E-mail Marketing

E-Posta Pazarlaması Trendleri 2021’de Nasıl Olacak?

Yeni müşterilere hitap etmek ve mevcut müşterilerinizi koruma amacınız varsa 2021 yılı için e-posta pazarlaması trendleri öncelikleriniz arasında yer almalıdır. Özellikle pandemi döneminde iletişim açısından daha da önemli hale gelen e-posta trendleri; online etkinlikler, yeni online fırsatlar ve çalışma saatleri gibi detaylar hakkında bilgi alışverişi için sıklıkla kullanılmaktadır. Bu gibi hedeflere en etkili şekilde ulaşmak için e-posta pazarlaması araçları kullanmanız gerekecektir.

Önceki yıl ile kıyaslandığında e-posta kullanımındaki artış devam etmektedir. Sosyal medya platformlarında gizlilik sorunsalının yaşanması sebebiyle e-posta insanlar için her zaman varlığını sürdürmektedir. Bu nedenle pazarlama stratejileriniz arasında e-postalara da yer vermenizde yarar vardır.

Bkz. **E-ticaret Siteleri için E-posta Pazarlaması Yoluyla Müşteri İletişim Rehberi

2021 E-Posta Pazarlaması Trendleri için Öneriler

E-posta pazarlama nasıl yapılır diye baktığınızda ise dikkat etmeniz gereken önemli noktalar bulunuyor. Unutmayın ki insanlara göndereceğiniz mail ile onlara zamanları ile takas teklifi sunuyorsunuz. Yani göndereceğiniz ileti ne kadar ilgi çekici ise kullanıcılar size o kadar vakit ayıracaktır. Bu nedenle pazarlama yaparken hedef kitlenizi iyi tanımalı ve onlara hitaben içerik oluşturmalısınız. Böylece zaman içerisinde daha geniş bir portföye hitap edebilirsiniz.

Bkz. **E-Posta Pazarlamasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Başarılı bir pazarlama yapmak istediğinizde ise şunlara dikkat etmelisiniz:

Mobil Tasarım

Artık insanlar pek çok işi cep telefonlarından halleder hale gelmiştir. Bu nedenle insanlara hitap etmek istiyorsanız siz de yapacağınız tasarımı mobil uyumlu hale getirmelisiniz. Birçok kişi telefon üzerinden kişisel e-postalarına ulaştığından uygulamanın sorunsuz şekilde çalışmasını sağlamalısınız. Bunun için hem çözünürlük hem de şablon olarak mobil desteği verebilirsiniz. Böylece tıklanıp açılma ve okunma oranlarınızı arttırabilirsiniz. Dilerseniz internette özel olarak hazırlanan şablonlara göz atabilir ve fikir edinebilirsiniz. Bu aşamada alacağınız profesyonel destek sizi başarılı sonuçlara bir adım daha yaklaştıracaktır.

Bkz. **Responsive Tasarım Nedir, Ne İşe Yarar?

Dikkat Çeken Başlıklar

E-posta ile pazarlama yaparken kullanıcılarda bıraktığınız ilk izlenim çok önemlidir. Bunun için mail başlıklarının dikkat çekici olmasına özen göstermelisiniz. Bunu başarmanız gönderinizin açılma oranının artmasını sağlayacaktır.

Başlık seçerken sade mesaj içermesine, marka adının önde olmasına dikkat edebilirsiniz. Samimi ve kısa içeriklere, kişiselleştirmelere, liste ve sayı detaylarına yer verebilirsiniz. Merak uyandıran ve soru soran başlıklar kullanmanız da etkili olacaktır.

Bkz. **Müşterilerinizi Sadık Hayranlara Dönüştürmeniz İçin Satış Sonrası E-posta Gönderimi

Net ve Anlaşılır İfadeler

E-posta pazarlama örnekleri ile ilgili araştırma yaptığınızda bunlarda kullanılan dilin sade ve anlaşılır olduğunu göreceksiniz. Kullanıcıların kişisel e-postalarına gün içinde çok sayıda mail gelmektedir. Bu nedenle iletiniz net ve ilgi çekici olup diğerlerinden ayrılmalıdır. Böylece yapacağınız pazarlama amacına ulaşacaktır.

Kullanacağınız metinlerde iletmek istediğiniz mesajı açıkça belirtmeli ancak metin uzunluğunu kısa tutmalısınız. Yapılan araştırmalara göre uzun ve karmaşık içerikler kullanıcıların geri dönüş yapma olasılığını düşürmektedir. Bu nedenle mesajınızı en hızlı şekilde aktarmalısınız.

Kişiselleştirilmiş E-Posta Tercih Edin

Kullanacağınız kişiselleştirilmiş e-postalar verimliliğinizin daha yüksek olmasını sağlayacaktır. Bunun için geri dönüşleri artırıcı çalışmalara odaklanmanızda yarar vardır. Özellikle alıcı kısmında doğrudan abonenin ismine yer vermelisiniz. Bununla birlikte benzer hedef kitleleri de gruplayabilir, kişi sayısını maksimum düzeyde tutarak yapılacak geri dönüşlerin fazla olması için çaba sarf edebilirsiniz.

Bkz. **Satış Getirecek E-Posta Kampanyalarınız için Kontrol Listesi

Hatırlatma E- Postası Gönderimi

Genellikle e-posta trendleri denildiğinde pek çok kişi ilk olarak e-posta pazarlama kampanyalarında şablon kullanmanın avantajları ile ilgili arayışa girmektedir. Oysa dikkat edeceğiniz küçük detaylar da size ciddi katkılar sağlayacaktır. Bunlardan biri de hatırlatma e-postaları olup kullanıcılarınız sepetine bir ürün ekleyip daha sonra sitenizden çıktığında onlara hatırlatma yaparak geri dönüşlerini sağlayabilirsiniz. Bunlar genellikle insanlarda olumlu izlenim uyandırmaktadır. Benzer gönderimi indirimler için de yapabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

X