E-Ticaret

E-ticaret Sitesinde Canlı Destek Kullanımının Önemi

İnternet üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar için en önemli etmenlerden birisi de güven unsurudur. Kullanıcıların sadık birer müşteriye dönüşmesinde büyük bir rol oynamaktadır. Güven duygusunun geliştirilmesi ve kullanıcılarla anında iletişim kurulması için de canlı destek kullanımı önemlidir.

E-ticaret yaparken güven unsurunu oluşturmanın en sağlıklı yollarından birisi de kaliteli müşteri ilişkileri kurmaktan geçmektedir. Müşteriye ne kadar kapsamlı, hızlı ve profesyonel iletişim desteği verilirse tüketici ile o kadar etkin bir ilişki kurulmakta ve bu da müşterinin memnuniyeti oranını arttırmaktadır. Müşteri memnuniyeti oranının yüksek olduğu durumlarda rakiplerinizden bir adım öne çıkarak marka güvenilirliğinizi inşa eder ve böylece sitenizin satış rakamlarında artış sağlarsınız.

Müşteri iletişimi denilince ilk olarak akla telefon desteği -diğer bir deyişle çağrı merkezi üzerinden destek sağlama- ve e-posta hizmetleri gelmektedir. Fakat e-ticaret hacminin hızla büyüdüğü günümüzde internetten alışveriş yapan kullanıcı sayısı gitgide arttmakta ve çağrı merkezi aracılığıyla telefon üzerinden destek ve e-posta yoluyla hizmetler hem yetersiz kalmakta hem de yüksek maliyetli olmaktadır. Son yıllarda yaygın olarak kullanılmaya başlanan canlı destek uygulamaları ise e-ticaret yapan firmalara müşteri desteği konusunda birçok fayda ve kolaylık sağlamaktadır.

Tawk ve Zenchat gibi birçok farklı uygulama bulunan canlı destek sistemlerinde müşterilerinizin talepleri doğrultusunda dilerseniz önceden hazırlanmış otomatik cevaplar oluşturabilirsiniz. Kullanıcılarınız canlı desteğe talepte bulunduklarında doğrudan bir yetkiliye bağlayarak hizmet verebilirsiniz. Yapılan araştırmalara göre destek sistemi kullanırken direkt olarak bir yetkiliye ulaşmak kullanıcılar için daha tatmin edici ve güven duygusunu artırıcı bir yoldur. Bu noktada firma sahipleri, müşteri davranışlarını gözlemleyerek kullanıcı deneyimlerini geliştirmelidir. Ayrıca canlı destekte müşterinin gerçek bir sorumlu kişiye ulaşma süresini mümkün olduğunca kısa tutmalıdır.

Canlı Destek Sisteminin Avantajları Nelerdir?

1. Hızlı, Zamandan Tasarruf Sağlayan ve Kolay Kullanımlı Programlardır

Canlı destek sistemleri müşterilerin kolaylıkla, sıra beklemeden veya birden fazla tuşlama yapmadan sadece mesajlaşma yoluyla direkt olarak iletişim kurabilecekleri platformlardır. Sitenizde hemen hemen her sayfada bu uygulamaları alt kısımda bir sekme halinde tutarak müşterilerinizin yetkili kişilere tek tıkla, kolay ve hızlıca ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Böylece müşterilerinize anında geri dönüş yapmış olursunuz. Hızlı dönütler, müşteri memnuniyeti oranını arttıran en önemli etkenlerdendir. Böylece hem kullanıcı hem de siz zamandan tasarruf sağlamış olursunuz.

2. Hedef Kitlenizin ve Deneyimleri Hakkında Veri Toplamanızı Sağlar

Canlı Destek Sistemlerinde kullanıcı deneyimini ölçmek ve müşterilerinize ait veri toplamak oldukça kolaydır. Sisteme giriş yapan tüketicilerin iletişim bilgilerini veri tabanına ekleyebilir ve -izin vermeleri halinde- yapmış olduğunuz kampanyalardan haberdar edebilirsiniz. Ayrıca kullanıcı deneyimlerini ölçümleyebilir ve müşterilerin karşılaştıkları sorunları saptayarak gerekli iyileştirmeleri yapabilirsiniz. Sorunlara hızlıca müdahale etmeniz olumlu dönütler almanızı sağlayacak ve müşterilerin alışveriş safhasındaki kararlarına pozitif olarak yansıyacaktır.

3. Canlı Destek Sistemi Maliyetleri Çağrı Merkezlerine Kıyasla Daha Düşüktür

Öncelikle canlı destek uygulamalarının kurulum maliyetleri aşırı yüksek olmamakla birlikte sistemde bazı tüketici soruları için otomatik cevaplar oluşturabilirsiniz. Böylece kullanıcılar çağrı merkezinde olduğu gibi yetkili kişiye bağlanmak için uzun süre beklemeyecek. Aynı zamanda sorumlu personel başına düşen müşteri sayısı da azalacaktır.

Diğer bir açıdan çağrı merkezinde verilen birebir desteğin yanı sıra canlı destek uygulamalarında yetkili bir kişi birden fazla kullanıcının talebini aynı anda karşılayabilecektir. Böylece hem tüketici başına destek süresinin kısalmış olması hem de çağrı merkezi üzerindeki yükün azalıyor olması maliyetinizi düşürmenize yardımcı olacaktır.

Kobisi’de Canlı Destek Sistemi Entegrasyonu ve Kullanımı Çok Kolay!

Kobisi alt yapısını kullanan tüm e-ticaret sitelerine canlı destek hizmetini entegre etmek mümkündür. Sitenize destek sistemini ekleyebilmek için öncelikle Tawk to ya da Zenchat gibi yazılım hizmeti veren programlara kayıt olunmalıdır. Kayıt işlemi yapıldıktan sonra size verilecek olan kodu kobisi panelde Meta & Javascript Kodları sayfasında kolaylıkla ekleyerek sistemi sitenizde aktif hale getirebilirsiniz. Konuyla ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için bizimle kobisiteknik@imovasyon.com adresinden iletişime geçebilirsiniz.

1 Comment

  • Mustafa Demirel 17 Mayıs 2021

    Ürün içeriğine girince Sepete ekle yazısı görünmüyor düzeltebilir misiniz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X