E-ticaret İpuçları

Kısa ve Pratik Yollar ile Fırsat Ürün Tanıtımları

Online mağaza ya da fiziksel mağazaya sahip olun hiç fark etmez. Fırsat ürünlerini, indirimli veya kampanyalı ürünleri müşterilerinize mutlaka tanıtmalısınız. Fırsat ürünleri nasıl tanıtılmalı? Öncelikle, ürünün ilgili çekici ve farklı yönlerini ortaya çıkarmalısınız. Yani ürünü müşteri neden almalı sorusuna yanıt olabilecek yönlerine karar vermelisiniz. Tabii ki ürün tanıtımını yapmak sadece bu yöntemle sınırlı değil. Yazımızın devamında tüm önemli noktalarına yer verip, aklınızda herhangi bir soru işareti bırakmayacağız!

Ürün tanıtımlarını yapmaya başlamadan önce, ilk iş olarak hedef kitlenizi gözden geçirmelisiniz. Hangi platformları daha sıklıkla kullanırlar, hangi saatler arasında sosyal medyada aktifler, ne tür içeriklerden hoşlanırlar gibi çeşitli analizleri yapmalısınız. Unutmayın, bizim amacımız sadece ürün tanıtımları yapmak değil, etkili ve ilgi çekici yöntemler ile yüksek dönüşüm elde etmek. Bu sebeple de analizlerinizi yapmalı ve ulaştığınız bilgileri somut verilere dayandırmalısınız.

Eğer hedef kitle analizinin nasıl yapılması gerektiğini ve hangi araçların kullanılabileceğini öğrenmek istiyorsanız, aşağıdaki yazılarımız işinize yarayabilir: 

Samimi ve Ortak Bir Dil Oluşturun

Fırsat ürün tanıtımlarının yanı sıra, diğer reklam çalışmalarınızda da kullanılması için samimi ve ortak bir dil oluşturmalısınız. Yani bir platformda siz dili ile hitap ederken, başka bir mecrada sen dili ile müşterilerinize hitap etmemelisiniz. Tüm sosyal medya platformlarında ortak bir dil anlayışını benimsemelisiniz.

Reklam görsellerinde veya açıklamalarında samimi bir dil yakalamak, müşterilerin markanıza kendini yakın hissetmesini ve benimsemesini de sağlayacaktır. Bunun dışında bazı kelimelerin kullanımına da dikkat etmelisiniz. Örneğin, bir reklam görselinde “ucuz” kelimesini kullanmak yerine “uygun fiyatlı”, “%60 indirimli” gibi ifadeler kullanmaya dikkat edin. Çünkü “ucuz” gibi kelimeler, markanızın müşterinin gözündeki kalitesini ve imajını düşürmeye neden olabilir.

Fırsat Ürünlerini Vazgeçilmez Yapın

Yukarıda kısaca, bir müşterinin ürünü neden alması gerektiği sorusuna yanıt vermeniz gerektiğinden bahsetmiştik. Öncelikli hedefimiz, ürünü vazgeçilmek yapmak ve o ürünü bir ihtiyaç haline getirmek olmalı. Bu yöntemi uygulayabilmek için de sitenizdeki ürün açıklamalarına, ürün başlıklarına ve site dışı SEO çalışmalarına dikkat etmelisiniz. Fırsat ürünlerinin başlıklarını ilgi ve dikkat çekici şekilde hazırlayabilir, indirim ve kampanyalarınız hakkında backlink çalışmaları yapabilirsiniz. Yüksek trafikli sitelerde ürünlerinizin konuşuluyor olması, doğrudan ürüne olan talebin artmasını sağlar. Ayrıca dönemsel olarak ücretli reklam kampanyaları da yayınlayabilirsiniz. Bu sayede müşteri trafiğinde anlık artışlar görülebilir.

Ürün Özelliklerini Vurgulayın

İndirimli ve fırsat ürünlerin tanıtımını yapabilmek için ürünlerin önemli özellikleri tespit edilmeli. Örneğin bir pijama takımının tanıtımını yapmak istiyorsanız; ürünün yapısını, pamuklu olup olmadığını veya kalitesini vurgulamalısınız. Çünkü bunlar müşterilerin bir pijamada aradığı en temel özelliklerdir. Siz de bu özellikleri ön plana çıkararak, pijama ihtiyacı olan müşterilerin ürünü ziyaret etmelerini ve satın almalarını sağlayabilirsiniz. Tabii ki bu ayırt edici ve ilgi çekici özellikleri ürün başlıklarında ve reklam fotoğraflarında kullanmakta oldukça etkili olabilir.

Reklam fotoğrafları hazırlarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmek için yazımıza göz atabilirsiniz:

Ürün Tanıtımında Hangi Yöntemleri Kullanacağınıza Karar Verin

Reklam kampanyaları oluşturulurken belirli bir bütçe ayrılması gerekiyor. Ancak bugün size bu bütçeyi en etkili nasıl kullanacağınızı açıklayacağız. Çünkü biliyoruz ki, yüzlerce lira harcayarak sıfır dönüşüm de elde edebilirsiniz. Bunu önlemek ve hangi pazarlama çeşitlerini kullanabileceğinizden kısaca bahsedeceğiz. Daha ayrıntılı bilgi edinmek isterseniz aşağıdaki içeriklerimizden faydalanabilirsiniz:

Video mu yoksa görsel mi?

Ürün tanıtımlarında kullanmak için videolar mı yoksa görseller mi daha etkili? İlgi çekici videolu içerikler kullanıcılar tarafından daha çok seviliyor. Bu sebeple de videolu paylaşımlara biraz daha ağırlık verebilirsiniz.

Google Ads (Adwords) kullanılmalı mı?

Eğer hızlı dönüşler almak istiyorsanız mutlaka Google Adwords reklamları yayınlamasınız. Reklam bütçenizi belirleyip, alanında uzman bir SEM ekibiyle çalışarak markanızın hem bilinirliğini hem de satışlarını artırabilirsiniz.

Blog yazıları yazmak önemli mi?

Blog yazıları, organik müşteri trafiğinin bir anahtarıdır. Sadık müşteri kitlesi oluşturmak gibi bir hedefiniz varsa kesinlikle blog yazıları yazmalısınız. Ayrıca müşterilerin sorularına cevap veren blog yazıları hazırlayarak, müşterin markanızı benimsemesine yardımcı olabilirsiniz. Çok düşük bütçeler harcayarak, arama motorları tarafından sitenizin üst sıralarda yer almasını sağlayabilirsiniz.

Blog yazıları ile ilgili aşağıdaki içeriklerimizi inceleyebilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X