E-Ticaret

E-ticaret Siteleri için Blog Kullanmanın Önemi

İnternet üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcılar için, alacakları hizmet veya ürün hakkında bilgi edinmek çok önemlidir. Satıcılar hem sattıkları ürün veya hizmet hakkında bilgi vermek hem de içinde bulunduğu sektör hakkında faydalı içerikler paylaşmak için blog modülünü kullanabilirler. Tüketiciyi bilgilendirmenin yanı sıra, blog kullanmanın markalar açısından birçok faydası bulunmaktadır. Bu yazımızda e-ticaret siteleri için blog kullanmanın önemi ve getirilerinden bahsediyoruz.

Kullanıcıları Bilgilendirmek Amacıyla Blog İçeriği Kullanmak

E-ticaret sanal ortam üzerinden gerçekleştirildiği için, müşteri bire bir ürünle temas halinde olmaz. Dolayısıyla direkt olarak iletişim kurabileceği bir satış temsilcisiyle anlık etkileşim halinde değildir. Bu noktada satın almaya niyetlenilen ürün hakkında tüketiciyi uzaktan bilgilendirmek için blog yöntemi tercih edilmelidir. Çünkü tüketici için ürün hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak, güveni arttırmakta ve yapılan işlemin başarılı siparişle sonlandırılmasında önemli rol oynamaktadır. Blog içeriklerini yalnızca sunduğunuz ürün ve hizmet için değil, aynı zamanda satış yaptığınız sektör hakkında bilgi vermek ve güncel haberleri duyurmak için de kullanabilirsiniz. Düzenli, bilgilendirici ve faydalı blog içerikleri üretmeniz daimi takipçi kitlesi oluşturmanızı sağlayacaktır. Böylece blog sayfanızın takipçileri zamanla e-ticaret sitenizin müşterisi olacak ve markanızın satışları artacaktır.

Blog Marka Bilinirliğinizi Arttırır

Blog sayfanıza sektör ve ürünlerinizle ilgili içeriklerin yanı sıra; markanızın kuruluş hikayesi, amaçları, ürünlerin satışa hazır hale gelene kadar geçen aşamaları ve sosyal sorumluluk çalışmalarınız gibi alanlar hakkında da içerikler ekleyebilirsiniz. Böylece bilinirliğinizi arttırarak takipçilerinizle aranızda kuvvetli bir bağ kurabilirsiniz. Bu durum internet üzerinden alışveriş yaparken karşımıza çıkan en büyük sorunlardan birisi olan güven sorununu da ortadan kaldıracak ve markanız daha güvenilir bir imaj çizmiş olacaktır. Ayrıca yükleme yaptığınız içerikleri, eş zamanlı olarak sosyal medya hesaplarınız üzerinden paylaşmayı da unutmayın. Böylece hizmet sunduğunuz alana ilgi duyan potansiyel müşterileri de sitenize çekebilirsiniz.

Blog Kullanımı SEO için Faydalıdır

Blog için oluşturduğunuz makalelerin ürün ve sektörlerle uyumlu olması çok önemlidir. Fakat bunun yanı sıra blog içeriklerinin doyurucu düzeyde bilgi içermesi ve en önemlisi de düzenli aralıklarla oluşturulması gerekir. Ne kadar çok düzenli ve fazla sayfa sayısında içeriğiniz varsa, arama motorları tarafından o kadar çok indeksleneceksiniz demektir. Çünkü düzenli yüklemelerde arama motoru sitenizin aktif olduğunu fark edecek ve güncel blogunuz içeriğini indeksleyerek, sitenizi aramalarda üst sıralarda gösterecektir. Bu durum sitenizin organik trafiğini artıracak ve sitenize ziyaretçilerin gelmesine fayda sağlayacaktır.

Reklam çalışmalarıyla sağladığınız inorganik trafiğin yanı sıra, blog içeriklerinde doğru anahtar kelimelerin kullanımı ile organik trafiğinizi de artırabilirsiniz. Böylece online alışveriş trafiğiniz ve satış hacmini arttırarak, internette arama yapan potansiyel tüketicileri sanal mağazanıza yönlendirebilir ve müşteriniz olmasını sağlayabilirsiniz.

Sık aralıklarla blog içeriği üretmenizin yanında, doğru anahtar kelimeleri kullanmak da önemlidir. Elbette doğru anahtar kelimeler aracılığıyla çalışılmış blog içeriği sayfalarının sayıca fazla olması, bu kelimelerin sitenizde daha yoğun kullanılması anlamına geleceği için, Google gibi arama motorları tarafından siteniz farkedilecek ve ilgili alan ve aramalarla eşleşmiş olacaktır. Bu da organik trafik ve dolayısıyla satışlarınızda bir artış anlamına gelmektedir.

Kobisi’de Blog Modülü ve Özel İçerik Sayfaları Oluşturmak Çok Kolay!

Kobisi altyapısını kullanan e-ticaret sitesi sahipleri, Kobisi panel üzerinden kolaylıkla blog modülünü aktifleştirebilir. Hem metin olarak hem de görsel (video, fotoğraf) olarak içerik yükleme yapabilirsiniz. Blog formatı dışında içerik yüklemeleri için panel üzerinden özel sayfa da oluşturabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X