlerin iade edilme olasılığı da o kadar azalacaktır. Bu amaçla tüketicileri mümkün olduğunca fazla bilgilendirmeli, başka rehber yazılarına ve video içeriklere yönlendirmeler yapmalısınız. Böylece zamanla iade edilen ürünler sayıca azalacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X