promosyon kodu nedir
Dijital Pazarlama E-ticaret İpuçları Kampanya Yönetimi

E-Ticarette Promosyon Kodu Kullanım İpuçları

Satış hedeflerinizi tutturmak, daha fazla kullanıcıya hitap etmek, kullanıcı deneyimini artırmak ve benzer amaçlarınız varsa e-ticarette promosyon kodu kullanımı sizin için doğru bir yöntem olacaktır. Bununla birlikte istediğiniz sonuçlara ulaşabilmeniz için kod kullanırken dikkat etmeniz gereken önemli noktalar vardır. Kodu hangi dönemlerde ve nasıl kullanacağınız, hangi kitleye yönelik olacağı, ne tür ve ne sıklıkta paylaşılacağı gibi detaylara önem vermeniz gerekir.

E-ticaret şirketleri kupon kodu kullanırken belli bir amaç için bu kodları tercih eder. Genellikle ikinci ürün sepete eklendiğinde kupon kullanmak daha etkili olacaktır. Buna alternatif olarak bir sonraki alışverişlerde geçerli kodları da tercih edebilirsiniz. Verdiğiniz kuponların süreli olması insanlarda alışveriş isteğini destekleyecektir. Ayrıca kullandığınız kuponun akılda kalıcı olmasına ve bir eylem karşılığında kullanılabilmesine de dikkat etmenizde fayda vardır.

bkz. **E-Ticaret Sektörüne Girmek İsteyenler için Başlangıç Tüyoları

promosyon kodu

E-Ticarette Promosyon Kodu Neden Kullanılır?

Farklı amaçlar için kullanılan e-ticaret promosyon kodları yeterli zaman ve miktarda olmalıdır. Aksi halde marka değeriniz düşebilir. Belli sürelerde geçerli indirimler sunmak amacıyla ilgi gören bu kodlar müşterilerinize tekrar alışveriş yapmaları için bir neden verir. Belirli ürünlere olan ilginin artmasını sağlar ve kampanyalarınızın daha fazla ilgi çekmesine katkıda bulunur. Özellikle tatil ve özel günlerde indirimlerin olması talebi artırır. İndirimler belirli sepet tutarının üzerinde olur ve/veya anlık indirimler gerçekleşir. Ayrıca bu tür kuponlarla yeni ürünlerinize olan ilginin artmasını sağlayabilirsiniz.

E-Ticarette Promosyon Kodu Kullanımının Avantajları ve Dezavantajları

Firmanız için e-ticaret promosyon kodu kullanmanız çeşitli avantajları da beraberinde getirir. Müşteri sadakatini artıran bu uygulama yeni müşteriler kazanmanıza destek olur. Dönemsel satış hedeflerinizi tutturmanızı destekler ve markanızın daha bilinir hale gelmesini sağlar. Elinizde fazla stoklar varsa bunları eritmek ve talebi artırmak için kupon kodlarından yararlanabilirsiniz. Böylece alacağınız geri dönüşler daha hızlı olacaktır.

Avantajlarının yanı sıra kodların çeşitli dezavantajları da vardır. Zamansız ya da fazla verdiğiniz kodlar kârlılığı düşürebilir ve hedef kitleniz haricindekilerin de siteye gelmesine neden olur. Eğer çok sık kupon verirseniz marka değeriniz zarar görür ve ortalama sepet tutarınız düşer. Bu tür kodlar nedeniyle markanıza sadık olmayan ve yalnızca indirim bekleyen müşterileriniz oluşabilir.

promosyon kodu çeşitleri

Promosyon Kodu Çeşitleri Nelerdir?

E-ticaret siteniz için promosyon kodu kullanmak istediğinizde birden fazla seçenek olduğunu görebilirsiniz. Bunlar şu şekildedir:

1. Hediye odaklı promosyonlar 

Promosyonlarınızı yüzde ya da tutar odaklı yapmak yerine hediyeli oluşturabilirsiniz. Genellikle bu tür promosyonlar stok eritmek ya da tüketici sadakatini kazanmak için tercih edilir.

2. Yüzde odaklı promosyonlar

Tüketicilere bu promosyon ile belli oranda indirimler sunabilirsiniz. Yüzde oranını ise amacınıza göre belirleyebilirsiniz.

3. TL odaklı indirimler

Kullanıcılara bu promosyon ile belirli bir meblağ ile sınırlı indirimler verebilirsiniz. Yani belirli bir alışveriş limitinin üzerine çıkıldığında indirim hakkı doğacaktır.

4. Ücretsiz kargo promosyonları

Alışverişlerinde belli bir limitin üzerine çıkan kullanıcılardan kargo ücreti almayabilirsiniz.

promosyon kodu kullanımı

E-Ticarette Promosyon Kodunu Nasıl Kullanabilirsiniz?

Web sitenizde promosyon kodu kullanmak istediğinizde birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Bunlar arasında; 

  • Ön satış promosyonları, 
  • Haftalık ya da aylık promosyonlar, 
  • Tatil ve dönemsel promosyonlar, 
  • E-posta abonesi olma promosyonları, 
  • Sepeti terk edenlere yönelik promosyonlar, 
  • Arkadaş tavsiyelerine yönelik promosyonlar, 
  • E-posta abonelerine özel indirimler
  • Belirli bir limit üzerindeki alışverişler için promosyonlar, 
  • Influencer pazarlama promosyonları 

gibi yöntemler yer alır. Her bir promosyonu yaparken amacına ulaşabilmesi adına profesyonel destek alabilirsiniz. Böylece uygulama sırasında hata yapma olasılığınız en aza inecek ve elde edeceğiniz verim artacaktır. Bu amaçla hemen Kobisi ile iletişime geçebilirsiniz. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X